torsdag 31 maj 2012

Vänner


Vänner..

Sorterar, reflekterar, tänker, skänker. Beslutar. Det känns rätt.

vänner..


Skratt, allvar, lugn, forserande. Beslutar. Det känns rätt.


vänner..

onsdag 30 maj 2012

Att skiljas är att dö en smula.


Igår hade vi avslutningsfest för niorna på skolan. Sommarbruna ungdomar, iklädda i skira klänningar, kavajer, jeans eller annat fint, var på strålande humör. Som har hela sin framtid liggandes där och väntar på dem.

Det var rörande vackert och man minns den där tiden när man skulle lämna grundskolan och få bestämma själv vad man skulle fortsätta med. Alla jobbiga stunder i lektionssalar var bortblåst och skratten klingade.

Vi åt gott och det var underhållning av både lärare och elever! Allt var suveränt men jag måste ändå få säga att 9 B: tjejers omgjorda text på Ansiktets "Äckligt" var kanon. Ordet för kvällen var Bitches. Den hade sting i texten. Och den var tillägnad lärarna.

Man blir nästan tårögd när man sitter där och snart ska de bara försvinna så där. De där som är alldeles för bullriga i korridoren, de där som alltid glömt pennan, de där som är sockersöta, de där gängliga grabbar, Ja, de som äger på skolan!

Jag önskar dem Lycka Till allihopa! Var rädd om det där som kallas Livet men var inte rädda för att leva Livet!

Kram Anna
måndag 28 maj 2012

Kärleken till sina barn!
Jag har tillbringat hela helgen i soliga Halmstad med det stora kompisgänget. Men jag ska inte skriva om det nu utan om den stora lyckan över att vara mamma!
När jag kom hem i går eftermiddag väntade riktiga feelgood-presenter som gjorde mig glad. En flaska Lindeman. Jo, de ungarna vet hur man ska njuta av vin! Sedan en celofanpåse med inredningstidning, mörk choklad och en fin limegrön flaska som jag ska ha saft i! Blev glad och tänker vilken förmån det är att få vara mamma till dessa barn! Jag älskar dem över allt annat precis som alla andra mammor gör med sina barn.

Bloggtorka?? Nej, som jag brukar skriva är det jobbet i skolan som tar all tid. Helt galet är det. Min tåliga familj väntar hemma på sommarlov!! Och snart är det här. Nu ska jag ägna lite tid med att läsa vad ni andra bloggare haft för er! Jag vet att Lotta är i Sverige och att Fru Cederblad varit på möhippa samt att Carins man fyllt 40 år! Ni ser lite koll har jag allt ändå!! Tack till Facebook och Instagram!!


Ha en fin vecka allihopa. I morgon är det 9:ornas bal och det är middag på hemlig ort!

Kram Annatisdag 22 maj 2012

Den blomstertid nu kommer...
Oj, vad mycket har slagit ut. Det är galet varmt och när jag smiter bort till affären ser jag många glassar!

Äppelblommorna blommar för fullt hemma i trädgården. Än har de inte hunnit bli så stora men de som är sprider glädje. Varför får man inte vara ledig när allt är som vackrast?! Man känner att det är dags att se över garderoben. Ungarna tjatar om nya linnen och shorts och om nya bikinisar, så det blir väl till att få åka iväg och inhandla nya kläder.

Examenskläderna är inte heller inköpta och tur är väl det för det varierar från dag till dag vad de vill ha på sig :)

Var på blomsterhandeln i lördags och kikade lite. Bougavillor och massor av olivträd blev jag sugen på. Jag har två stora olivträd som har klarat vintern men de har blivit för stora! Några nya skulle nog inte vara fel.
Igår var första gången jag ställde ut tomatplanterna och Mårbackorna. Typiskt kom ett jätteoväder över hemma när jag var i affären. Men de hade klarat sig hyfsat bra!


Nu är min lilla rast slut och jag ska återgå till att jobba i arbetsgrupper. Det blir en lång dag idag. Efter jobbet väntar utvecklingssamtal och sedan har jag föräldramöte med de föräldrar vars barn kommer hit till hösten. Spännande!


Kram Anna

måndag 21 maj 2012

Glädje!

Vilken underbar värme vi fått! Passade på att låta eleverna vara ute på Bilden. Vilka härliga teckningar det blev! Det känns verkligen som det inspirerar när det är sol!
Vi byter ut våren mot sommar nu tycker jag.

Undrar vad ni gör en fin dag som den här.
Jag ska planera lite roligheter inför kommande helg hade jag tänkt.
Vi ska åka på vår årliga vår-weekendresa med kompisgänget!
Eftersom det blev en händelserikt fyrtioårskalas så lär det inte bli så svårt att styra upp den resan!

