lördag 31 mars 2012

Glädjen i att hitta en tussilagoLite mer vårkänning fick jag idag när jag var iväg en stund i eftermiddag. Jag hittade fröken Tussilago. Det värmer i hjärtat. De små glädjespridarna. En liten kort tid är de här och sätter igång så mycket! Små gula underbara varelser som nästan ber om att bli plockade för att sedan fortsätta sprida feelgood inomhus!

Våren är oberäknerlig. Ena veckan varm och nästan bararmat och nästa vecka vinterjackan fram igen. Det skulle bli snö idag men som tur var kom inget här. Ingen snö om jag får bestämma. Det är för sent.

Det känns som penséerna är tidigt planterade i år. Men jag kunde inte låta bli. De sprider glädje och hopp. Det är vad människan behöver efter en lång vinter. Ljus och styrka.

Jag själv lever upp på våren. Får tillbaks allt som varit försvunnit. Glädjen smyger sig på och allt grönt som ligger framför ens fötter.

Man kan inte annat än att vara glad. Nu ska jag tända upp lite lampor igen, efter Earth Hour.

Kram Anna

fredag 30 mars 2012

En helt galen dag!


                 Gabriella & Molly!Igår när klockan ringde halv sex var jag mer dö än levande! Jag skulle smyga upp och göra en liten mysig frukost för jubelarerna. Lite tunnbrödsrullar gjordes och kaffe kokades. Inte var dag som vi äter frukost tillsammans och definitivt inte med en nybliven 18-åring och en nybliven (!) 45-åring!

Sedan skyndade morgonen på i ett rasande tempo. Kom till jobbet, morgonmöte och sedan in på lektion. Halv tio det obligastoriska underbara torsdagsfikat. Så jäkla gött att sätta ner häcken och bara vara en stund i veckan! Glenn hade med sig goda ostar och kex och frukt. Titta på klockan, in på lektion till tolv och sedan packa ihop dator, nationella prov och lite annat smått och gott! Iväg till nästa!

Nästa blev i detta fallet Team Sportia och mer eller mindre in och ut. Ett par vita Converse storlek 39 blev mina på 2 röda sekunder och 700 kr lämnade mitt konto lika snabbt. Skynda in till bilen. Över vägen in till Gästhuset. Lunch med kollegor. Väljer fläskfilégryta med potatispuré. Vansinnigt gott och en kaffe med mjölk på det. Iväg till mötet. Har beräknat att kunna stanna till SENAST halv tre. Klockan fyra lämnar jag mötet med andan i halsen och gasen i botten.

Tar mig hem, slänger i hårfärg i håret och på med ugnen. Kjell har lovat sina kollegor att jag ska baka fika till dem! Shit, varför tänkte jag inte på att Finbageriet också ska kunna leva! Vips, in med 2 vaniljkakor i ugnen, kolla hårfärgen. Klockan går. Telefonen ringer. Facebook ska kollas (!), in i duschen, ut ut duschen, på med kläderna. Av med kläderna. På med nya. Ut med kakorna och andas! Klockan sex ska jag nämligen vara på ett VIP-event på en bilfirma här i Kinna. Ni kan ju säkert själv räkna ut vilopulsen på dessa två timmar!!

Skjutsen anländer, in med dottern i bilen som ser fram att lagligt mingla med ett glas vin i hand. In med kakorna. Kan inte bälta mig. Fort går det. En vilsen joggare har ingen aning om att det kommer en bil som har galet bråttom och att det sitter någon med två stora mjuka kakor på en vinglig bricka för då hade inte joggaren kastat sig ut på det viset!! Kakorna upp i vindrutan och jag lyckades parera hyfsat ok ändå! Hysteriska skratt i bilen. Framme på Kjells jobb. Ber min chaufför om att hålla brickan med kakorna. Ut ur bilen. Vänder mig om. Ser bara en kaka på brickan! Nya hysteriska skratt. Den har som tur var landat på rätt håll i sätet. Tur det är karlar som ska äta. In på Kjells jobb. Karlar som är fikasugna och en klocka som slår sex.

Kvart över sex. Dottern har ett glas campagne i handen! Chauffören likaså. Jag har vatten. Någon måste köra hem!

Nu slår pulsen normala slag och vi har en trevlig kväll med slottstek, tårta och god dryck. Dessutom uppträdde söta Molly Sandén som dessutom var jättetrevlig!

Nu är ju inte kvällen slut där inte. Jag skulle promt hem till klockan nio då Biggest losers-finalen började. Och visst hade vi minglat färdigt till dess. Då hade mannen kommit hem från jobbet

Jag var så himla imponerad av dessa överviktiga människor som kämpat så under dessa program! Wooohoooo, säger jag bara!


Sedan nästa sittning med ostbricka och marängbakelser. Hela familjen är uppe lääänge och halv ett lägger sig nöjda kalasare!!!


Fredag idag och årets första Rosévin ska avsmakas tillsammans med lite grill och goda vänner!!

