tisdag 18 september 2012

Någon längtar efter lummer och paketinslagning


Lite mysigt är det allt att tända ljus på morgonen. Det är den absoluta bästa tiden på dygnet när man är uppe själv, helt tyst i huset, alla andra sover. Då kan man gå där och greja för sig själv. 

Hösten klampar på och i morse var det vantar på! Oj, vad kallt det kändes när jag slog upp dörren. Hundarna tittade lite extra länge på mig för att se om det fanns en chans att slippa. Dessvärre är detta bara början, sa jag till dem!

Nästa vecka är det dags att sätta den årliga glöggen. Jag skulle så gärna vilja experimentera lite med smaker men jag vet inte om det kan funka.Jag längtar efter lummer och hyacinter, kanel och kardemumma.Slå in fina paket med fint papper och mycket snören. Nästan så jag vill smyglyssna på lite musik som hör hemma om några månader.... Men nej, jag väntar väl en tag till då!

Veckan innehåller bara saker som man måste. Mycket läxor som ska hjälpas till med och jag och Lovisa vi tragglar om Kristendomen. Prov på torsdag. Ibland skulle jag vilja stilla alla läxor och prov. Det kan liksom bli för mycket och jaq är livrädd för att någon ska tappa intresset. Jag menar heller inte helt läxfritt men lite individualistiskt kanske. Anpassa mer. Utmana mer och framför allt återkoppla mer. 

Mina barn har haft böcker som aldrig blivit rättade. Aj, vad ont det gör. Men jag ger mig inte in i diskussioner om skolans värld. Jag vet att det kan bero på många faktorer och allt annat som läggs på oss lärare.Dags att avsluta lunchrasten och bege sig till klassrummet! Idag var det skönt att bara sitta och skriva på rasten.

Kram Anna 

12 kommentarer:

 1. Mysigt med tända ljus! De säger att det kan bli frost i natt! Brrrr...
  Så du gör din egen glögg! GOTT!!
  KRAM Anna

  SvaraRadera
 2. Ah, egen glögg...
  DET må jag säga. Coolt.
  Det gör jag med, men på fusksättet med glöggkryddor, socker och apelsiner i rödvin...
  Jo, jag börjar också längta efter julen, men först Halloween, sen Thanksgiving och SEEEN den bästa tiden på året---JULEN!!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har Thanksgiving och den är mysig!

   Kram Anna

   Radera
 3. Jag är nog inte riktigt där ännu... Att längtan efter jul har infunnit sig... Men snart så! Och glögg... Mmm...

  Trevlig helg! Carin

  SvaraRadera
 4. Även om jag sällan är närvarande utan alltid någonannanstans i någon annat dis så känns julen väldigt avlägsen. FÖr en gångs skull verkar jag vara i nuet, i hösten. Och det är ganska mysigt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ta varje årstid för den det är!

   Kram!

   Radera
 5. Jag älskar också att vara först uppe på morgonen och få en stund ensam innan resten av familjen kommer.
  Ha en fin vecka!
  Kram K

  SvaraRadera