fredag 29 juni 2012

Att hinna med på en vecka



Lite uppdatering!! Jag ska försöka lösa en gåta över sommaren. HUR i världen hinner jag jobba 45 timmar i veckan SAMTIDIGT som jag hinner med hem och barn???? NU hinner jag ingenting. Jag ska läsa i kapp mina favoritbloggar om en stund medan disken hopar sig och ungarna springer in och ut ur tältet de sovit i i natt. Men jag andas och tänker att nu är tiden min en stund.


Vår lille Ceasar han växer han. Nu har han hunnit bli varm i kläderna och är superhärlig. På natten ligger han med tassarna om min hals och lägger den långa nosen utmed halsen. Vi är så förälskade i honom. Humlan har visat honom vem som bestämmer om det mesta som rör familjen medan Olle har visat att gammal är äldst. Mat och sånt där är en valp längst ner i rang förutom att man måste äta lite oftare än de andra. DET är Ceasar nöjd med!



Midsommar flöt på bra. Vi firade traditionerna med de vanliga eller kanske i sällskapet ska säga de ovanliga!! Först var det nubbar med sill och färskpotatis. Fast jag byter ut sillen mot hemmagjorda köttbullar jag. Sill är inte min grej. Rå fisk, NEJ TACK! Vår lilla visit till Mariebergsparken på eftermiddagen blev lite inställd. Regnet övervann en liten snackis på altanen. På kvällen var det dags att bege sig till andra sidan ån för fortsatt firande. Jag jubilerade ju med hela 45 år och det kändes bra hela dagen!! Dock kantrades midsommarfirandet av ett mordförsök endast ett 50 tal meter från oss. Klart man blir lite skärrad av det som för övrigt nästan är vardagsmat i vårt samhälle i dag. Men i lilla idyllen Kinna? Visst, vi tror vi är förskonade men det rör sig många konstiga där ute. 



Mer god dryck som hör till på midsommar! 






Underbara rosor som jag fick av Niklas och Kristin! De står sig än. Helt otrolig. Kärlek





    Midsommardagen startade vi med pannkakor och jordgubbar. Vi var sega och gjorde inget utan låg på soffan halva dagen! Sedan blev det mer firande med barnen och deras respektive.




Fick nys på att guldet i skogen hade anlänt. Men förutom några små kantareller hittade jag prinsen! Pussade honom och så blev han en groda ;)


En dag bakade jag bullar för det vankades fotbollsavslutning för tjejerna. En halvlek har gått och den andra kommer till hösten. De har varit obesegrade och leder sin serie. Heja Örby!



Här kan ni se de superduktiga tjejerna som alltid gör sitt bästa och bjuder oss i publiken på spännande matcher!



Det regnar för det mesta och på kvällarna måste man tända ljus. Visst är det mysigt om det hade varit september/oktober ute men nu vill jag bara tända myggljus och det utomhus!




Jag har investerat i två nya ljuslyktor. Det blir shopping på dagarna när stranden uteblir! Jag undrar om det blir något badväder! De där salta baden nere i Espevik fattas oss. Krabbfisket och alla andra som man brukar se därnere år efter år. Kommer de igen?




Blev sjukt sugen på en betonglampa från Gotland när jag läste den här bloggen. Lotta från Skåne har just besökt den magiska ön. Jag föll pladask för lampan hon visade på sin blogg. Men rätt vad det var så sprang jag på en annan betonglampa och slog till! Nu ska jag inte avstå besöket på Gotland för det! Utan det ska bli så fantastiskt roligt att åka dit i sommar. Eftersom inte vi åker till Cypern denna sommaren måste man hitta andra resmål och då bokade vi Gotland för någon månad sedan. Vi har aldrig varit där tidigare. Många av mina bloggvänner bombarderar sina bloggar med härliga bilder därifrån! Här och Här  kan du se hur jag ska semestra!








Mina fina vattenflaskor som mina tjejer har köpt till mig på morsdag och på födelsedagen! Tycker att de är väldigt somriga!




Under denna veckan har jag hunnit färga håret! Två paket går det åt till det här långa håret. Gråa små strån tar över hela luggen!




Igår kväll när tvillingarna och deras kompisar krupit ner i tältet satte jag och Kjell  välförtjänt oss ner och tog ett glas vin och åt lite ostar. Det är helt livskvalité för mig! Det behövs inte så mycket.









