lördag 25 augusti 2012


Önskar att mitt liv kunde gå åtminstone i 50 men det skenar.

Just när det ska vara lugnt efter ett långt sommarlov. Det var inte många arbetsdagar på skolan innan den stängdes. Stora fukt och mögelskador gjorde att eleverna skickades hem i 2 dagar medan personal gjorde allt och lite till för att lösa vart lektionerna ska hållas. Cafeterian stängdes också och en provisorisk lösning hittades till den. 
 Dagen efter min skola hade stängts var vi på fotboll. Agnes och Signes lag mot ett Boråslag. Agnes dängde in 1-0 och Stina 2-1. När det var ca 20 min kvar krockade Agnes med målvakten och blev liggandes på plan. Ner till jouren på vårt sjukhus med diagnosen "Troligtvis skenben av". De pumpade i den chockade kroppen mängder av morfin och ambulansfärd till Borås sjukhus. Där gjorde en människa som dök upp från ingenstans oss väldigt ledsna. Hon gick fram till Agnes, som låg ganska omtöcknad på britsen, rycker av henne filten och säger åt henne att räta på foten. Det går naturligtvis inte och jag säger till kvinnan att det är liksom därför vi är här på sjukhuset. Hon svarar att det ska gå eftersom inget visar sig vara brutet. Ett tu tre var vi hemma. Hon kräktes och grät om vartannat och ont hade hon. 

På torsdagen ringde jag själv till ortopeden och då fick jag prata med en underbar sjuksköterska. Hon sa att ortopederna skulle kika på röntgenbilderna eftersom nattläkaren inte var ortoped.  Sen eftermiddag ringer hon upp och de ville att vi genast skulle komma in med henne igen. Vi åker upp till Borås igen och en ny röntgen ordineras. Efter det kom en sjuksköterska och sa att det inte fanns någon ortopedläkare där. Han var på operation och det skulle ta många timmar tills han skulle komma dit. Vi blir hemskickade igen...

I går fick jag nästan tvinga Agnes till skolan men det gick inget vidare. Hela foten blev som en boll och tårna var svullna som små prinskorvar. Samtal till 11-77 och en ny undersökning ordineras. I dag skulle vi befinna oss inne i Borås för tredje gången. Och vad händer när vi kommer in..?? Jo, en undersköterska kom fram och sa att " Jag vill bara att ni ska veta att det är 9 stycken före er och doktorn har inte kommit ner för idag än. Jösses. Agnes är trött och söndervärkt. Och nu är det senaste att vi ska komma in på måndag morgon!

Jag hoppas verkligen inte att något visar sig vara sönder för då river jag nog hela jouren i femton delar. Inget ont om personalen (förutom nattläkaren då) . De gör så gott de kan och de är guld värda. MEN när ska politiker förstå att det måste till fler läkare. När vårt sjukhus la ner jouren så flyttades den till Borås. Det känns inte som om de har gjort något för att bemöta oss från Mark. 

Hopplöst eller hur?


Kram Anna

onsdag 15 augusti 2012

Hur man tar tillvara på första skoldagen!

Minns ni er första skoldag? Tänk vad många små knattar som börjat första klass idag. Små tjejer med flätor i håret och pojkar med sårskorpor på knäna! Numera börjar mina "små" sjätte klass och är därmed på samma högstadieskola där jag jobbar. Inga andra stopp med bilen utan vi kör direkt till jobbet. Skönt!

Eleverna är tillbaka. I korridoren, i studiehallen, i matsalen, i salarna och i hela skolan! Brunbrända, glada och lite större än sist. Vissa är kära, en del sugna på att börja lektioner och andra funderar på om de skulle ta mopeden till sjön efter skolans slut!

Jag slutade tidigt och åkte hem. Lite lagom skönt. Tog med mig Kjell, ungarna plus tre kompisar, och tre hundar upp genom skogen och fram till sjön. Där blev det bad och skratt med alla. Ljummet i vattnet och jag som inte gillar att bada i insjöar blev galet sugen! Alla tre hundarna var i och det syntes att de gillade det!


Hur gärna jag vill undvika att skriva om hösten kan jag inte låta bli att visa dessa hösttecknen. På våren visar vi och letar efter alla synliga vårtecken men sen vill vi gärna stanna till där. Helt plötsligt är det midsommar och semestertider, skolan börjar igen och det är då! Ingen vet hur fort det gick eller hur det gick till men oundvikligt kommer den...

