fredag 27 april 2012

En nostaligresa som började för 29 år sedan!

Tog med mig mina två kollegor som jag arbetat med i snart tre år till Göteborg. Vårt samarbete kommer att upphöra till sommarlovet då de ska tillbaka till skolan där jag arbetade förut. Jag stannar kvar och tar emot nya sjätteklassare. 

Då tyckte jag att det var passande att bjuda dem till Göteborg. Vi startade på GothiaTower och Heaven 23. Där avnjöt vi den godaste och mest omtalade räkmackan i hela Göteborg.
När vi var mätta och belåtna skulle vi ta hissen ner. Måste bara få berätta lite kuriosa om hissar. Jag har höjdskräck. Och inte så lite heller. Jag har aldrig ätit uppe på Heaven 23 innan för de gånger vi varit där tidigare har vi inte kommit in för vi har inte beställt bord i förväg.

MEN vid de tillfällena har mina vänner alltid sagt åt mig att det bara gick att åka upp i hissen som går utanpå huset. Utsikten lär ju vara enorm men jag står där i hissens hörne och tittar INTE på någon utsikt minsann! Och de har skrattat åt mig!! Fast jag vet ju varför iof, de har fått sin hämnd då deras hockeylag Frölunda förlorat och mitt lag vunnit! Nu är mina kollegor inte så noga med den hissen heller så vi letade upp en hiss inne! Som fungerar som en helt vanlig hiss!

Men nu var det ner vi skulle och efter ett glas vin och öl så blir man ju lätt lite kaxig och modig. Så jag mer eller mindre pötte in en av kollegorna i hissen medans den andra la benen på ryggen och smet fort som attan in i samma hiss som vi kom upp med!!!

Plötsligt var vi på väg ner. Men döm av min förvåning att jag i ögonvrån, JA, jag stod i hörnet nu också, såg min kollega stå alldeles vid fönstret och se helt cool ut och t om snacka med en engelsman som gjorde oss sällskap från 23:e våningen till entréplan på mindre än 5 sekunder! Vi smet över gatan över till Rondo där Tomas Ledin bjöd på bästaste showen!
 Så här är det. För 29 år sedan när jag var 16 år satt jag i mitt flickrum en sommarkväll och gjorde mig i ordning för en kväll på Hjortnäs. Hjortnäs var som en Folkets Park som låg mitt ute på landet. Det vallfärdades ungdomar dit och det bjöds på idel kända artister. Vem minns inte Carola som var där med sin pappa. Gyllene Tider, Magnus Ugga, Snowstorm, osv... även Tomas Ledin var där och man bara älskade "Sommaren är kort".

Vilka minnen. Sedan har han väl inte tillhört mina absolut favoriter och han har nästan varit bortglömd i mitt hjärta. I höstas vaknades hjärtat till liv när han var med i "Så mycket bättre" och nästan var det så att man t om blev lite kär i den där 60-åringen!

Jag kan säga att det blev inte bättre i hjärtat!! Han går in och gör en supershow. Han har en röd tråd genom hela shown och bjuder på låtar som Knivhuggarrock, Sommaren är kort, Genom ett regnigt Europa, Du kan alltid lita på mig, Sensuella Isabella och många många fler.

Men det var magiskt när han stod där på bordet mitt i publikhavet och sjöng;


"Det finns tillfällen i livet,
Som aldrig kommer igen
Man känner det på sig,
Av nån anledning vet man att det är så
Snart tystnar musiken
Vi kan gå långsamt genom stan
Vi kan stanna till ibland
Vi kan drunkna i varann
Och om sanningen skall fram,
Jag vill att vi skall älska"Kram Anna
torsdag 26 april 2012

En blandad onsdag med inslag av ruuumpa!

 En onsdag som vanligvis brukas förknippas med fotbollsträning byttes ut till en mycket uppskattad dag.
Europadagarna på skolan avslutades med Vårgala där alla intäkter går till välgörande ändamål. Jag tittade på galan dels med klassen och dels vid visningen för allmänheten under kvällen.

Mellan arbetspassen blev det lättaste varma mackorna man kan tänka sig. Det fick bli till att sno ihop något av det som fanns i kylskåpet!

 Att krydda med basilika och chiliflingor hör till mina favoriter!


 Jag var ju tvungen att köpa en ros till Lovisa som var med på Vårgalan! Så väg till blomsteraffären hittade jag dessa små juveler som jag tycker är så vansinnigt vackra.
Det börjar bli dags att göra om lite i sovrummet. Eftersom jag är liite av den romantiska typern tycker jag att det passar med mycket vitt och lite rosor! På väg från blomsteraffären fastnade jag ju därför i detta skyltfönster! Visst är de fina?