Den här lådan är min favorit! Önskar att man kunde äta obegränsat med ost! För det är ju hur gott som helst!




Lite desperat över vädret det har jag varit. Sant. Men igår slog det till och blev soligt och skinnet fick en brun färg och det kändes som om hela kroppen fylldes av vitaminer. Men idag är det som vanligt igen.






Fotboll på TV har det också varit. Trots att vi hejade så intensivt på vårt land så gick det inget vidare. Men mer fotboll blir det! Italien möter Spanien gör upp om vem som är grymmast i fotboll i Europa! Vet inte vem man ska hålla på. Men jag tror kanske Spanien! 


Ni ser...man hinner ganska mycket på en vecka när man inte bloggar!! Jag har saknat bloggen men tiden har liksom inte räckt till! Sedan ska jag avslöja att jag har målat och hela huset varit upp och ner för att sedan bli återställd till det normala igen!


Ha en fin helg!

Kram Anna

torsdag 21 juni 2012

Liksom alla gör det...





Midsommarafton i morgon. Vädret verkar vara lite si sådär. Ungefär som att köpa en trisslott. För mig vore det högvinst om solen skiner, det är varmt och en klarblå himmel! Blomsterkransar i håret och vita skira klänningar. 

Jag har bakat en tårta idag, plockat vilda blommor och tjuvat till mig lite sol i ansiktet! Ikväll är det fotbollsmatch med tvillingarna. Lite som slog mig var; Vem fasiken lägger en fotbollsmatch för tolvåriga tjejer kvällen innan midsommarafton? Dessutom 4 mil härifrån!! Men nu är det så och vi tycker det ska bli roligt :)

Vi firar med vänner. Samma vänner men kanske tillkommer det nya ansikten. Roligt! Jag gissar på att jag känner dem båda två fast i andra sammanhang och inte tillsammans! 
Vi brukar äta färsk potatis och sill på ett ställer. Startskottet liksom på midsommar! Sedan åker alla vidare till Mariebergsparken där det firas med dans kring stång och lotterier. Efter det samlas vi hos igen fast hemma hos min vän Clonney! Där grillar vi, kanske en och annan lek.Tror vi blir 21 st. Härligt och roligt.

Men jag ska börja dagen med kaffe och tårta på sängen!  Mm i morgon på midsommarafton gör jag det som alla andra också gör... Fyller 25 år eller....kanske inte, varför inte slå till med 45 år!!!

Önskar Er alla bloggläsare en riktigt fin midsommar för det ska jag ha <3
Kärlek till er <3


Kram Anna


tisdag 19 juni 2012

Fågel, kött eller mitt emellan!




                                                    Ibland är det svårt att välja. Vad man ska bjuda på! Alla barnen kommer hem på lördag med sina flick- och pojkvänner. Jag tänkte att det får bli något grillat. Lite av varje. Kött och fågel, grönsaker och frukt, färskpotatis och andra tillbehör. Jag har kikat runt i lite recepttidningar och fastnade för ICA´s  "Ännu mer grillat". Måste våga prova nya saker. 

Den lilla söta tårtan blev jag sugen på men jag tror det lutar mer åt en jordgubbstårta. Där är jag ensidig kring midsommar! Det ska vara det gamla, som det brukar.

Undrar vad ni andra ska äta under midsommar förutom sill och potatis!


Kram Anna 

måndag 18 juni 2012

Smultronställen, feelgoodboostning och stearinljus.




En liten runda i spåret började min dag med. Alltså fy satan vad gott det doftade! Kunde inte bestämma mig om det var gran, tall, gräs, lingonris, hallonbuskar eller rent av smultronen. En stilla tanke om att stanna tiden. Låt mig få detta varje dag. Låt mig bära med mig känslan över det härliga. Det härliga med närheten till naturen.

På grusvägen upp till spåret kryllade det av smultron. Någon dag till sedan är helt röda och redo för att plockas på tråd.

Ceasar trippade snällt med den lilla rundan. Han gick lös och var bara så himla söt som bara en Saluki kan vara. Slog kullerbytta på egna ben. Man hör ibland att hundar är lika sina ägare. Nåja, kanske inte mig i så fall. Jag är ingen gänglig vinthund men jag har en gänglig tonåring som består av två låååånga ben. Jag skojade med henne igår och sa att hon och Ceasar var lite lika! Hon skrattade åt mig.


