tisdag 22 januari 2013

när temat är Rockabilly!


Här hemma arbetar kaminen för fullt för att värma upp huset. Det biter i kinderna när man går ut och jag önskade att någon startade bilen och skrapade rutorna åt mig på morgonen. Det är liksom inte upplagt för att stå där och skrapa när tre tonårsdöttrar stampar och håller koll på sina mobiler. Mitt tålamod prövas varje morgon! Längtar ner till att januari snart är slut och att februari kommer att gå snabbt!


Det bästa med att veckorna går snabbt är att solen förhoppningsvis kommer fram så man kan sitta ute och njuta av kaffe och annat. Invirad i en pläd, då kan livet inte bli bättre. Man får ta vara på det lilla och det fina och det enkla. Det är lätt att man glömmer det. Söndagar brukar vara en liten picknick-dag och jag försöker att vi ska komma ut och äta ute i naturen. Det är lite svårt just nu men som sagt veckorna flyter på...


Som tidigare tillbringar jag en stund varje dag nere på gymmet. Jag brukar skoja med mina vänner om att jag fått många nya gymkompisar! Och de kontrar med att hota med att köpa en sån där bok man hade när man var liten "Mina vänner" där de ska skriva vad de heter och vad de har för intressen!!! Skratta bäst som skrattar sist ;)


Na-prov på jobbet ligger i startgroparna och det är minsann fullt i jobbalmanackan. Både bra och dåligt. Jag försöker att planera och jobba undan det som jag kan. 


Igår låg det en inbjudan i brevlådan om en Rockabilly-fest! Våra vänner fyller 40 och 45 år och jag bara älskar klädkoder! Jag har redan spånat efter kläder och har hittat en grym klänning! Hoppas det går att fixa säger jag bara!
Vi har ju lite galna fester som ni har fått erfara och den här lär hamna i det facket också är jag rädd! 

K Ä R L E K 

lördag 19 januari 2013

När man är i tid!


När vintern är som kallast sitter jag och Gabriella och planerar lite inför studenten. Det går så fort och hux flux är vi där. Dessutom har vi en konfirmation framöver. 

Studenten är en sån där lycklig tid då de festar varenda dag, ingen sömn och bara skratt. Hela livet ligger framför och det kanske finns det ångest över vad man ska göra i framtiden men just då de där maj/junikvällarna då vitt är färgen är så underbara. Grill vid sjöar och spirande kärlek. 

Jag funderar på maten och drycken medan hon fokuserar på tema och färger. Tror det lutar åt rosa och vitt.  
Det är så mysigt att se framåt åt den tiden. Hon har redan balklänningen och balkavaljeren färdig!! 
Tårtan ska en leja bort till en duktig tjej som bor en bit härifrån. Hon hade gjort Gabriellas pojkväns systers studentårta förra året. Galet god. 

Vi sitter och räknar över antal gäster och kikar på inbjudningskort. Ja, mycket som ska göras. 

Det har blivit en sväng på gymmet idag också. 19 inloggningar denna månad står det på kortet. Idag körde jag livet ur mig nästan. Det är så gött när det är färdigt och man bara går in i duschen och tänker: Yes, jag gjorde det idag igen. Mina pass på bodytoningen är också givande. I torsdags stod jag och småkikade in på de som var på Kick/Box och DET mina vänner såg galet jobbigt ut. Efter att ha stått där och smygtittat en stund gick jag fram till receptionen och bokade in min på ett 75 minuters pass nästa torsdag. Herre min skapare tänker jag nu. Men jag tänker minsann gå dit och göra det jag kan och orkar! Behövde också tänka efter vad som skulle hända nästa helg för en galen träningsvärk lär den här kroppen ha! Insåg att jag bara skulle softa så jag får väl välkomna den då - träningsvärken!