Hösten. Jag är en hösttjej. Älskar hösten med den höga luften, löven som virvlar, mörkret. TV-soffan, alla ljuslyktor och lite regn om kvällarna. Helst ett besök i någon storstad med lite övernattning och mys! Fast alla årstider har sin charm men hösten den är min!


Dags att samla ihop sig till morgondagens arbete. Jag ska läsa lite bloggar också. Det har blivit mindre tid för det just nu men jag ska läsa ikapp! 


Kram Anna

tisdag 14 augusti 2012

MItt Fårö


Låt mig visa mitt absoluta favoritställe på min Gotlandsvistelse. Fårö. Vi tog den lilla färjan över tidigt en morgon. Vi "luffade" runt i vart endaste skrymsle! Allt var lugnt och jag kände bara för att åka hem och packa mitt hus och bosätta mig på den lilla ön. Jag tror jag har en stark förkärlek till öar. Det lite lätt blåsiga landskapet fångade mig på ett skönt sätt. Tänk att öppna fönstret tidigt en morgon, blicka ner mot havet, sätta sig utanför med en bok och en kaffe. Och att andas Fårö-luft. Men vad jag vill det.
Små söta får som strövar omkring bland vägar och buskar. Det gick och komma nära dem och jag älskar färgerna på dem. Det blev aldrig att jag köpte något fårskinn men nästa gång jag åker dit ska jag köpa ett. De var så otroligt vackra. 


Vi stod i kö på berömda bageriet Sylvis döttrar. Helt klart värt varenda minut och varenda krona. Godaste brödet ever. Vi köpte fruktbröd. När man satt och tittade på raukarna och åt detta bröd undrade man om livet kunde bli så mycket bättre?!
Vår Gotlandsresa är något jag hakat upp mig på. Jag vill bara tillbaka dit till varje pris. Och det snart. Så när hösten kommer ska jag ta fram alla fina kort och drömma mig tillbaks!


Kram Anna

fredag 10 augusti 2012

När jag blev gotlänning!

Säg det som varar för evigt!

Åtta dagar på Gotland är slut och jag är helt såld. Visserligen gillar jag många av smultronställena i Sverige men detta var min absoluta favorit. 

I ett svagt ögonblick lovade jag barnen en tältsemester på Gotland. I ett starkt ögonblick skulle jag sagt nej! Alltså till tältet. Nästa gång ett hotellrum eller ett litet hus.

Alltså jag fattar varför vecka 29 kallas för Stockholmsveckan på Gotland! Här vill man parta och pausa natten igenom. Wow, vilka ställen!


Men nu var det familjesemester och ungarna ska lära sig sitt Sverige. För mig ska barnen ha varit på vissa ställen för att. Jag vill inte bara ge dem utomlandsresor utan att ha sett Sverige. Gotland var ett ställe som varken jag eller Kjell varit tidigare. 

För att inte bli långrandig...Visbys galet underbara små gränder med butiker som svider sönder plånboken både för mig och barnen! På tal om butiker så fastnade jag för inredningsbutiken Butiken innanför murarna. Wow!

Gutevallen som levererade Sveriges snyggaste artist! Winnerbäck självklart! Och ni vet känslan när han drar igång timglas rockigare än någonsin. Då får Anna ståpäls både här och där ;) Där trivdes jag som fisken alltså. Ljummen kväll, gott att dricka., familjen samlad, men ändå bara Winnerbäck och jag!!!

Kneipbyn som gav oss en dag av bad och lek trots att vi har "stora" barn numera!

Vi strosade i Öster Centrum och passade på att se Maria Verns " Inte ens det förflutna". Passade bra eftesom det är inspelat på Gotland och Stora Karlsö. Herre Gud, vet inte hur jag lyckades somna i tältet efter den filmen! Tur vi skickade in ungarna på Cockpit! 

Lata dagar vid havet. Helt otroligt med åtta dagar sol! Lyxigt efter en sån skitsommar!

Fårö...Meen hur fina ställen finns det på jorden egentligen?

Blå lagunen som lockade till bad flera dagar! 

Mycket som sågs, prövades, åts, dracks, skrattades och mycket annat. Mycket förblev osett men jag kommer tillbaka. Tack Gotland för den här sommaren!