Det där med Fläder. Jag fick en längtan när jag var inne och gjorde ett besök hos finaste Carola. Hon skulle göra fädersaft. Jag vill också söla med flädersaft i köket. Men mitt lilla fläderträd har kanske så där 10-15 blommor. Det har inte hunnit att växa till sig än. Det får räcka så länge det räcker om så bara till en flaska saft. 

Vädret tillåter ju verkligen köksarbete. Var hos en fin vän och fikade i eftermiddag och fick mig en feelgoodboost för veckan. Vi satt ute och njöt medan barnen plaskade runt i poolen. Hon och hennes familj ska snart åka iväg på en behövlig semester. Skulle gärna packa bilen och följa med!!!

Nu sitter jag och Signe här hemma. Det är bara vi två. Jag har tänt ljus överallt och himlen är kolsvart. Lite mystiskt sken så där så att man får en känsla av att det är i slutet av augusti och hösten knackar på dörren! Nja. Jag gillar´t inte.


Kram Anna


söndag 17 juni 2012

En söndag i juni


Sitter och dricker lite gott te efter min motionsrunda i spåret. Jag har varit lite dåligt på det den senaste 1½ månaden eftersom det varit mycket på skolan. Nästan har jag glömt av hur skönt det är att andas skogslukt och möta alla glada motionärer. Hundarna var med men jag gick ett extra varv själv. Nu ska jag ge mig själv motion igen. Varje dag. Man mår ju så himla mycket bättre.

Snart är det fotboll inne i Borås. Näst sista matchen innan uppehåll. Nästan lite sorgligt eftersom det betyder att halva säsongen har gått och när resterande halva gått är det höst. Men det skiter vi i nu! 

Ha en goer söndag hör ni!

PS..Lite Ceasar-rapport! Det går så bra med den lille godingen. Han kissar visserligen inne hej vilt men vi springer efter honom så gott det går :)





lördag 16 juni 2012

Att säga fula ord när det behövs!


Det börjar vankas midsommar. Finns det någon mer blommig högtid? Det klart när alla blommor ska ligga under kudden och man ska drömma om prinsen. Han med stort H som redan ligger på den vänstra sidan varje natt :) 

Jag längtar till att färskpotatisen och jordgubbarna drar igång på riktigt nu.Tror jag får byta ut grädden mot något annat! Har ni prövat Kesella? Den är riktigt fin med jordgubbar! Finns både hallon och citrus. Båda funkar bra. Jag har snöat in lite mer på citrus men det beror på att jag är en äkta citon! Inte kanske lika sur men jag älskar citron till allt. Detsamma gäller även parfym. Jag föredrar citrusdofter framför allt!

Idag har det inte blivit så mycket uträttat. Fixat lite med bloggen. Varit arg på den och sagt massor av fula ord men till slut fick jag till det tack vare att jag en gång tidigare rådfrågat den här snyggosen.

Nu ska jag fixa en bra Spotify-lista som jag ska ha när jag rantar ut i skogen på morgonen!

Dansa..pausa!

Kram Anna


Som att blåsa på en maskros



Och så var det över. Innan det knappt ens hann börja. Efter att ha tappat en ledning med 2-1 förlorade Sverige den så viktiga matchen mot England i går. Intressant var att läsa på Facebook var att ena stunden var Mellberg och c/o hjältar och näst intill odödliga för att i nästa stund katastrofalt dåliga. Som sagt intressant det där. I vått och torrt kanske....

Denna veckan har sprungit iväg och jag har haft sommarlov i tre dagar. Har hunnit med att baka lite i bageriet, gossa med nyförvärvet i mitt fotbollslag. Han är så himla rolig! Jag har även hunnit med att vara hos min kollega på god mat och god dryck! Alla i arbetslaget var där och det var som ett litet avsked trots att jag inte ville/vill tänka på det. Hur dessa två mycket duktiga pedagoger fått mig till att bli säker i min yrkesroll och de har påverkat mig i mångt och mycket. Else-Marie har jag jobbat mer med men jag och Maggan har haft roliga stunder tillsammans vi också. Men nu ska de tillbaka till skolan där jag arbetade tidigare och jag, jag stannar kvar på högstadiet. Jag kommer sakna dem galet mycket och var så säkra på att jag kommer att ringa, smsa och maila er. 