K Ä R L E K 


onsdag 16 januari 2013

mitt varmaste tack

 Nu har min blogg passerat 100 000 läsare! För mig är det helt otroligt. Får liksom nästan lite ståpäls på armarna. Tusen och åter tusen tack för alla Ni som kikar in här. Ni är många som kommer regelbundet och en del av Er är här någon gång då och då. Men Ni alla betyder. Jag vill hoppa jämfota och jubla, slå kullerbyttor och krama om Er varenda en av Er! Jag vill öppna dörren där jag bor och släppa in Er och skaka champagnen och bjuda er på ostbricka och vin. Jag skulle spela klassisk musik och fylla på med mer ostar. Tjoohoo!! Tack igen :)

Min blogg som jag startade för tre år sedan när min äldsta dotter bodde på Cypern. Egentligen hade jag en annan blogg först men det krånglade och krånglade och till slut startade jag om den på en annan bloggsida. Jag ville att hon skulle kunna läsa vad som hände hemma i Sverige och visa henne kort på familjen och på saker vi gjorde. Nu har hon bott hemma sedan i maj och hon är inte så nog med bloggen av den anledningen som jag startade den av numera!!

Men mycket annat har hänt med bloggen och genom bloggen. Jag har lärt känna så många fina människor. Så mycket skoj ventileras på bloggarna och numera på Instagram. Jag har träffat flera av dem och hoppas på fler dejter i år. Men jag måste ju erkänna att bloggen varit lite åsidosatt det sista halvåret. Jag försöker uppdatera den så ofta som det bara går. Jag inte bara uppdaterar min blogg, jag uppdaterar även mig på att läsa andra bloggar. Det känns lite som en familj. Bloggfamiljen. Så mycket kärlek cirkulerar här i bloggarna.Jag vill visa er det finaste jag vet. Citroner. Det finns alltid citroner hemma hos mig. Jag har visat det tidigare men man blir liksom glad av de gula frukterna. Jag gillar att ha citron i mat men dessvärre är inte min familj med mig på det tåget-alltid. Ibland smugglar jag i citronerna ändå :)Min passion no 1. Kan man annat än att älska ost. En ständigt återkommande produkt på fredagar. Nu blev jag galet sugen och på fredag blir det annat. Kan vi vänta tills lördag?!
Idag är det dag 16 på min 100 dagars-utmaning. Det går fortfarande superbra och jag är inte ens sugen. Mitt blodsocker ligger stabilt kring 7 på morgonen och det är jag tacksam över. Visserligen fick jag ju mig ett uppvaknande i julas men nu känns det som om jag fått in motionen igen och varje dag denna månad har jag checkat in på mitt gym och ägnat minst en timma där. Ikväll är det bodytoning vilket jag tyckte var skitskoj! Till sist...jo tack jag vet! Jag vet att den är måååånga veckor kvar men jag vill njuta av bilden och veta att det kommer en vår då man är glad när de första små tussilagosarna kommer in i vatten. 


K Ä R L E K

söndag 13 januari 2013

idag blev jag riktigt förbannad
Jämställdhet är ett politiskt begrepp definierat som jämlikhet mellan könen. Vad det sedan innebär råder det olika uppfattningar om. En tolkning är att jämlikhet mellan könen innebär att alla individer, oavsett om de är män eller kvinnor, ska ha samma formella rättigheter. En annan tolkning innebär att män och kvinnor som kollektiv skall ha lika stor representation i alla sammanhang. 


Jag brukar inte bli så galet arg som jag blev idag men jag såg rött!!

Hela helgen har jag tillbringat med vänner i vår idrottsarena och det har spelats inomhusfotboll. Vi har hejat och tjoat och skrattat och druckit kaffe. Små fruktstunder har det också blivit.

I eftermiddags blev det ett litet uppehåll mellan matcherna och det skulle delas ut ett stipendium till ungdomar som varit duktiga och fina föredömen för lagkamrater. Nu har jag inte alla detaljer men det fanns tydligen tre pris att dela ut. En till en tjej och två till grabbarna.

Jag tyckte det var sån dålig stil av arrangörerna att inte dela ut två pris till vardera kön kille/tjej. Det är ju pinsamt. Att killarna alltid ska få mer och uppmärksammas på ett annat sätt. 
Jag förstår mycket väl att inte alla kan få priset och det finns många som är värda det som inte fick det men åtminstone kunde det vara lika fördelat.

