söndag 28 december 2014

Allt detta som man bara älskar


Så var den förbi. Julen. Vi började med att få julstämning på Times Square och Rockefeller med massor av ljus och shopping  och för att sedan fortsätta hemma på Liseberg. Visst är det något speciellt att gå omkring med kalla röda kinder, lite lätt påpälsad och med julmusik i varenda högtalare och handla stark senap och blåbärsglögg och kanske en och annan julkorv. Ta en varm choklad och titta mot ljusprydda träd och bara känna sig lycklig. Tacksam och lycklig. 


Det var härligt att gå på jullov och vi körde på med full gas direkt. Vänner från Öxabäck var först ut och sedan har tillställningarna avlöst varandra.Nu har vi ätit upp all julmat och tröttnat rejält på den. Det blåser nya vindar och det står nyttigare saker på matsedeln. Att man kan tröttna så fort på något man längtar efter så mycket. 


Julen. Med alla dofterna och alla förväntningarna. Det blir liksom jul ändå, Mina köttbullar blev till exempel helt färska då de stektes på själva dagen! Men alla var nöjda. Alla blev mätta.Alla var nöjda med sina julklappar. Det mesta var inhandlat i New York så det var inga stora överraskningar så.


Att plocka bort julen blir en lätt match. Hos mig finns nästan bara naturmaterial från skogen bakom huset.Nu när snön kom är jag inte lika angelägen om att granen ska bort. Det är tvärtom lite mysigt igen. Tänk vad lite snö kan göra! Jag njuter nog några dagar till. Tycker att nyår får passera.


Det har varit behövligt att få sova ut. Inte låta arga iPhonen förstöra dagen som den gör till vardags.

Allt blir mycket vackrare med lite snö. Det lilla trädet framför ytterdörren fick ett täcke på sig och ljusslingan gjorde sig till det bättre. Hoppas bara att småfåglarna hittar sin mat jag gjort till dem.


Barnen har varit hemma med sina respektive. Jag gillar skarpt när alla är samlade och jag vill liksom stanna tiden och låta det vara som det är. Alla är friska och alla är glada. Och snart ska jag ju bli en mormor. Inte många dagar kvar alls nu. Har knappt fattat att det är sant. Det var ju inte länge sen jag själv hade ett litet knyte som vägde 3110 g och var 48 cm lång. En liten docka med svart långt hår som nästan kunde flätas från dag 1.Vi har njutit av bra musik, jag har börjat läsa en Måns Kallentofts-bok och vi dricker drinkar som smakar sommar. Hundarna har njutit av att vi alla är hemma och de sover mest hela dagarna. Det brinner stearinljus lite här och var och det doftar ännu mer äpplen med hjälp av Yankee Candle. 


Är så glad för mina julklappar. De ska få komma till användning minsann!Vi vinterbadar om kvällarna. Det har blivit många julbad och det är så jäkla gott att smyga ut i baddräkt och hoppa i det varma goa vattnet. Månen, stjärnorna och snöflingorna har gjort oss sällskap. Att blunda, känna kylan och dra in kall luft i lungorna är så friskt. 


Lovisas rum för det mesta svart! Hon syns inte till. Kompisar, kompisar och kompisar.
Nu laddar vi om för nyår. Den ska spenderas i vårt hus. Tillsammans med goda vänner. Jag filar fortfarande på förrätt och efterrätt. Fast nästan säker är jag. Men det måste liksom vara så här i min värld. Dyker det upp något som känns bättre kanske jag tänker om!
Vi har tema: Ansiktsmask och glitter! Masker är beställda och det lär bli livat.
Granen kan ryka. Känner att talesättet "Hämnden är ljuv" kommer till sin rätt då jag varit rätt ledande på att kasta ut grannarnas gran en nyår för några år sedan. 
Lite lekar hör nyår till och det kan bli allt från att lösa mordgåtor till att kasta snoppar!


Vackra Göteborg.Jag bjuder på några Instagrambilder. Rikard och Natalie som om bara några dagar ska bli tre.


Lovisa och Gabriella. En skulle till Kinna Hotell och en skulle till en kompis eftersom hon inte har åldern inne. Det visade sig att båda var på hotellet. En sur mamma dagen efter.Det är lyx att få bo som vi gör. Med skogen som närmaste granne och med spår som är så fina. Periodvis utnyttjar vi dem maximalt och periodvis glömmer vi bort dem.
Varför kan jag inte vara lite lagom?


Jag tycker så mycket om Jill Johnsson. Hennes fina musik. Nu fick jag hennes fina bok om Nashville. Dessa fantastiska bilder. När jag ser dem känns det som jag bott där någon gång fast jag inte har det. Kanske i ett tidigare liv...
Nashville är ett ställe jag gärna skulle åka till. Vi har ju trots allt börjat vår USA-utforskning på allvar. Tänk att det var så många år sedan jag bodde där. Hur hamnade jag där? Det ska jag berätta en annan gång. Men ett brustet hjärta tog mig dit och hem kom jag med en erfarenhet jag aldrig skulle vilja vara utan. Och hjärtat då? Jo, jag överlevde det fast den inte kändes så just då.


Fina Johan och Vackra Gabriella.


Ja ingen jul utan julklappsspelet. Vi träffas alltid två dagar innan jul och tjuvstartar julklappsutdelningen.

Man kan inte annat än att le. Så många vinnarskallar det finns i min stora familj. En del vill inte vara med nästa år för utdelningen har uteblivit!!! En del tror det finns de som paktar... Någon är väldigt nöjd. En del ropar; I LIKE IT.... Och så sitter man där och bara älskar dessa människor och är galet tacksam för att de är något jag får låna. 


Mer av naturen. 

Så jag avslutar med det jag borde ha börjat med. Givetvis önskar jag Er Alla en fin fortsättning på helgerna.


K Ä R L E K

2 kommentarer:

  1. Detsamma. God fortsättning. Gott nytt år och allt det där. Önskar dig ett fantastiskt 2015.

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig start med London och Liseberg! Skönt med jullov också :-) Så intensivt de sista veckorna med omdömen luciatåg pyssel och allt! Att få ha familjen samlad är det bästa som finns❤️

    Vilket spännande nytt år för dig Anna! Tänk att få bli mormor 2015! Jag drömmer om det... men tar det inte för givet. Det är en gåva!

    God fortsättning och KRAM!! Anna

    SvaraRadera