Ta hand om er och ha en fin fredagkväll <3

torsdag 29 mars 2012

Mina älsklingar fyller år!

When your body's had enough of me
And I'm layin flat out on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more

Come on over here and lay by my side
I've got to be touchin you
Let me rub your tired shoulders
The way I used to do

Look into my eyes and give me that smile
The one that always turns me on
And let me take your hair down
Cause we're stayin up to greet the sun.....

And when your body's had enough of me
And I'm layin flat out on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more

Got to say a few things that have been on my mind
And you know where my mind has been
I guess I learned my lessons
And now's the time to begin

So if you're feelin allright and you're ready for me
I know that I'm ready for you
We better get it on now
Cause we got a whole life to live through.....

And when your body's had enough of me
And I'm layin flat on the floor
When you think I've loved you all I can
I'm gonna love you a little bit more


45 år. En älskad man. En älskad pappa och en älskad vän. Som finns där för mig när jag drar iväg. Som står stadigt på jorden. Som bromsar mig och som puschar mig. En hand som finns där i mörkret. Ett vänlig ord. En blick. Ett ord, en mening. Min älskade man. 45 år idag.Grattis Kjell
En älskad dotter. En ung kvinna. Som står med ena benet i vuxenvärlden och med attityd som kan bringa ett ledarskap för en hel armé. Nu ligger allt det där framför dig. Alla beslut som är dina och alla råd som är mina! Du duktiga, vackra, sköra lilla finna dotter som är i ordningen nr två bland fem döttrar, som nr fyra i syskonskaran av sju. Envis och fundersam, klok och tveksam, beslutsam.
Tänk vad fort arton år gått. Minns den här lilla dockan med sitt svarta långa hår. Det där lilla pyret som gick när hon var 8 månader. Som hade händerna fulla av nappisar och snuttefiltar! Nu har hon kille sedan över två år tillbaks, driver företag och håller på att ta körkort! Jag önskar dig en jättefin dag Gabriella! Jag älskar dig <3
Mammatisdag 27 mars 2012

Hemliga laster..


En del rökar, en del snusar, en del gör både och. Alla har vi våra laster. Kanske någon smygäter choklad eller missbrukar frukt. Även solen har sina fläckar! Min last har varit Coca-Cola Light i många år. Jag har varit totalt beroende och det har gått åt många flaskor i veckan. Nästan så jag klättrat på väggarna. Ibland har jag druckit annan läsk men alltid hållt mig till light. Det kanske har med min diabetes att göra...

Hur som helst kände jag i höstas när jag började mitt nya jobb att jag behöver göra något åt det där. Mitt blodsocker var på topp och det klart att jag inte mådde bra. Satte mig ner och funderade på vad jag skulle göra åt min situation. Och som många av er vet är det inte lätt att bara sluta. Då skulle det förmodligen inte finnas några alkolister eller rökare osv..i världen. Om allt vore så där lätt.

Jag höll på så där att på måndag börjar jag. Så blev det måndag och då plötsligt var det något skoj som skulle hända under helgen så det vore ju bättre att börja nästa måndag. Känns det ingen?

Så höll jag på ända till i julas. Plötsligt blev måndagslöftet ett nyårslöfte och det vet ju alla hur det är med nyårslöften. De kommer och de går. Jag satte i alla fall ner foten för mig själv. Ok, se det som ett nyårslöfte jag vågade inte hoppas. Jag ville se det som en present. Den presenten kommer jag att återkomma till om ca 85 dagar.

Jag slutade tvärt med Coca-Colan. En dag innan jul togs nog rekordet. På en planeringstimme/lunchrast småsprang jag till Netto som ligger precis granne med jobbet. Var så desperat och så satans törstig. Köpte mig en ful-cola-light och la den i en gul Netto-platspåse och småsprang tillbaks till jobbet. Men fattar ni!?? Precis som en alkolist. Fattar ni beroendet? Hur som helst, in i arbetsrummet och var evigt tacksam att kollegorna hade sina lektioner så jag fick sluka min dricka helt för mig själv. Jag kände hur kolsyran rev i halsen. Sjönk ner på stolen och kände livet komma smygandes på mig igen. Räddad för denna gången.

Så nu dricks det väääldigt lite läsk för min del. Jag tar gärna ett glas till helgen men där är det stopp sen. Ett glas rött är ju att dö för. Men oftast funkar det med ett glas. En glas sen kan jag tycka att det är bra om man nu inte partar för då kan ju både tre och fyra vara rätt!!!

Så det jag vill säga är att på något sätt går allting. Jag bytte ju även ut min data-tid ( fast nu ljuger jag lite) mot motion ( och här ljuger jag inte). En liten nätt runda på 1 mil intas lätt numera och 20 kilo lättare är jag också. Fast mycket ska bli mer. Men jag tar en sak i taget. Finns folk runt omkring som inspirerar och inspirerar ännu mer. Tack till Er! Jag har sänkt min insulindos från 32 E till 11 E från i julas.
 Bara det :)

Jag vet att det är blod, svett och lite tårar men det går! Det svåra är att bevara.