Men först ska jag ut i spåret. Må så gott alla!
Kram Anna

lördag 19 maj 2012

Kinnas äldsta tonåring!Direkt efter den där gökottan kände hon ett sting av olustkänsla över att behöva ljuga för sina vänner. Hon låtsades först att bara tacka för en härlig stund men sa i förbifarten att hon hade en idé inför nästa veckas weekendresa. "Jag tittar bort senare Åsa" sa hon.

De skulle träffas hemma hos henne allihopa utom jubilaren och hans sambo. Lyckligt ovetande om att stora planer smiddes inför hans 40 år dag.

Tidningarna hade uppmärksammat hans ringa ålder i samband med den senaste tidens fotbollsmatcher. Han hade ju både lyckats göra flertalet mål och bedriften vara äldst i laget. Detta var han dock lyckligt ovetande om! Äldst. Det ordet klingade inte bra i hans mun. Nej, han ville bli beskriven mer som en övermogen kiwi i tjugofem-årsåldern.

Hur som helst, hemma i den trevliga lärarens kök blandades kaffekoppar, skratt och sång i en salig blandning. Hon hade hintat den gamle fotbollshunken i månader om vad komma skall!! Sedan gällde det bara att komma på något lämpligt som passade in i sammanhanget. Men hon var inte orolig. Idéerna fanns där och vid rätt tillfälle visste hon att man pusslar ihop det ena med det andra. I kombination med att träffa alla de andra i "föreningen" brukades ännu mer idéer födas.

Lite orolig var han allt. Han visste av erfarenhet att de inte var att leka med. Varför skulle han fylla år just nu? När våren var som vackrast och körsbärsträden stod i blom och när matcherna duggade tätt och han mest av allt bara ville sitta under korkeken och lukta på blommorna. Nej, denna gången visste han att han inte kom undan.

Det började närma sig. Han stoppade två öl i fickan och gick bort mot hennes hus. Han ville kolla läget lite inför natten. Det var inte längre frågan OM de kommer utan NÄR de kommer. Till sin stora besvikelse mötte han henne iordninggjord och på väg till tjejkväll med en dunk Lindman i sin högra hand. Men vad var det som höll på att hända? Skulle de inte komma? Han kunde knappt dölja sin besvikelse.HUR kunde hon åka på tjejkväll nu när det var hans stora dag på ingående. Hur tänkte hon? Hur skulle hon lösa det?

Hon log och kände att detta var det bästa som kunde hända. Han kom hem till henne och bjöd hennes man på en öl. Han hade mumlat något att låna bord inför lördagens kalas. Hon var bjuden på tjejträff och vilket kamoflageläge! Nu skulle han inte vara lika misstänksam längre!

Under kvällen hade hon haft väldigt trevligt. De var fem tjejer som delade lite samtal, vin och god mat. Klockan gick fort och när spöktimman var inne sumerade hon både, Lindeman, cider, kahlua, päronvodka, Dirty Harry och "FisHarry". Hon var i sitt livs form! Bilfärden hem hade satt pricken över i:ett. Hon och Pernilla hade klunkat något som smakade rävgift men effekten var slående positiv!

Med vemod gick han och la sig i de nystrukna lakarna. De hade inte kommit. Han hade allt sett fram emot det. Klockan var närmare halv ett och de borde vara här om de skulle komma.

Innan hon hann tänka hade hon kommit hem där alla i gänget väntade hemma hos henne. Mer fniss! Plötsligt hade de dekorerat hans trädgård med kartongpapper och skrivit fina hälsningar till honom, de hade hängt upp enorma fotbollar i träden och fnissat och kissat! De hade placerat ut stolar framför entrén och kommit marscherande när han yrvaket öppnade dörren. De hade dragit ner byxorna och sjöng "Tyska innanlårsorkestern" för fulla muggar och klappade varandra hårt på låren. Skratten hade blandats med skönsång och ett tu tre satt de inne alla 12.

Hans hjärta slog volter när han hörde ljudet. Nu..det är nu de är här. När han öppnade dörren hörde han en militärisk stämma och därefter ett helt stridskompanie komma marscherandes i takt nedför hans infart. Han vek sig av skratt när de plötsligt drog ner byxorna och började sjunga om någon tysk innanlårsorkester! Hans tränade musiköra hörde minsann att hon sjöng inomhusorkester istället för innanlårsorkester men han förstod att det berodde på för mycket saft!