Vi har ändå en klubb i kommunen som har en galet stor damfotbollsverksamhet. Så att det skulle vara brist på tjejspelare det är det inte!

Jag vet också att det ÄR skillnader mellan killar och tjejer. Jag har den erfarenheten med mig. Och det tar tydligen tid och det kommer kanske aldrig att bli helt jämställt men kan man inte som en liten förening börja arbeta mot det så kommer vi aldrig dit.

Sedan blev jag väldigt glad för hon som fick det enda tjej -stipendiet är min granne. Och hon är duktig, otroligt trevlig och spelar i Västgötalaget! Och det är rätt att uppmärksamma detta. Men ett litet pris till vore på sin plats! För att stärka och ge positiv respons. Det handlar ändå om ungdomar!


Efteråt for jag till gymmet och nu sitter jag här. Lite nybakat bröd blev det också och det var gott!! Vem kan motstå nybakat?! Inte jag!

Det är dags att förbereda en ny vecka med nya möjligheter!

K Ä R L E K
lördag 12 januari 2013

Att älska Odd Molly och några till!!!


Love is in the airKan man annat än att bli förälskad i Odd Molly?

Det går även bra att förälska sig i ChillNorway..


Om man nu inte är förälskad i något annat! Jag är förälskad i tulpaner denna årstid och vill ständigt ha en bukett på köksbordet. Helst inköpta på fredagseftermiddagen så de är så där härligt nya. Då är de som bäst.

På tal om förälskelser så har jag varit på fotboll hela eftermiddagen för att titta på döttrarnas förälskelser! De spelade alla i olika lag och det var full fart från början till slut! Det var en trivsam stund och jag längtar tills alla träningsmatcherna kör igång. Då man får stå ute och frysa och huttra men samtidigt se fram emot lite varm choklad och massa mål! Det kallar jag försäsong det! 

Förmiddagen tillbringa jag på gymmet med man och vänner. Det liksom börjar kännas som hemma när man kommer dit, tjoar på de som jobbar och drar kortet och det säger att du har varit där 12 gånger denna månad. Lite liksom hemma. Många ansikten är bekanta och de är nästan som gymkompisar! 

Mitt 100 dagars utan alkohol, godis, chips, kakor, läsk fungerar hur bra som helst. Inte varit sugen en enda gång faktiskt. Har hunnit till dag 12 så det är några kvar men skam den som ger sig!! Lite mer än 10% är ju gjord.

K Ä R L E K

torsdag 10 januari 2013

all träning är bra träning..

För oss som läst klart "Femtio nyanser" finns det tydligen mer!!!! Jag har skickat efter den i dag! Efter "Åttio dagar gul", kommer "Åttio dagar blå" och slutligen därefter "Åttio dagar röd" .  Riktiga erotikglädjande nyheter :)Inte fullt så erotiskt är min blodsockermätare! Men för min del så visar den på ett mycket bättre resultat. Det har varit svårinställt men nu hoppas jag på stabilitet. Men å andra sidan finns det inget sockerintag över huvudtaget längre. Så satans dåligt jag mådde över hela julen. Finns inget som är värt det. Jag har också lagt till träningsdosen 100 %. Nu drar jag mitt kort så det riskerar att bli utslitet långt före VISA-kortet!! Och det vill ju inte säga lite....


Igår var jag och Lovisa på Bodytoning. Jag blev helt såld. När musklerna var som darrigast och svetten rann som ett vattenfall och när blodsmaken var tydligare än smaken av vattnet ur vattenflaskan stod vi i receptionen och bokade in oss för ytterligare ett pass nästa onsdag. Värre var det inte!!! Vår instruktör Sola var så himla bra och man hittade verkligen motivationen till att en timma kändes som en kvart!
Lovisa dras med världens träningsvärk medan jag inte nöjde mig med en timmas pass utan körde 40 minuter på crossen och för att sedan avsluta dagen med en rask promis på en halv timma! Tack Ceasar ;)

"All träning är bra träning" säger en manlig vän till mig!