Nu väntar sängen precis som igår och min bok förblev orörd men idag ska jag med varsam hand öppna den och sätta mig in i handlingen!

Kram och Gonatt!!! Anna

måndag 26 mars 2012

De är mina!


Jag är väl den sista som hittat de små godingarna som gör en varm ända in i själen! Hjärtat gjorde små volter och nu förgyller de i mitt kök. Länge sedan man hittade tussilago så tidigt.

Uppe i spåret var det fullt med glada motionärer och jag börjar känna mig som en riktig stammis nu. En del väljer att vara stammis på krogen en del i spåret! Det blev 1 mil idag också och nu känns det inte ens jobbigt. Inte klokt vad snabbt det går att förbättra sitt välmående. Fast lite träningsvärk i låren har jag allt sedan den hysteriska joggingturen i lördags!

Nu väntar Camilla Läckbergs senaste bok som legat vid sängbordet i många månader nu. Det känns lite som den som spar hon har!

Kram Anna

En alldeles vanlig söndag!

Men man blir ju hur sugen som helst att plantera i hela trädgården när det är så fint väder.


Hoppas på att de får vara ifred för rådjuren som gärna kommer fram och äter frukost i min trädgård!Våffelsöndagen! Det åts nog våfflor lite här och var. Så var det för oss också. Våfflor är min favorit men jag byter gärna hallonsylten mot hjortronsylt! Jag glömde precis av det igår men det funkade ändå!
 Det smakade extra gott då vi satt ute och åt!


Vi städade i trädgården hela eftermiddagen. Gräsmattan krattades och vi luntade lite!


Lite roligt är det med de här gröna bladen. Förra sommaren köpte jag en Hortensia i förbifarten. Den blommade jättefint hela sommaren och när hösten kom höll den på att åka med alla andra blommor som var överblommade till den lilla tippen i skogen. Men jag sa till mannen att vi kanske skulle gräva ner det eftersom jag hade för mig att den var flerårig. Och vips var den nergrävd! Nu kikar den fram igen. Ska bli spännande att se om det kommer några blommor. Jag satte ner en stor pion också. Den kommer från mina föräldrar som dränerar sitt hus just nu. Den tog jag gärna över även om den inte kommer att blomma i år. Undrar varför den bestämmer sig för att inte blomma när man flyttar den?!

Måndag mina vänner! Ny vecka, nya tag och nya möjligheter. Jag har häcken full hela veckan. Får lite lätt panik men det ska nog ordna sig! Kram på er! // Anna

söndag 25 mars 2012

En plats i mitt hjärta!Skönt att vakna tidigt när man ställt om klockan! Annars brukar jag sova bort halva dagen. Det är andra tider nu. Och jag tror att jag föredrar att vakna hyfsat i tid och ha dagen kvar.

Helgen har bjudit på underbart väder och idag slår nog alla rekord. Det är underbart solsken ute vi har varit ute en liten 3,5 km i skogen med hundarna. Har haft jävulskt ont i benen sedan igår. Jag och Gabriella tog 1 mil och jag joggade rekordlångt! Alltså för mig. Jag känner mig stolt över att äntligen vara där. Annars brukar det vara tiden då man upptäcker att man behöver börja motionera..när våren kommer fram. Nu har jag hållt på hela vintern i ur och skur. Minst 5 km varje dag. I motvind, i snöstorm och i hällregn. Jag och Pernilla.

Nu känner jag att konditionen är på plats men att den kan bli bättre ändå! Så undrens tid är inte förbi!

Idag spelar min Natalie sin sista match som proffs på Cypern. Lite vemodigt men dags för ett steg framåt. Cypern har blivit som ett andra hem för oss och det har blivit många resor dit. Det känns sorgligt att veta att man inte kommer att ta den där promenaden från hennes lägenhet bort till busstationen. Den lilla tanten i svart som alltid vattnar på sin uppfart. Hennes blommor som förgyller promenaden. Och att inte få vissla på papegojan som sitter i buren vid det fina huset. Ödehuset som jag sagt att jag skulle vilja göra om till mitt hus. Busschaufförerna som man nu nästan känner vid det här laget. Mataffären med de godaste avocadosarna och apelsinerna! Kjell kommer nog att sakna Keo och Leon som mest!

Cypern finns kvar. Ön med de underbara stränderna! Det kristallklara vattnet. Ja, landet kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag kommer att åka dit fler gånger men då mer som charterturist. Jag undrar stilla hur det känns för min dotter men jag tror att hon ser fram emot nya äventyr! För nya äventyr blir det!

Nu väntar en god frukost med keso och banan på altanen! Här utnyttjar vi alla solens minuter!

Önskar er en fin dag!

Kram Anna

torsdag 22 mars 2012

När livet återvänder!Min lunch


Nej, men NEJ tack!

En underbar fd kollega men numera en kollega i Lärarförbundet!