Ett tu tre satt de i hans soffa och han bjöd på öl och cider. Hon var inte sen med att klunka i sig mer och plötsligt var det mer sång. Han hade svårt för att greppa melodin men han insåg ganska snart att den omgjorda sången var "Var bor du lilla råtta?". Den handlade om han och om fotbollen, om hans sköna upplevesle på Cypern och om hans kommande bröllop. Nu. Nu var han lycklig. Allt hade fallit på plats och han visste det. Det skulle bli mer tid hemma med Åsa. Hon hade suttit alldeles för länge därhemma bland tvätt och disk och väntat. Han skulle ta henne till prästen och han skulle ta henne på bröllopsresa. Han var så jävla lycklig att han i den stunden bestämde sig för att ta med dem allihopa på bröllopsresa. Visserligen fick de betala själva men med, det skulle dem. Han visste t om att de skulle åka till Turkiet allihopa!

Tro inte att hon var nöjd. Hon lät dem i lugn och ro ladda sina kameror på mobilerna och hon räknade till minst sex mobiler som fotade och filmade. Hon reste sig upp och helt otippat drog hon ner byxorna och körde orkestern helt solo. Hon bjöd t om på lite rump-moves och en död bäver på vift.

Efter två timmars våldgästeri, kaffe, öl, cider, tårta och skönsång pussde de jubilaren godnatt.

Han la sig nöjd ner i sängen för andra gången denna kväll. Han älskade dem alla. Han var så satans nöjd med att han hunnit, i sista stund, kommit på att han måste gömma sin soptunna. Den var ett mål för kvällen, det visste han. Nu hade ingen hittat den och han var lugn. (*fniss*)

Vad han inte visste var att alla förutom hon, hennes make samt den gode grannen åkte hem. De tre övriga musketörerna placerade ut Barbara i en snygg ståtlig orange fotölj, som hans fru varit lite delaktig i, strax utanför ytterdörren ! De hade gått hem, klämt en öl (!) och smugit tillbaka. Nu skrattade hon lite högt utanför hans dörr när hon tittade på den snygga Barbara som satt stadigt i fotöljen och sakterligen begav de sig hem!


För er som inte vet så fyller min bästaste granne i dag 40 år. Det finns mågna många härliga minnen som man delar med honom. Vet inte om jag någonsin har skrattat så som med de här människorna. Alla vänner man har finner man saker som man gillar hos dem. Den här vännen placerar jag i kategorin "Skrattande tonåringar!"


Jag önskar dig en underbar dag Johan och nu dröjer det inte mer än två timmar tills vi är allihopa tillbaks på brottsplaten för att fira dig med klackarna i taket. Bered dig på en lång lång natt. Put your hands up in the air!

Dansa..Pausa..Dansa..Pausa.. Här kommer vi!

Kram Anna
fredag 18 maj 2012

Gökotta


23 personer var vi som samlades hemma hos mig och for på Gökotta. Det var hemligt utflyktsmål. Jag och Mia hade bestämt tidigare att Hyltenäs kulle eller Seatons kulle som det också heter var det perfekta för en gökotta.
Tyvärr hade vi inte vädret med oss men då får man göra det bästa av det! Eller hur?

Men vi visste att det fanns en paviljong som man kunde sitta i och fika. Den funkade perfekt visade det sig. Barnen sprang runt och spela fotboll och kröp i gångarna. För er som inte vet vad Seatons kulle är; Det är ett gammalt nedbrunnet jaktslott. Det är inte fullt 100 år sedan det brann ner men numera är det en välbesökt utflyktsmål med grym utsikt!

Där satt vi och åt god frukost och drack kaffegök! Dessvärre hörde vi inte den riktiga göken men vad gör det när man hade så trevligt!

Många skratt blir det alltid när vi kommer ihop.

Nu är det andra dagen på en härlig ledighet. Det var så välbehövligt. Idag är det Kinna vårmarknad så jag ska nog ner till byn och kika runt lite. Se om jag hittar Lindemans rosé. Inte för att vädret lockar till rosé men för det är tjejträff ikväll och det ser jag fram emot!

Ser många nya läsare på bloggen trots att jag har varit otroligt dålig på att uppdatera den. Nu är alla nationella proven rättade, analyserade och bedömda. Alla omdömen skrivna och jag bara pustar ut att det är över för denna gången!


Hoppas ni andra får vila och njuta av fredagen!

Anna
söndag 13 maj 2012

Mitt liv just nu. Dansa..Pausa...Dansa...Pausa.


Någonstans därute tappade jag bort mig själv. Det är en tid nu på våren då allt är hysteriskt. Allt ska göras samtidigt. Alla ska träffas och allt ska ha en deadline.