Sedan vill jag förtydliga en sak som jag fick dåligt samvete för. Jag skrev att en av klasserna var "bästa klassen ever" och med det menade jag att den ena klassen har betytt lite mer eftersom jag haft dem själv och det var min första egna klass en period. MEN eleverna i Maggans klass är jättemysigt och vi har också haft himla kul och många skratt har det blivit. Så bästa klasserna ever är ett bättre uttryck för dessa två klasser! Jag kommer sakna både klasserna och Else-Marie och Margareta. Men är säker på att vi kommer att jobba ihop om några år igen då de kommer med sina nya klasser tillbaka till mig på Lyckeskolan!

Lite som att blåsa ut en maskros. Fröerna flyger mot nya okända mål! Fotbolls-EM och Jobbet passar in på den beskrivningen!


Idag blir en slöardag! På riktigt. Undrar om mannen är sjuk eller vad som hänt med honom. Det verkar som han kommer ligga nerbäddad i sängen hela dagen. Stackarn <3


Ha en riktig härlig lördag !


torsdag 14 juni 2012

En kejsare i familjen!


Nu har vi hämtat honom. Ceasar 8 veckor. Igår satte sig jag, Agnes och Gabriella i bilen och åkte de 40 milen upp till Torshälla, Eskilstuna för att ta hem honom. Han är det sötaste jag sett på länge. 

Jag växte upp med Greyhounds så det här med vinthundar är min grej. Nu är Ceasar ingen Greyhounds utan en Saluki. En mycket älskad sådan.

Så det här ska jag ägna mitt sommarlov till i år!

tisdag 12 juni 2012

Skärgårdslivet








Då är två dagar på Björkö till ända. Vi har haft utvecklingsdagar i Göteborgs skärgård. Man kan ju inte annat än att må bra på ett sånt ställe och vi har fått fantastisk service på Seaside. Ätit ljuvliga fiskrätter både i går och idag. Efter detta har jag bestämt att jag ska prova en ny fiskrätt i veckan hela sommarlovet!

Sommarlov ja. NU är det sommarlov på riktigt. Några futtiga timmar ska jag jobba på torsdag men vad gör väl det när jag bara ska ner och fylla i lite papper som tar mig på en grymmeresa på novemberlovet! Stipendium igen! Tackar som frågar! 20 000 kr. 

Nu ska jag ägna mina favvobloggar lite tid. Vill gärna uppdatera mig vad ni haft för er :)


Kram Anna

måndag 11 juni 2012

Det här med väder och jobb!


Det är kaminvärme som gäller. Packar kläder och det är varma tröjor som åker ner. Sockor. Jag som i princip lägger sockorna i lådan i slutet av april. Känns som det är dags att njuta av allt väder. Annars riskerar ju hela sommaren passera utan att man var med. Vädret är alltid en snackis och man vill inte vara negativ. Det är bara det att jag tror att sol och värme är bra för människan.

De två sista dagarna på jobbet ska vi vara ute i Göteborgs skärgård. Välkommet. Datorn är nedpackad, nya läroplanen och kunskapsbedömning i skolan likaså. Vi ska jobba, skratta och utvärdera. 

Det är bara det att jag önskar mig fint väder. Funderar på att köra en fuldans så vädergudarna sätter i halsen och levererar sol. 

Dags att åka. Kollegorna väntar. Huset sover fortfarande men jag ska väcka dottern. Hon har lovat köra ner mig till skolan.

Kram Anna

söndag 10 juni 2012

Syster Sol och den försvunna sommaren



Igår var det Syster Sol och Kapten Röd som stod på scen på Kinna torg. Mycket folk hade samlats till det mest omdiskuterade torget i kommunen. Nu är torget och centrum färdigt och vad passar inte bättre än att ha olika konserter och tillställningar där. Dead by April i fredags och då gårdagens Sol och Röd. Regnet hängde i luften och det är nu på allvar jag funderar om sommaren ska regna bort. Var är värmen? De goa kvällarna? Var är kvällsdoppen? 
Jag är djupt oroad..


Måste erkänna att jag inte alls lyssnat på Syster Sol tidigare men hon hade sköna reggaetoner som folk gungade till. Kapten Röd har några låtar som jag gillar. 


Idag är det en riktig slöardag och jag gör inte många knop. Ska baka lite bröd och det har jag sagt hela dagen :) 
Två dagar kvar på jobbet och i morgon åker vi iväg. Så gott och så skojigt. På tisdag kommer jag hem igen. Och då mina vänner är det sommarlov på riktigt!


Kram Anna