tisdag 11 juni 2013

Askungen på bal

 Johan & GabriellaAtt gymnasiets bästa tid är kring studenten råder ingen tvekan! Sista terminens stora diskutionsämne måste bara vara balen. Håruppsättningar, klänningar och sminkningar you namne it!

Gabriella valde det enkla och naturliga. En enkel snygg vit klänning. Hon var nog en av de få som vågade. Vågade klippa av håret INNAN balen! Det gjorde hon rätt i, tyckte jag. En kompis syster klippte henne och kompisen sminkade henne. Precis som hon ville.

Pojkvännen sedan 3,5 år fick nöja sig med att fotograferas innan det bar i väg på bal. Det är hans tur nästa år!
Gabriella hade solklart snyggaste balkavaljeren på skolan! Tyckte de var jättesöta tillsammans som bal-par. Det lite roliga är att Simon, som han heter, har en lillebror som gått i tvillingarnas klass fram till nu. Så kan det vara!

Alltså vilken lycka! Att man får klä sig fint och vara som Askungen för en kväll!!! Ni ser ju själva hur glada de är :)Sen bar det iväg till Valand i Göteborg för fest natten lång.


Kvart i fyra på morgonen hämtade jag hem Askungen. Båda skorna borta!!
Jag frågade vad hon gjort med fötterna.
"Mamma, jag har nog dansat genom glasskärvor och annat men såååå kul"Visst är det en underbar tid. Man ser studenter överallt. De sitter i stan, fikar vid sjöar, skrattar och ser ut att stortrivas. Det är nu man tänkter på hur bra klass man har lagom tills dess att de ska skiljas.
När jag ser hur Gabriella växt under de här tre åren från att varit ganska så blyg till att bli en tjej med stort självförtroende värms min kropp inombords.
De har rest genom gymnasietiden i städer som Paris, London, Köpenhamn, Stockholm tillsammans och nu så var de de sista Entreprenörerna ut ur Marks gymnasieskola.


K Ä R L E K
söndag 9 juni 2013

Det där med att ha varit frånvarande en längre tid..Lite konstig var det allt att logga in på bloggen efter så lång frånvaro.

Lite sån där känsla när man tagit en påse på ICA utan att betala typ. Det har liksom inte gått att blogga. Nästan som att ha kört huvudet i väggen.

Denna våren har varit hysterisk med åtagande både i skolan och hemma. Jag har aldrig varit så trött någonsin. Jobbet har sugit ut all kraft jag hade lagrat någonstans inne i kroppen. Alla rättningar av nationella prov och omdömen och betygssättande. Kanske någon skulle säga att de haft det värre än jag. Visst, det finns säkert många. Men att vara resurslärare  är lite knepigt. Man ska ha så många olika elever och ämnen. Det kräver sin tid. Till hösten kommer en liten stor grupp som ska vara bara min. Det kommer att underlätta hur konstigt det än låter!

På hemmafronten har det varit studentförberedelser med bal och allt som hör till.

När allt var över med student och skolavslutning åkte jag hem vid middagstid och sov. Jag sov till sena kvällen och jag gick upp en stund för att sedan gå och lägga mig igen. Tror jag som 19 timmar i sträck. Och det är inte likt mig, jag lovar!

Men nu är jag här igen och förhoppningsvis för att kicka igång bloggen igen. Jag ska fixa med en ny header och lite nytt utseende så småningom. Jag ska läsa era fina bloggar igen och som jag har saknat det..

Men så är det när kroppen säger ifrån.

Under elva veckor ska jag träna på att vara LAGOM. Som många redan vet är jag ju antinger eller, svart eller vitt, högt eller lågt. K säger ofta till mig att jag överarbetar allt och det stämmer säkert. Har man en gång börjat med det så är det som man har ett osynligt krav över sig. Fast ingen kräver det mer än jag.

Nu ska jag bli mer lagom på att sova, lagom på att motionera, lagom mycket mamma, lagom mycket fru, lagom mycket egentid. Ja lagom av allt :)


K Ä R L E K