Om exakt trettiotvå dagar ska jag stämpla ut. Om man nu stämplar ut nu för tiden. Jag kan kalla det för logga ut. Det är precis vad jag ska göra.

Jag ska ligga i solstolen. Solstolen står i solen. Solen ska bränna mina axlar. Axlarna får sen vila under en sommarklänning. Sommarklänning står på listan. Listan är lång. Lång är mitt sommarlov. Sommarlov påminner mig om min barndom. Barndom är en tid som man alltid minns. Minns när man var ute och hade kul med andra ungar. Ungar det gillar jag.

Jag ska bli bättre på att bara vara. Jag ska välja bort allt tråkigt och bara göra roliga saker.

Jag ska äga livet igen.


Annasöndag 6 maj 2012

En söndagsmorgon

Fick en liten ny frisyr av min lilla Lovisa i går. Det finns inget skönare än när någon grejar i ens hår. Att sitta hos frissan i timmar med lite kaffe och en skvallertidning! Kanske går hon min väg och blir frisör. Tänk vad hår man har tvättat och klippt. Oj!

Tänk vad tiden förändras. Förr köpte jag alltid Se & Hör. Kollade in vad kändisarna gjorde. Nu ligger det bara inredningstidningar i tidningsstället!

Nu på morgonen har jag och Kjell varit ute i spåret efter tre veckors uppehåll. Jag kände hur benen ville springa fortare! Än känns det inget i hälen men vi får se till kvällen. Hoppas hoppas hoppas. Göteborgsvarvet på lördag och jag har en nummerlapp. Det kommer inte att gå. Nog tar jag mig runt de 2,1 km men jag tror mer på att det kommer att straffa sig efteråt. Jag är anmäld till Tjejmilen i Stockholm den 1 september så jag ser framåt istället.

Nu ska jag njuta av en kaffe på altanen. Det blåser men sitter man i lä så ska det nog vara riktigt skönt!

Kram Anna
lördag 5 maj 2012

Lotta frågar och jag svarar!


Det finns en kvinna som heter Lotta. Många av mina bloggvänner heter just Lotta! Men den här Lotta bor i USA och har en alldeles underbar Feelgood-blogg. Hon skriver liksom lite poetiskt och bjuder på bilder som man bara längtar och längtar till det där landet med miljonerna! Man kan bara sitta hur länge som helst och kika på de här bilderna. Analysera, njuta och just längta! Ni måste läsa den. HÄR finns den.

Hon besvarade lite frågor för någon vecka som Dessiré hade skickat till henne. Nu har jag fått frågorna av Lotta och ska försöka besvara dem! Nu har jag haft god tid att fundera. Det har nästan varit bloggkoma på min sida. Jobbet kräver sitt den här tiden och vette katten hur nästa vecka ska bli. Nationella prov både tisdag och torsdag som snabbt kräver rättning eftersom utvecklingssamtalen måste dra igång direkt efter.

Ok nu kör vi!

Finns det någon kvinna du beundrar? Berätta gärna varför

Nej egentligen inte. Jag beundrar många kvinnor, rentav nästan alla kvinnor. För det första är kvinnan vacker. Sensuell. Hon kan vara varm och omhändertagande. När jag hör ordet kvinna så tänker jag på en kvinna som är höggravid och ska föda barn. Och det är till det jag vill komma. Att föra världen vidare ( dock inte själv!) och den gränslösa mammakärleken som finns mellan ett barn och en mor. Sedan kan jag beundra kvinnor som har många järn i elden och fixar både hem och allt annat utan att ens verka vara berörd. Sedan finns det kvinnor som är riktiga förebilder och väldigt viktiga för andra kvinnor. Jodå, kvinnor kan!


Om du fick göra precis vad du ville, vad skulle du göra då?
Omgående skulle jag packa en väska, boka en resa, och ta med hela min familj på en jorden-runt-resa. Det finns ingen tvekan. Jag drömmer om olika resor hela tiden så därför skulle det vara helt grymt att få se världen på en och samma gång.

Skriv fyra ord du tycker mycket om och berätta varför du gillar dem
Kärlek Vänskap Tillit Glädje.
Kärlek därför att det är det finaste ordet. Betyder väldigt mycket.
Vänskap för att vänner är livet. Det finns lite olika typer av vänner men de där som man stoppar i en ask utan lock och som finns där oavsett väder. De är inte många men de finns!

