fredag 10 augusti 2012

När jag blev gotlänning!













Säg det som varar för evigt!

Åtta dagar på Gotland är slut och jag är helt såld. Visserligen gillar jag många av smultronställena i Sverige men detta var min absoluta favorit. 

I ett svagt ögonblick lovade jag barnen en tältsemester på Gotland. I ett starkt ögonblick skulle jag sagt nej! Alltså till tältet. Nästa gång ett hotellrum eller ett litet hus.

Alltså jag fattar varför vecka 29 kallas för Stockholmsveckan på Gotland! Här vill man parta och pausa natten igenom. Wow, vilka ställen!


Men nu var det familjesemester och ungarna ska lära sig sitt Sverige. För mig ska barnen ha varit på vissa ställen för att. Jag vill inte bara ge dem utomlandsresor utan att ha sett Sverige. Gotland var ett ställe som varken jag eller Kjell varit tidigare. 

För att inte bli långrandig...Visbys galet underbara små gränder med butiker som svider sönder plånboken både för mig och barnen! På tal om butiker så fastnade jag för inredningsbutiken Butiken innanför murarna. Wow!

Gutevallen som levererade Sveriges snyggaste artist! Winnerbäck självklart! Och ni vet känslan när han drar igång timglas rockigare än någonsin. Då får Anna ståpäls både här och där ;) Där trivdes jag som fisken alltså. Ljummen kväll, gott att dricka., familjen samlad, men ändå bara Winnerbäck och jag!!!

Kneipbyn som gav oss en dag av bad och lek trots att vi har "stora" barn numera!

Vi strosade i Öster Centrum och passade på att se Maria Verns " Inte ens det förflutna". Passade bra eftesom det är inspelat på Gotland och Stora Karlsö. Herre Gud, vet inte hur jag lyckades somna i tältet efter den filmen! Tur vi skickade in ungarna på Cockpit! 

Lata dagar vid havet. Helt otroligt med åtta dagar sol! Lyxigt efter en sån skitsommar!

Fårö...Meen hur fina ställen finns det på jorden egentligen?

Blå lagunen som lockade till bad flera dagar! 

Mycket som sågs, prövades, åts, dracks, skrattades och mycket annat. Mycket förblev osett men jag kommer tillbaka. Tack Gotland för den här sommaren!






26 kommentarer:

  1. Ser ut som om det är medeltidsfestival minsann. Eller så börjar den idag kanske. Har varit på flera sådana och de är så oerhört kul. & Gotland är så fint. & just i år verkar "alla" åkt dit (i bloggvärlden iaf).

    & du, tält är bättre än både under en bro och i en grotta... som jag har bott i Visby (lång historia)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Medeltidsveckan började förra söndagen så vi fick tre dagar där! Jättekul!

      hihihiih....den där historian vill jag höra ;)

      Kram

      Radera
  2. Anna så härligt! Jag har väntat på att du skulle återvända till bloggland med dina Gotlandsintryck! Så härligt att höra att du fick en sån toppen vistelse där! Det är ngt visst med öar, inte sant?! Fina bilder och ord du bjuder oss på! Bra jobbat att tälta hela tiden också. Tältade ni uppe på Fårö också eller var ni där över dagen?

    Önskar dig en fin helg!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3

      Jag har så många bilder jag vill visa men hur ska ni orka!!!!

      Vi var på samma camping hela tiden. Kappelshamn! Jättemysigt.

      Var över på dagen på Fårö och hade jag fått bestämma hade vi varit där hela tiden!

      Kram Anna

      Radera
  3. Gotland, Visby och Fårö är MAGISKT!!! Gåshud från landstigning till hemvändning... Sveriges bästa plats, helt klart! Men hotell är att föredra (antar jag), stockholmveckan är för brats och maten på Gamla Masters, 50 kvadrat och Bakfickan är TO DIE FOR... Men Anna. Lasse är Sveriges bästa, men långt i från Sveriges snyggaste. Eller? ;) Kram! Kom snart och ta en kopp kaffe! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja diskuterar gärna Lasse över en kopp kaffe!!!! Åh vad gott och roligt!

      Hörde om allt nytt..spännande! Jag har lite på min måste-ha lista :))))

      Kram Anna

      Radera
  4. Underbart!! Gotland är en av mina favoritställen i Sverige också. Har varit där ett par gånger. Mest kampandes. ;-) Jag älskar det! Tyvärr var det länge sedan nu.
    Kram och tack för dina fina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihihi nu känner jag aldrig mer att jag vill tälta mest för det var så många dagar tror jag! Men några Kankse skulle funka igen!!

      Kram och ha det gott :)

      Radera
  5. Gotland är top of my list!! Vet inte när jag får möjlighet men jag SKA dit. Magiskt är ordet.