Bästaste caféet 


Vilken dag! Solen har värmt lilla Kinna så varenda kotte slängt av sig vinterstassen och boostat sina kroppar med lite vitaminer.

Efter en kort dag på jobbet hade jag en liten date med några kollegor och arbetade åt Lärarförbundet. Vi planerar lite roliga aktiviteter åt medlemmar, en slags Kick-off! Därefter uppvaktade vi vårt kommunalråd med liten skrivelse och namnunderskrifter om högre lön. Nu håller vi alla tummarna att det ska synas i lönekuvertet att vi är värda mer pengar.

Det var efter det som det hände! Vi gick bort till Kinnas mysigaste café och tog en Cappuccino och en macka, satte oss ute och slukade solen. Satans gott det där. Jag har verkligen glömt av hur gott det är att njuta av vårens värme. Den är så välkommen alltså. Det kändes som jag fick all världens energi till mig och jag kikade runt i affärer innan jag åkte hem.

Och tisdagens urladdning med godiset är numera ett minne blott. Steg upp halv sex i går morse och gav mig ut 5 km innan jobbet och det blev en perfekt start på gårdagen! Var på ett Oriflame-party hos min gosiga kollega och nu ska man bli extra snygg till våren ;) Lite nya ögonskuggor och läppglanser blev det!

Och för att riktigt tjata ut er mina fina bloggläsare så har jag tränat i spåret idag också!! 6 km blev det och som den hysteriska, supersociala människa som jag är har jag ju följande saker på gång:

  • Den 12 maj. Göteborgsvarvet....2,1 mil. Ja, vad säger man ? Jag är anmäld men vette katten hur långt min träning räcker. Kom igång lite sent, var ju totalt omotiverad heela hösten men fick mig en riktig kick i samband med alla jäkla nyårslöften. I mil funkar fint och kanske att jag kan gå ytterligare en mil på det! Är det vrålvarmt springer jag inte. Det har jag bestämt :/
  • Den 1 september har jag dragit ihop ett jättegäng tjejer som åker till Stockholm och springer Tjejmilen! Ni ser ju..jag kan inte vara utan projekt :))) Och idag var jag inne i en nyöppnad butik i Kinna och då träffa jag en gammal bekant från Öxabäck och hon var också sugen på att hänga på! Underbart säger jag bara. Så ni som läser detta från min trakt häng på vettja! Vi har t om en liten Facebook-grupp :)) Finns ju inget att tveka på. Eller hur?
  • Sedan är det Midnattsloppet. Vi har bara inte bestämt var!!!

Nu önskar jag er en underbar Fredag och hoppas på att solen är med oss hela helgen! Då ska här planteras!

Kram Anna

tisdag 20 mars 2012

Ikväll har jag det som jag förtjänar!


Jag skulle behöva en kaffe och en god frukt. Just nu. Idag mina vänner har jag haft en stel, ond kropp och detta resulterade i att jag tillät mig en vilodag. Samtidigt som jag varit och handlat. Fick med mig en stor påse med lösgodis som jag köpte till påsk. Och redan där ringde ju varningsklockan med den stoooora signalen.

Köpta godis till påsk nu? Jodå, nu kostade det 39.90 kr/kilot och då skulle jag passa på tyckte jag! Och sedan när har någon i vår familj kunnat köpa godis som varat sååå länge! NÄPP och inte nu heller.

Jag valde att ta det lugnt men åt lite godis också! Usch, vad det smakade illa och jag vill inte se en endaste liten godis mer...någonsin! Jag mår illa. Mitt blodsocker är högt och jag vill bara sova. Får höja insulindosen ett snäpp vilket var galet onödigt att behöva göra. Att ens sätta sig i den situationen.  Ny dag i morgon men det kändes som kroppen fick sig en urladdning!

Så nu hade jag föredragit Starbucks kaffe. På Malmö central har de ganska nyligen öppnat en ny Starbucks och dit är jag snart på väg! Känns genast mycket bättre!


Kram och God Natt!


När man är förälskad!


Visst är det något speciellt med Österlen? Jag har fallit pladask för dess vackra natur och vackra hus..och liite liite grann för deras dialekt! Jag sitter och tittar på fina bilder, på platser jag vill besöka och platser jag har besökt. Vem minns väl inte Simrishamn, Bornholm och Kiviks marknad i 18-årsåldern! Oj, säger jag bara.

I sommar ska vi göra en road-tripp ner till Österlen. Vi tar västkusten ner för där finns det några platser jag vill besöka igen. Malmö är första riktiga stoppet. Där ska det vräkas i massor av Limhamnsbomber och jag lovar att alla kommer att smälta och att det kommer att bunkras upp ett lager bak i bilen! TUR att jag kommit igång säger jag bara ;) Komma tillbaks till Ystad och strosa runt på gatorna där. Ta ett glas vin och sitta på allt folk. Sommar, säger jag bara!

Nästan längtar efter alla vackra kort som hamnar i kameran.