 Hittade den här bilden i min iPhone och jag gillar den så mycket. Den är tagen på julafton 2012.
 Två systrar. 
Två olika färger. 
Två personligheter men ändå så lika.

Två systrar som ibland kan klösa ögonen ut varandra därför den mörka av dem kikar in i den ljusas garderob... men ändå så mycket kärlek. Jag hjärtar dem båda innerligt och lika mycket som de övriga barnen i familjen.

K Ä R L E Ktisdag 8 januari 2013

kalla händer och varmt hjärta

Första skoldagen och det känns härligt att träffat alla elever igen. De är glada och förväntansfulla inför terminen eller det hoppas jag åtminstone! Det stundar många nationella prov för dem och för oss. I år är det inte bara engelska, svenska och matte. Skolverket har utökat ämnena med No och So. Ska det vara ska det vara rejält!

Min lunchrast har jag ägnat åt att blogga. Här inne är det kallt som tusan. Skolans värme har nog inte uppfattat att vi har startat upp idag. Händerna är kalla men hjärtat förhoppningsvis varmt! Därför väljer jag lite bilder från Cypern. Kändes som det var genomgående med just värme för på Instagram la jag just ut en bild från ett soligt Hönö!

Det får mina tankar till sommaren. Ni ser, där hoppade man över våren och kastar sig rätt på! Hur brutalt som helst! Men vem fasen längtar inte efter svidande skinn efter en dag vid havet, eller ljumma sommarkvällar med ett glas rött på altanen. Eller varför inte lite kliande myggbett efter en skogspromenad. Kanske den där pirrande känslan inför en sommarresa. Eller bara så basic att hänga ut en tvätt!

Ibland längtar jag kanske för mycket. Längtar. Det är därför jag försöker fylla min tid med sånt som gör att det går framåt. Januari och februari är två dryga månader tycker jag. Men man måste också ta vara på all tid man har! Eller hur :)


K Ä R L E K
måndag 7 januari 2013

m som i motion, Marina Plaza och matteplanering


Ops...sen kväll med Anna. Herre Gud, det gick bara inte att sova. Alltid efter en ledighet är det samma sak.
Klarvaken med massor av saker som vill bli gjorda. Höll K varken en bra stund med små planer om kommande aktiviteter men sen slumrade han också!

Grymt kul att träffa kollegor igen och man kastades in i verkligheten och minst sagt önskade jag att jag hade fyra fem timmar till detta dygn. Sanningen att vara lärare 2013.


Idag anlände mitt och Natalies paket som vi beställt från Holmbytorp. Så underbart roligt att hitta ett paket där allting var inslaget i fint papper med snören när varorna anlände! Service kallar jag det!  Här kommer mer våriga nyheter från House Doctor som man kan beställa därifrån! 


Idag har det blivit mycket motion och tack högre makter för att blodsockret varit stabilt. Tog en promenad till jobbet med 25 kg i väskan bestående av dator och böcker som jag inte ens småkikat i under lovet (!). En timme intensiv träning på gymmet och sedan en halvtimmes promenad. Nu har jag däckat i soffan. Farmen lockade! Enda dokusåpan jag tittar på. Inte klokt att de kan få ihop ett sånt gäng och det ska bli spännande och se vad som händer. 

Jag och en vän har planerat en årlig resa med vårat kompisgäng. Tänk vad kul det är att se fram emot något framåt vårkanten. Eller vad sägs om att möta våren på Hotel Marina Plaza i Helsingborg, en tågtur, ströva omkring i stan och ta en tur till Helsingör och köpa den traditionella korven på båten med obligatoriska ölen! 
Jag kan blunda och se allt framför mig! Lovely!