    Jag tycker det är så fint att ni reser inom Sverige. Jag växte upp utan att se alls mycket av vårt vackra land...kom till Göteborg första gången som 21-åring. Bättre sent än aldrig ;)

    NJUTNINGSFULLT Anna och jag förstår att ni är sålda, att ni blev störtförtjusta. Jag blir det bara av dina bilder och fina text!!

    KRAM!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta!

      Sverige är fantastiskt på många sätt. Vi har rest mycket utanför Sverige med barnen och nu känner jag att det är dags :)

      Själv fick jag vackert följa med mina föräldrar upp till Kiruna varje sommar...och alla kompisar åkte utomlands. Min mor är därifrån men i bil så många mil gemom Sverige var pyton tyckte jag då! Men nu känns det rätt ok om jag tänker efter ;)

      Du kommer till Gotland...det är jag säker på.

      Vi hann aldrig åka till ditt ställe men nästa gång så. Hade jag fått bestämma så hade vi åkt runt mycket mer. Googlade på det och hela området kring Tofta var så vackert!

      Kram Anna

      Radera
  6. Mannen och jag har pratat om att åka till Gotland i flera år men det blir aldrig av. Kanske ska ta och boka in det nästa sommar för alla som åker dit är så nöjda.

    Ha det gott!
    Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det...ni kommer inte att ångra er!

      Kram ANna

      Radera
  7. Gotland är så fint! Ska snart till Visby med jobbet och ser fram emot det. Sen är jag som dig. Vill verkligen uppleva vårt eget vackra land innan jag rusar utomlands med barnen. Även om vi gärna gör det också :)

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Lite så är det. Våra barn har varit mycket utomlands också och eftersom vår dotter bott fyra år på Cypern har vi varit där mycket också och därför har Sverige kommit lite skymundan! Men nu är det Gotland som gäller ;)

    kul att åka dit med jobbet!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Härligt Anna! Jag visste väl att du och Gotland skulle förälska er i varandra. Ni är som gjorda för varandra. :) Och Gotland tycks ha den effekten på de flesta av oss, att en del av vårt hjärta stannar kvar på ön när vi åker hem igen. Som en garanti för att vi ska återvända. Om och om igen.

    Vi kickade igång sommarlovet med en resa till den magsika ön och nu avslutar vi detsamma med en resa till en annan magisk ö som har fångat mitt hjärta för alltid.♥

    Sköt om dig Anna.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en riktig förälskelse som inte ser ut att gå över. Men än finns det mycket att upptäcka där!

      Ha en härlig semester på ön!

      Kram Anna

      Radera
  10. Helt såld på Gotland alltså :-) skäms att säga detta men, där har jag aldrig varit :-(

    Kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget att skämmas över. 1:a gången jag var där i sommar men inte den sista förhoppningsvis!!

      Gotland väntar på dig Lotta!

      Kram

      Radera
  11. Själv hemkommen från några underbara dagar på Gotland. Bästa vännerna har byggt hus på en fantastisk tomt ett stenkast från havet. Vilken lyx.

    Håller med dig. Gärna utlandsresor, men också Sverige. Att resa ger så mycket. Geografi, historia, kultur mm. Jag fick mersmak på Gotland. Helt annat att åka med familj än som partajande 20-åring. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, då har du superduperfina minnen därifrån!

      Kram ANna

      Radera
  12. Underbara bilder och jag har ju aldrig varit på Gotland så nu är jag jättesugen.
    kram!

    SvaraRadera
  13. Hallå Anna! Ljuvliga bilder!!! Men hotell eller hus är nog varianten för mig... ;-) Jag var på Gotland som barn, men vi har pratat i flera år om att ta oss en tur dit... Nu får vi allt se till att få tummen ur, så barnen oxå får se härliga Gotland!

    Ps... Jösses vad Lovisa har blivit stor! :))(Söt har hon alltid varit...)

    Kraaam Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säger bara åk dit!!! Men som sagt..du är rätt ute när du skriver hotell eller hus!

      Ja, men visst har hon blivit stor! Fattar inte NÄR det hände bara!!

      Kram Anna

      Radera
  14. Underbara Gotland! Jag konstaterade just att det är 13 år sedan vi var där, sonen var 1,5 år och vi hade inte en lugn stund... Vi var där under medeltidsveckan och det var ju hur härligt som helst, lite märkligt att vi inte har tagit oss tillbaka igen. Men kanske nästa sommar!

    Hoppas att det har gått bra att börja jobba igen. Det är på nåt sätt lite skönt att komma in i vardag och rutiner igen efter semestern, även om man saknar ledigheten.

    Kram kram!
    Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så himla kul att börja jobba! Idag har några elever varit inne och sagt hej! De börjar först i morgon men nu längtar nog dessa grabbar i nian till tjejerna och till oss lärare ;)


      Kram Anna

      Radera