Jag planerar också lite på långresan som kommer att bli sååå jäkla bra tror jag! Någonstans, Någongång!

måndag 19 mars 2012

Någonstans här är jag..

Oj, vilken bloggtorka jag fick då! Just när det slog över till 80 000 läsare så blev jag totalt handlingsförlamad! Det är lite det där med motionen som tar mer tid av mig än tidigare. Jag smyger in och läser andras fina bloggar och kommenterar mer eller mindre dåligt. Men jag tar mig i kragen och ska skärpa mig!!

Det har blivit mycket motion. Närmare 1 mil om dagen sedan i fredags. Det är så skönt ute i spåret och det luktar vår. Humöret är på topp. Just nu sitter jag i fotöljen framför brasan efter 1 mil med Pernilla och Gabriella. Nä, nu ska jag sluta skriva och tjata om motionen!

Tjejerna spelade Markmästerskap i helgen och kom på en god andra plats. Vi fick oss god underhållning hela dagen. Tack tjejor för det. Spännande var det...trots tårar och besvikelse.

Så mycket mer än så blir det inte idag..hoppas kunna bjuda på mer roliga saker i morgon :)


Kram Anna

torsdag 15 mars 2012

Att gå på Lärarförbundets Årsmöte en torsdag!
Nu här i kväll/natt gör jag ett litet undantag i bloggen. Vanligtvis brukar jag inte blogga om mitt jobb och allt vad det innebär. Förvisso nämner jag ibland något om alla mina gulliga elever men oftast låter jag det vara där - på jobbet!

Idag ska jag skriva lite om Lärarförbundet. Jag har jobbat aktivt i Lärarförbundet nu i tre år. Tre år av styrelsearbete. Inget jag någonsin ångrar. Så mycket man lär sig och det för gott med sig på många sätt. I dag har det varit årsmöte på Kinna Hotell. Årsmöte ja. För mig är det viktig att gå. Därför att man blir mer medveten om vad som egentligen händer i förbundet och man får en inblick i vad den lokala avdelningen sysslar med när alla andra sliter med lektioner och annat där ute på fältet. Ingen ska känna att man inte vågar gå för risk med massor av uppdrag! Dessa uppdrag är redan väl förankrade med valberedelsens förarbete.

Jag ser det som en trevlig stund med människor som arbetar med samma uppdrag. Helt klart värt att gå på!

Nu tillhör jag styrelsen och arbetar varje torsdags eftermiddag med fackliga frågor. Oftast är det mig du träffar på Facebook som delar Lärarförbundets utskick eller gillar någons status som handlar om en feelgood status, skola eller underbart väder. Knuffar någon eller säger ett vänligt ord i Lärarförbundets namn. Jag vill väcka tankar hos medlemmarna....att det vi gör är något bra. Sociala medier är galet bra! Eller hur?

Idag fick många se och höra vad vi arbetat med 2011 och det var inte lite det. Nästan så magen gick i spinn det sista. All utbildning som serveras ur Lärarförbundets smörgåsbord. Så mycket fantastiska utbildningar som jag rekomenderar starkt! Våra aktivitetsjobb där vi bjudit in medlemmar på bowlingkvällar. Nu stundar snart en kväll med picknik och annat smått och gott. Där kan man tävla i lag från en arbetsplats och bara ha roligt! Så det där är klart att du ska med på!

Det klart att det är lönerna mycket handlar om. Lärarna vill ha mer än andra i avtalsrörelsen. Vi har sorgligt låga löner. Tänk fyra och ett halvt års högskolestudier och tjänar nästan sämre idag än vad jag gjorde på mitt förra jobb. Nåväl det skiljer inte många kronor plus att CSN vill ha några tusenlappar av mig varje månad. Varför gör man det? Jo, man brinner för sitt uppdrag och man gillar att jobba med barn och ungdomar. Skulle inte tänka mig att jobba någon annanstans just nu. Men det är tufft. Alla besparingar på längden och på tvären. Vi lärare är lojala. Vi värnar om eleverna. Vi värnar om människan. Vi värnar om varandra. Arbetsmiljön är ett annat ämne som diskuterades. När är botten nådd?

Det är vikigt att hålla andan uppe och hålla ihop när vi stampar ner foten. Hur det än är så är vi starka tillsammans.

Vi avslutade vårt årsmöte med soppbuffé. Hur gott är det med soppa egentligen? Det sitter som en smäck. Havet och skogen! Om jag får välja var skogen den bästa soppan och för att inte tala om den sockersöta äpplekakan med vaniljsås. Om inte annat så var allt detta, bara det, värt att gå till Kinna Hotell för ;)

Hoppas på många möten med medlemmar det kommande styrelseåret! Och att man själv tar klivet uppåt :)


Kram Anna


"Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg..."

onsdag 14 mars 2012

Skadeskjuten är mitt ledord för dagen!


Lax tillhör min absoluta favoritmat. Tillsammans med wokade grönsaker, citron och mango chutney. Det skulle jag nog kunna leva på i all evighet. Så jäkla gott!! Undrar vad ni gillar att äta?