Det är dags att öppna upp min jobbarväska. Matte ska läsas in, ett nytt schema ska göras och lite engelskaplanering vore på sin plats. Nya platser är gjorda och nya böcker ligger på plats i klassrummet. En liten hälsning finns på tavlan också som ska välkomna dem tillbaka efter lovet. Jag är redo för att möta dem alla igen. Världens finaste elever 


K Ä R L E K 

söndag 6 januari 2013

små små vårkänslor
Nu när vi inte har någon snö kommer vårkänslorna smygandes flera månader för tidigt. 
Visst är det härligt! Tulpaner på bordet och solen som kikar fram några timmar mitt på dagen. 

Så sitter man här och det är kväll. I morgon startar jobbet upp och det ska som vanligt bli kul att träffa kollegorna igen. Barnen har en ynka dags sovmorgon till och jag undrar i mitt stilla sinne hur i all världen det ska gå till att komma tillbaka i vanliga gamla rutiner! Eller behöver man det? 

Vanliga rutiner är skönt tycker jag men jag är inte heller emot att det inte alltid är som det brukar. Lite lagom är bäst!

Jag har varit  nere på gymmet och tränat en stund och man ser hur det fyller på med folk. Ganska skoj att bara titta på folk. En del är riktiga Gladiatorer medan andra är lite lätt överviktiga och en del är tunna och en del är otränade. Ja, det finns alla sorter. 
Skönt var det efteråt. 

Nu ska jag gossa ner mig i soffan efter att ha tagit ut en lasagne ur ugnen. Kom ju på sent att ungarna är själva hemma i morgon och de behöver väl också mat i magarna!

K Ä R L E K

lördag 5 januari 2013

Det går framåt..

 Bild: Gabriellas gulliga teckning när jag och mannen gifter oss 2000-06-03


Gott Nytt År är det första jag vill önska er finaste bloggläsare. Bloggen har levt i några år nu och jag brukar göra en sådan där som alla andra bloggare gör..En års-tillbaka-blick men jag hoppar helt enkelt över den i år. Det beror inte på något särskilt mer än att jag själv är lat och ägnar tiden åt att kurera mig framåt. Jag har läst massor av underbara såna hos er andra och stannar därvid!

Mitt nyår firades med sedvanliga gänget och det var mer än roligt. Som vanligt galet god mat. Tack Johan, du har blivit en mästerkock i mina ögon! Toast som förrätt, Oxfilé och rösti som varmrätt och glass till efterrätt. Det dansades, skrattades och spelades memorys så det stod härliga till. Vad halv man vore utan vänner. Vi skålade in det nya året med pussar och kramar och hoppas att 2013 ska bli ett bra år!

Nyåralöften? Aldrig. De hålls aldrig ändå och blir ett påhäng och dåligt samvete bara. Men något liknande har jag hoppat på och det var inte speciellt svårt att göra. Pasi Salonen, ni vet våran triathlon, från Kinna utmanade alla på facebook att hålla sig undan alkohol, glass, godis, chips, kakor och andra onyttigheter i 100 dagar. Det passade mig utmärkt att haka på eftersom jag brottats med den sista månaden. Nu börjar det bli bättre med sträng kost och massor av motion! Hur som helst är jag på dag 5 i utmaningen och det klart alla som anslött sig kommer att fixa detta. Wohooo!!

Jag har börjat besöka vårt fina gym här i Kinna. Det blir alltsom nästan varje dag. Gillar att vara där. Och hör och häpna att jag t om fått mannen med mig. Han ska minsann genomlida en minde homemakeover ;)

Hur som helst satte jag mig ner och funderade på saker som kommer att hända under 2013 och saker jag vill ha gjort. Det är mycket det och jag hoppas att allt kommer att genomföras.

  • Klara av mina 100 dagar...utan socker och ge mig kontrollen över min jävla diabetes.
  • Åka till Turkiet eller Mallorca.
  • Åka till USA med mina joggingskor
  • Gabriella tar studenten.
  • Lovisa konfirmeras.
  • Några dagar på underbara Gotland.
  • Ett besök i Smögen
  • Måla om huset
  • Fira nyår på en annan plats...höra Big Ben slå tolv :)
  • Träffa några bloggvänner.Låter nästan kusligt likt nyårslöften men jag vill kalla det mål!Zlatan gör mål. Jag sätter upp mål!

K Ä R L E K