 Från mina fina bloggvänners bloggar i NY har de lääänge visat underbara rosa träd. Nu finns dem hos mig också!!


 Min lilla Loppa som bara älskar att dansa och spela teater. Hon var med i dansnumren dels för sjuorna och del med niorna. Man kunde se dem dansa till b la "You blocked me on Facebook, now you're going to die " " och "Sean Den Förste Banan" och textramsan "Diggidiggidiggidingdingding, här glider kingen in" mm mm

Andra elever bjöd på härlig sång, roliga sketcher, grymt gitarrsolo. En del sjöng i band, andra tre och tre. Variationen var  stor. Wow, vilka elever! Men jag måste få nämna de elever som sjöng "Kebabpizza-Slivovitza"...oj oj oj som publiken jublade!!! Vilken go underhållning :)))
Men också vilka kollegor!! Eller vad sägs att man har en kollega som NÄSTAN slår Christer Sjögren i "I love Europe". Eller en syslöjdsfröken som verkligen rockade loss till "Proud Mary"! Bjöd t om på lite skaka-rumpa-moves! Wooohoooo, blir det till henne!! Vi får givetvis inte glömma av de andra kollegorna som också gjorde ett strålande jobb!Onsdagen tog slut och en ny dag såg sitt ljus i morse! Och jag kände mig lite piggare!

Kram Anna


tisdag 24 april 2012

Vem har rätten...till Sveriges snyggaste häck!


...hur många här inne är heterosexuella?


Ja, den frågan inledde min diskrimineringsutbildning i dag. Vi var ett sällskap, allt från Lärarförbundet, Polisen, Svenska kyrkan, till Vision.

Det hettade till direkt i Sensus lokaler. Jag satte nästan latten i halsen och för några sekunder virvlade tankarna runt i huvudet. Tills jag sansat mig och viftade lite lätt, tillsammans med några andra, med handen.
Här kör vi diskriminering direkt och kastade oss rätt in i hetluften.

Ja, hur många som var heterosexuella, bisexuella eller homosexuella var inte av intresse men frågan väckte oss. Det är en sak jag ofta tänker på. När man pratar om en person. Låt oss i detta fallet prata om en ung, snygg, dansant fotbollsspelare som är mångas snackis just nu! Jag vill påstå att N Ä S T A N alla vill också säga ordet bög i samband med honom.

Vi kan nu diskutera en annan gudomlig man. Lars Winnerbäck. Han med de underbara texterna, han med suget i blicken. Jag vill påstå att I N G E N nämner att han är heterosexuell om man snackar om honom.

Varför måste man ens nämna det? Jag menar i båda fallen eller snarare i ett av fallen. Den andra mannen får kanske mer höra att han är en duktig artist. Medan många med den dansante fotbollsspelaren sätter in ordet bög.

Tänkvärt. Jag har åsikter om det. Helt självklart ska man få vara den man är utan att ens sexuella läggning ska vara i fokus. Jag känner många heterosexuella människor. Jag känner många homosexuella människor också. De är lika trevliga och snygga oavsett. De betyder människa för mig.


Detta och mycket mycket mer matnyttigt diskuterades under dagen som genomsyrades av diskrimineringsgrunderna. Tänk att detta skulle alla behöva få höra, diskutera och värdera. Det är lätt att gå i samma lunk, samma fotspår. Kanske diskriminera utan att veta. Okunskap.

Mycket kaffe blev det och god mat men det hör till liksom!


Ja, mycket har dykt upp i huvudet på mig och det känns ännu bättre nu än i morse!

Ha en fin kväll hörni! Kram Anna

Ok då..ni får hela bilden av den man som dansar Sveriges bästa salsa just nu!måndag 23 april 2012

Det tickar på..

jo


Måndag morgon och jag tar med mig en fin helg i ryggsäcken och i mitt välmående! Vi har Europa dagar i skolan.Tre dagar ska de matas med info om allt möjligt. Jag tror det är uppskattat. På onsdag är det final med Lyckeskolans Vårgala.

Dagar utöver det vanliga. Mycket jobb ligger bakom. Kan bara konstatera att jag har duktiga kollegor!

Funderar på sommaren. Vilken galen längtan jag har. Min solstol. En latte. En bra bok. Svid på axlarna. En god vän. En fin familj. Saltvatten. Oförberedda middagar. Sena nätter. Myggbett på benen. Ni vet allt det där. Alla förväntningar. På tal om det har jag en spännande resa på gång! En helt annorlunda. En som jag inte gjort förrut.

Ta hand om er och era nära och kära. Ge dem en extra kram. Säg till någon att du älskar.