Vad är bra vänskap för dig?
Bra vänskap för mig är äkta. En vän som man kan vara sig själv med och som står för sina åsikter. En vän som inte bara pratar utan genomför saker. Någon att skvallra med över en kopp kaffe. Man känner direkt när det klickar!
Berätta om ett romantiskt minne du har
Jag har inga så speciella. Jag gillar all slags romantik. Jag gillar den romantiska stilen och jag gillar små överraskningar. Förr var jag mycket bättre på att vara romantisk och det känns som tiden inte räcker till. För mig kan en enkel middag bli romantisk och det behöver inte vara märkvärdigt. Det lilla extra.
Nämn några egenskaper hos dig själv du tycker speciellt mycket om
Jag är snäll och rättvis. Kankske inte om du frågar mina barn för då måste det vara millimeterrättvisa! Men över lag så är jag nog det. För det mesta positiv. Försöker se det goda och tror att människan är god.
Vad plockar du för godis i din godispåse?
Smågodis är det bästa! Jag plockar alltid i samma innehåll. Ganska stora bitar choklad med kokos i. De är favoriterna. Sedan gillar jag mintstänger, finns i små bitar så de åker med ner i påsen. Jordgubbsbitar, söta rackare men ack så goda! Ja, det är ungefär vad som ligger i min godispåse!
Vad gör en blogg intressant och fångar ditt intresse?

Det som står mellan raderna. Bilderna. Det kan vara en feel-good-blogg men också något som berör eller bara en vardagsblogg. Jag har några såna bloggar jag följer som är ett beroende för mig! 

Berätta om något busigt du gjorts
Oj, jag är verkligen den busiga typen och genom åren har jag gjort massor av bus. Numera består buset mer av att uppvakta vänner som fyller år. Jag har en god vän som i dagarna ska fylla 40 är och jag ser verkligen fram åt att busa lite för honom! Det roliga är innan man gör det. Planeringen. Det ska jag för övrig använda lördagskvällen åt!! De ni!
Har du någon speciell film eller bok du gillar, som påverkat dig och dina val?
Inte som jag kan säga rakt av. Jag gillar mest deckare och de påverkar mig inte mer än att jag blir mer mörkrädd än jag behöver! Det finns många bra författare som skriver med känska och förmedlar något. Kan inte välja. Men jag läste Eat, pray and love av Elisabeth Gilbert. Den berörde och jag älskar den. Den beskriver så fantasiskt hur man kan välja i livet. Hur man lär sig njuta. Ja, den boken gav mig en funderare.
Vilken storstad skulle du vilja besöka?
Lotta, Lotta, Lotta...finns bara en stad! New York! Ett återbesök i staden finns inom räckhåll!

MEN jag gillar London, jag gillar Paris. Fina storstäder som man har fina minnen ifrån. Men jag gillar också en storstad som Köpenhamn och Göteborg. Även om Göteborg känns liten i sammanhanget storstad.

Men mitt svar är New York!Detta var mina svar. Men det fanns en bonus fråga!

Du får ett samtal. Du får frågan om du vill följa med på en safari som startar i Nairobi och går till Mombasa. Planet går om fyra timmar och allt är fixat, du behöver bara packa och vara beredd att vara borta i tre veckor. Login är enkel och målet är att fotografera och studera djurlivet och lära er om Östafrikas kultur. Det är en del att läsa på innan, du kan gör det på planet. När du kommer hem ska du hålla ett föredrag för 100 studenter på Uppsala Universitet och berätta om resan.


Vad gör du - hänger du med?

Hoppas du känner mig vid det här laget. SJÄLVKLART!!! Är på Landvetter om 45 minuter!
Nu bollar jag över frågorna till andra bloggar som jag gillar. Självklart gör ni vad ni vill med dem men alltid roligt att lära sig mer om varandra!och givetvis till alla andra som gillar listor också!1. Hur kommer det sig att du arbetar med det du gör?
2. Vilket är ditt bästa reseminne?
3. Vad är livskvalité för dig?
4. Hur tillbringar du en ledig dag?
5. Vad gör dig arg?
6. Vilken årstid är du?
7. Du får välja att göra precis vad du vill. Vad hade du gjort?

Extra frågan kör jag samma som Lotta
Bonusfråga:

Du får ett samtal. Du får frågan om du vill följa med på en safari som startar i Nairobi och går till Mombasa. Planet går om fyra timmar
och allt är fixat, du behöver bara packa och vara beredd att vara borta i tre veckor. Login är enkel och målet är att fotografera och studera
djurlivet och lära er om Östafrikas kultur. Det är en del att läsa på innan, du kan gör det på planet. När du kommer hem ska du hålla ett föredrag för 100 studenter på Uppsala Universitet och berätta om resan.
Vad gör du - hänger du med?