Våren springer fram i rask takt. Tvätt hänger ute lite varstans och folk fikar på uteserveringar och kastar in bilder på facebook där de är halvt nakna. Jag. Jag jobbar! Hinner knappt titta ut men glädjs av alla som verkar piggna på sig av årstiden. Jag bubblar av energi och springer omkring överallt och ingenstans!

Idag blev det en mil uppe i spåret. Tyvärr överskattar jag alltid mig själv med att tro att mina skoskavssockar inte behövs. Det kan jag säga; Det gjorde dom! Ont i mina trampdyner som hell. Får nog vila imorgon. Ta det lugnt helt enkelt!

Oj, klockan blev mycket och sängen väntar. Lite dåligt med sömn veckan då Kjell jobbar länge!
Och gift är jag ju så det blir inte mer sömn då om man säger så!

Tror jag ska smyga in hos er och kika lite vad ni har haft för er idag :)

Kram Anna


tisdag 13 mars 2012

Nu åker Conversen framFågelkvitter varje dag man vaknar och ljusare och ljusare i rummet. Känns som jag inte vill dra ner rullgardinen på kvällen utan vakna av det riktiga ljuset.

Barnen har fått fram sina Converse och jaa, det är liksom vårigt! Själv springer jag runt i Converse året om.. När tjejerna fyllde år häromsistens så provade jag en USA-paj istället för tårta. Den blev ganska så hyfsad även om den var lite annorlunda. Mina barn är inte så mycket för tårta utan vill mer än gärna ha paj till födelsedagar. Jag som bara äääälskar tårta! Speciellt jordgubbstårta. Massor av grädde och massor av jorgubbar. Jorgubbarna får gärna vara doppade i vit choklad!!

Idag har jag och Pernilla varit ute i spåret. Det blev 6 km, lite jogging och lite snabb promenad. Man träffar ju så många andra glada motionärer därute. I alla former och i alla stilar. Nu ska jag snart bli serverad middag av finaste Gabriella som lagar korvstroganoff med pasta. Vardagsmat men det smakar gott :)

Kram Anna

måndag 12 mars 2012

Jag behöver hjälp!!!

 En liten rapport om mina tomatplanter! Ni ser...de har kommit upp och ser lite vilsna ut och jag ska göra dem trygga så att de får känna solen och vinden när värmen kommer. Jag vill servera små körsbärstomater till nybakat bröd eller nygrillat kött. Jag älskar lukten av solvarma tomater. För att inte tala om hur goda de är!
 Nu behöver jag hjälp! Mina Mårbacka som jag sparade sedan förra året har jag väckt till liv igen. Har aldrig sparat pelagonier över vintern innan men jag var sååå förälskade i den och de var så stora och fina. Ska jag klippa ner dem? Jag nöp av några av de gröna skotten och satte i vatten. Ska man göra så? Jag hoppas på att det är någon som vet! Tycker stammen verkar lite vek men det kanske blir bättre. Jag kan ju nämna att jag har planterat om dem.
Tänk vad skönt när man sitter där på altanen och Mårbackan blommar. Föra sommaren fick jag lite hjälp av Herr och Fru Rådjur att sålla bort lite blommor! Men faktiskt blev de så bolliga och fylliga efter den måltiden!!

Hoppas det är någon av er läsare som har lite tips om hur jag ska göra med mina Mårbacka!

Kram Anna

Att ta vara på en söndag!

 Det lovades väldigt fint väder i går och till viss del stämde det. Vi packade ryggsäcken med korv, bröd och dricka. En liten promenad med hundar och ungar upp till sjön och eld gjordes upp. Jag lever nog lite i det blå för jag blev lite förvånad över att isen låg kvar. Men den var inte tjock och den hade släppt i kanterna. Solen gick i moln men det var skönt ändå och vi kunde värma oss vid elden!


 Jag hade glömt hur gott det var med grillad korv över öppen eld var! Den där speciella kolsmaken. Oj, oj, oj!


 Vilka duktiga killar! Är lite stolt över att jag fick med min man överhuvudtaget då han var ute med sitt jobb i lördags....!!!!


Jag som försöker äta lite nyttigare valde grovt korvbröd och chillikeso. Jättegott!

Resterande dag tillbringades med kaffe och mörk choklad. Skönt och många planer smides. Jag skulle behöva lite mer tid varje dygn men tror inte att jag är ensam om att vilja det!

Melodifestivelen...ja Loreen sopade banan som planerat. Guuuuud, så bra det är Euphoria. Vi kommer att hålla alla tummarna på Hotel Mårtensson i Halmstad när det bär till!

Idag är det jobb men ungarna är lediga. Tänker ge mig på milen i eftermiddag också!

Hoppas på att ni får en fin dag!
Kram Anna

lördag 10 mars 2012

Modevisning, Motion och Mello!