Kram Anna

söndag 22 april 2012

Att få kraften tillbaks

Att komma ner till havet är som värsta spabesöket. Lugnet och luften och jaa bara avkoppling. Havet har legat där och vilat sedan i somras. Nu känns det helt rätt att sitta där och fika och andas havsluft.

Helgen har varit perfekt för mig. Jag var i stort behov av att få vila. Visserligen började det inte så bra av att vakna klockan fem en lördagmorgon och vara klarvaken men det tog sig!

På kvällen var vi hos vänner och åt godans god mat och ett glas rött till det. Vi hade chaufför så vi båda kunde dricka. Våra stora barn var på en gemensam fest och hade vägarna förbi.
Den avslutades med lite raki och det gjorde mig pigg för en stund för att sedan bli galet trött! Ingen rolig fru där inte! Fråga min man...

Idag var vi nere i Varberg eller nästa i Varberg! Det var ljuvligt. Vi skulle ner och kika lite på Natalies match och medans de förberedde sig för match passade vi på att reka den stranden. Åh, vad jag mådde gott när jag satt där och solen tittade fram och vinden kändes varmare än innan. Små blommor välkomnade oss och havet låg stilla.

Agnes och Elin plockade lite fina snäckor som blåst in under vintern. Tänk vad snäckor och havet kan roa. Ett litet tag till sedan är det dags för krabbfisket!

Goda vänner mötte upp vid fotbollsplan där vi avslutade en trevlig dag. Förlust men vad gör väl det? Livet går vidare och man är lite mer erfaren än igår!


Nu väntar boken, mannen eller sängen!

Kram Annalördag 21 april 2012

En speedad lördag!

Visst går allt i 300 knyck?
Det känns i alla fall som jag inte är den enda som har en fulltecknad almanacka minsann!

Efter att ha tryckt in en hel korg i bilen med engelskaböcker som ska rättas, väskan med förberedelserna för nationella proven, allt annat i den tredje väskan och slutligen dataväskan tog jag helg.

Mina stora tjejer valde Göteborg och Nordstan som shoppingstad medans jag, Kjell och Lovisa valde Borås.

Lovisa gillar Gina så vi tillbringade vääldigt mycket tid inne i butiken. Jag kände mig som en packåsna när jag stod utanför provrummet. Hon ska prova allt och lite till. Vända och vrida, le mot spegeln för att sedan ha svårt att bestämma sig! Kjell fick springa och hämta andra färger och storlekar.

Hon provade en skitsnygg vit klänning i spets men tyckte slutligen den var för lång!!!
Samma klänning kom Gabriella hem med senare på kvällen :)

Hon valde bl a en ruskigt söt kortare tunika som hennes syster också hade med sig hem!!

Uppenbarligen har de samma smak även om de handlar i olika städer och utan varandras vetskap!


Så var det det här med almanckan..försökte förtränga det med trevlig shopping!

Likadant varenda år. Det smyger på precis efter påsklovet. Att det kan finnas så många händelser som skas igenom. Så mycket förpliktelser, så mycket nöje, så mycket ångest.

Denna veckan har jag låtit min häl vila men då har man samvetet som gnager hål i huvudet! Idag är det dags för en ny mil. Det kan inte väntas med det en dag. Jag måste få till min egentid. Den är så viktig. För mig. För alla.

Kjell jobbar. Jag ska jobba. Jobba undan alla böcker som just nu ligger i travar på köksbordet. Bort med dem! Sen vill jag byta ut Läroplanen mot Änglamakerskan.

På tal om Läckberg. Jag blev så himla nervös igår kväll när hon stod som en av de i Let´s Dance som kunde få åka hem. Hon är min favorit tillsammans med Anton Hysén.

Njut av dagen...den kommer inte igen!

Kram Anna

onsdag 18 april 2012

Roliga lektioner


Visst är det kul att leka med bilder. Jag undervisar även i Bild på min skola. Det är en hel del man ska kunna för att skapa bilder med digitala tekniker. Tiden går snabbt och man önskar att man kan vrida tillbaks klockan när man väl jobbar i datorn. Det går att göra hur mycket som helst!

Just nu har de lärt sig att hantera programmet lite lätt men vi ska utveckla detta ytterligare!  Jag ska använda bloggen som redskap just denna lektionen!

Blommor tycker jag är roligt att leka med i bildredigerarprogram. Tulpanerna har gjort sitt och denna underbara tulpanbukett fick jag på påskafton av finaste Elin. Nu har de blommat ut och igår åkte de i soporna. Lite vemodigt för nu tror jag att de var den sista buketten som kom hem till mig för säsongen!

Antagligen sitter jag och redigerar bilder just nu! Ha en fin dag!  Kram Anna


Det här blogginlägget vaccinerar 95 barn.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj
Tänkvärda ord. Kram Anna