Förra veckan var jag, Gabriella och Lovisa på Modevisning. Värdskapet stod egentligen Oriflame för men de hade bjudit in butiker som Jeansson, Shop Around The Corner och Wilma. I tre timmar boostades vi av våren, jeans och smink! En liten mysig tillställning i det annars så händelsefattiga samhället. När man satt där insåg man att garderoben behöver ett uppsving inom kort! Det var mycket jeans och det älskar jag! Gabriella hade för övrigt en klasskompis som gick modell. Ni ser coolingen i röda byxor med en röd ros!


I torsdags kväll var jag och en vän nere på en liten tjejkväll hos Shop Around The Corner. Massor av galet snygga kläder väntar på nya ägare! Ghaa, vänta några månader till så ska jag ha en NY garderob!!! Och allt ska vara inhandlat just där :) Har redan bestämt vad det ska bli...!!!
Idag har jag bara haft det skönt och känner mig pigg. Gick upp i hyfsad tid och bakade lite frallor. Kjell fixade med ölkorvar och annat tilltugg till sina kollegor under tiden. De skulle samlas och tagga lite inför företagets bowlingtävling. Jag passade på att byta kläder och gav mig upp i spåren med värsta vårsolen i ögonen. Fullt med andra glada motionärer avnjöt jag 1 mil och kom hem lagom till mannen hade åkt iväg!

Nu sitter jag med min nya fina mugg och dricker te. Ska snart fixa iordning mig inför kvällens Mello! Idag är jag ledsen Björn Ranelid och Sara. Ni är grymt bra men jag lägger min röst på gudomligt snygga Loreen. Hon kommer sopa banan idag! Lätt lätt!!! Vilken låt och vilken röst! Jag gillar Torstens låt men kanske inte i Melodifestivalen. Eller varför inte? När bestämmer man vad som är schlager eller inte? Önskar alla deltagare Lycka Till och själv ska jag vara chaufför så inte ens ett glas rött blir det!

Kram och en fin lördag till er ALLA! <3

fredag 9 mars 2012

Fredagstemat: Reklam


Dags för ett nytt ämne i "Fredagstemat" och i dag är det reklam. Vad tycker man om reklam? Påverkas man!

Japp, här är en som påverkas! Jag älskar när reklambladen väller in i postlådan!! Sånt där som biltema och annan smörja sorterar jag bort direkt. Jag gillar matreklamen så man vet vad man ska äta kommande vecka och jag gillar Markbladet. Markbladet är en reklamtidning som blivit som en veckotidning för oss Mark-bor! Varje onsdag kommer den i postlådan och det är en liten helig stund att läsa den! Tycker om att se vad det finns för erbjudanden i olika affärer och ibland blir det lite mer shopping tack vare reklamen!

TV-reklam hatar jag! I alla fall under ett program. Vill inte ha en massa pauser som stör. Visserligen finns det vissa reklamfilmer som är mer charmiga än andra. En fara med reklam tycker jag är att barnen påverkas. Visar media på något..ex på mobiltelefoner så ska ju alla ha det. Här hemma har det tjötats om iPhone hit och dit. Jag har en och Lovisa lyckades ju få sin morfar att ge henne en men de andra tjötar HELA tiden om att de ska ha en sån. Jag tänker aldrig tillåta att en (i detta fallet två) tolvåring går omkring med en sån dyrbar leksak. Ett misstag så är den sönder. Krossad. Varför ska de ha en? De har var sina fina mobiler som det går att fota med, ringa på, facebooka, spela spel på, ringa med och lyssna på Spotify med. Men börjar någon köpa en så är det färdigt. Hur som helst förstår jag inte vitsen med det. Kommer jag att trilla dit? NEJ!

Om ni ser på bilden ovan gör jag reklam för ett UF-företag som kommer ifrån Vårgårda. De fanns med på Åhaga där många UF-företagare fanns representerade i veckan. De säljer muggar där 10 kronor per mugg går till olika välgörenheter. Varje Take-away-mugg har två texter. En på framsidan och en på baksidan. En rosa och en blå mugg har hittat nya hem hos mig. Tycker de är superfina och en väldigt bra idé.

Bloggen har varit lite off denna veckan! Vet inte varför men jag har varit lite disträ. Dock har jag läst många andra bloggar och kommenterat lite här och var. Nu ska det bli bättring i alla fall! Har varit seg med att ta kort och annat fast jag är full av energi och sugen på att hitta på roliga saker! Dessvärre blir denna helgen lite lugn tror jag. Tjejerna ska på disco på Kinna Hotell i kväll och i morgon ska mannen bowla och ha massa kul med sitt jobb. Och jag ska motionera!  Ni ser ju...!!!

Letar efter någon rolig aktivitet på nätet. Är det kul att gå på Ladys night tro? Jaa, kanske! Vi får se vad jag hittar på!

Kram och en fin fredag till Er alla <3

måndag 5 mars 2012

Tala är silver men tiga är guld


En morgon förra veckan när jag körde till jobbet lyssnade jag på Lotta Bromé. Det diskuterades om hur vi människor är och beter oss mot varandra. Föremålet för detta var givetvis medias lille hackkyckling Björn Ranelid. Hade någon pratat om Ranlid för ett år sedan hade jag svarat att det jag visste om denna man var att han ofta hamnade i olika dispyter och att han hade skrivit ett antal böcker.

När jag i Malmö för ganska så exakt en månad sedan träffade denna ganska charmige man på det bloggeventet jag var på. Där fick jag och alla andra bloggerskor (tror jag) se en väldigt trevlig sida av honom. Han höll låda i en timma, bjöd på många tänkvärda repliker och dessutom berättade han med glädje om sin del i Sara Lis Mirakel. Han berättade hur han i alla år stått ut med medias behandling av honom. Och ingen vet varför man går så i attack på just honom.

När han var med i Melodifestivalen blev det stora rubriker när låten Mirakel gick direkt till final. Inte så mycket om själva låten diskuterades utan det var med hur Björn Ranelid såg ut. Orka.

Men hur mycket ska man tåla? Det är vi vuxna som sätter de gränserna. Jag kan känna mig oroad för de som ska vara vår framtid. Barnen. När vi vuxna pratar på ett sätt om andra, som inte är ok, hur ska de kunna lära sig. Vi brottas ständigt med att lära barn och ungdomar rätt och fel. Hur är det möjligt när massmedia totalt manglar vissa människor. Klart nu efter att jag sett en annan sida av Ranelid undrar jag ju också varför. Jag blev helt enkelt mer medveten om att det händer.Varför blir just han hängd? Varför är det tillåtet att öppet kritisera hans utseende offentligt? När blev det tillåtet?

 
Jag kan bara gå till mig själv. När man säger ifrån. När något inte är rätt och man försöker fixa till det. Då blir man obekväm och lätt att andra säger hur man är. Händer inte ofta men det händer. Hur gör man för att det ska bli bra? Ska man tiga? Ibland är det nog bäst som de säger; Tala är silver och tiga är guld!

Här lunkar allt på som vanligt. Agnes och Signe fyllde tolv år i lördags och det firades hela dagen! Vi åkte på shopping. De gillar mer att vara med och bestämma nuförtiden. Och det underlättar för mig också! Vet inte hur många gånger jag kommit hem med kläder som inte varit till pass....

De hade beställt varm smörgåstårta och det fick de. Jag hade också gjort en Leila-paj som var lite Amerika-inspirerad och nog tyckte jag att den var lite OK. Melodifestivalen med lite vänner på kvällen och det blev en trevlig avslutning på en trevlig dag!

Kram Anna 

fredag 2 mars 2012

Livet när det är som bäst!


Fint väder är lika med kaffe och en Lindt´s Mint och Converse på altanen. Jag njöt i fulla drag i dag. Det kan liksom inte bli bättre. Fågelkvitter och barn som fyller upp lekplatsen utanför tomten. Som jag väntat, som alla andra väntat. Alldeles för länge!
Slitna jeans och en Creamklänning. En passande outfit en vårdag. Kanske kanske inte. Men jag är ägaren i alla fall! Trotsar förkylningen en liten stund och sitter ute och solar!Agnes och Elin äter mellanmål ute på altanen medans vi dricker kaffe!


En älskad man. Skäggig kanske, lite till åren kommen kanske. Men 45 år är väl ingen ålder på en man *fniss*Liv.Tog en liten titt på mitt körsbärsträd och visst överlevde det vintern och Herr och fru Bambi.
Mer liv. Rosmarinplantan såg inte mycket ut för världen men den doftade ljuvligt.


Ännu mer liv. Mitt olivträd som ännu står inomhus. Till skillnad från mina stora träd har detta tappat alla sina blad men jag tror det kommer att få massor av fina gröna blad nu till våren!


Något som växer som tusan är håret! Nu börjar det bli riktigt långt. Ibland vet jag inte vad jag ska göra med det. Låta det vara. Låta klippa det eller ja, va sjutton. Färga det i någon tokig färg. Jag gillar ju inslag av rött. Låter tanken ta över och väntar och ser.

Idrottsdag i skolan och jag bytte min dag i slalombacken mot lite kampsport. Hade väl föredragit backen men jag kände att förkylningen kunde förvärras och hade det inte varit för den satans diabetesen så hade det inte gjort något. Istället kollade jag in de elever som fick lära sig lite självförsvar. Helt ok!

Det blev en skogspromenad med goda vänner. Skogen andas friskt och fräscht.

Och mina vänner...det bästa av allt...Jag la kött i marinad i onsdags och idag återinvigde vi grillen. Jag har absolut glömt av hur gott det är med grillat kött. Potatis, morötter och palsternacka i ugn som tillbehör och givetvis en och annan champinjon.

I morgon väntar en viktig dag. Bäst jag gör mig redo för den. Två elvaåringar som helt otippat blir tolvåringar!


Gonatt! Kram Anna