onsdag 29 februari 2012

Idag vill man ha JA!


Idag känns förkylningen mycket bättre! Jag har avnjutit en god frukost bestående av keso och banan. Bästa starten på morgonen. Ja, bröd och müsli är inte fel det heller. Gabriella köpte både brödet och müslin på UF-mässan i lördags. Jag var också där en sväng och kollade läget. Så många duktiga ungdomar som är både kreativa och utåtriktade. På lördag står UF-arna på Åhaga i Borås med sina alster.

Gabriella driver företaget Njuta UF tillsammans med 4 andra tjejer. De säljer underbara vetekuddar som doftar både lavendel och skogsbär. Innan jul fick de in en stor order från NCC Stockholm som gjorde att de kom igång på allvar.

Sitter här och funderar på vad alla ni andra gör en sån här tisdag. Funderar ni på att fria? Passa på tjejer när det är skottår. Fyra år till nästa chans!
 Eller njuter ni av att det är vinterns sista dag. Ja, gift är jag redan och lyckligt gift också så idag tar jag och bara njuter av att det är 1 mars i morgon!

Kram Anna

tisdag 28 februari 2012

Läsvärt

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer


Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här: http://unicef.se/sprid-budskapet/bli-bloggare-for-varenda-unge och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida: http://unicef.se/nyheter/allt-fler-barn-i-slum-och-fattigdom


Kram Anna

Nytt liv

Ja sakterligen återvänder man till livet igen. Att en förkylning kan ta musten ur en totalt. Kände redan i fredags att någonting var på gång så jag skippade träningen och vilade. Hade lite vänner hemma på kvällen och tvillingtjejerna var på disco. Lördagen var lite så där seg och slö. Låg och kikade på film och åkte hem till Pernilla och Freddan på kvällen för att se sista Melodifestivalen.

Jag ska naturligtvis aldrig tillåta mig att vara sjuk. Är helt hopplös och fullkomligt proppade i mig Alvedon hela söndagen. Jag är väldigt sällan hemma från skolan och man får nästan lite dåligt samvete.

Planterade lite tomater som jag ska ha ute. Det var knappt att jag orkade. Hur som helst ska det bli spännande att se hur dessa små varelser får nytt liv! Vi har ju inte direkt stor trädgård men Kjell har lovat att fixa iordning något slags drivhus. Tänk vad jag saknar mitt växthus från gamla huset. Oj, oj, oj. Just då tänkte jag inte så mycket på det men nu kan jag bli galen. Det var ett enormt växthus och det odlades tomater, gurka och annat smått och gott. En stor vinranka hade jag och lagom till Niklas födelsedag i augusti skördade vi blåa druvor.

I går var jag totalt utslagen. Feber och gräslig huvudvärk. "The girl with a dragon tattoo" och "Footloose" gjorde mig sällskap i soffan som var min bostad. Filmerna var bra och jag tyckte den amerikanska varianten var bra. Man sitter ju och jämför. Hann också med att drömma mig bort på några resor..som alltid! Igår var jag både tillbaks i USA och på Cypern men några nya resmål dök upp!!!

Nu ska jag dyka ner i lite böcker tror jag. Kaminen värmer och sprakar. Det är dags att fira vinterns sista dag idag! Visst är det skönt. Liksom i morgon bara veta att vi befinner oss i en vårmånad. Och i samband med det smäller det till och nästan alla i familjen fyller år inom kort!

Kram på er!

torsdag 23 februari 2012

Gofika för en liten sessa! 

Oups, då är man äntligen tillbaka i bloggvärlden igen! Så mycket som kan krångla. Trodde ju att jag visste att det enbart var webbläsaren som spårat ut men icke, sa Nicke. Bloggen var kapad tillsammans med många andra och jag såg att jag la ut massa av helkonstiga inlägg igår. Dessa länkades till Facebook. Ett inlägg om "Superwoman" och ett om hur man gör snygga naglar! Vette katten hur det blev så. Fick snabbt byta lösenord efter ha blivit rekommenderad av andra bloggerskor.

I tisdags var hela min stora familj hemma för lite middag och Semletårta. Det är så mysigt när de kommer hem. Hela mitt hjärta slår volter både av glädje och av sorg. Saknar Natalie och önskar att hon bodde lite närmare. Så att hon också tog sig hem!

Semla NEJ tack har det varit hela januari och fram tills nu. Min rektor bjöd på semlor i tisdags men då var det också NEJ tack men hemma unnade jag mig själv en liten liten bit. Det är fördelen med tårta att man kan skära sin egna bit. Det var ljuvligt gott tillsammans med lite kaffe. 

Det verkar som det inte finns någon hejd på Gofikat just nu!!! I dag bjöd Therese, vår VFU-student, på en grym blåbärspaj. Jag kunde inte tacka nej när hon hade med sig det. Jag tog en ytterst ytters liten bit som knappt var någon bit och tillsammans med en apelsin blev jag nöjd!!

Idag har jag varit ute 8km och det var skönt väder! Våren står och knackar så fint på dörren och man vill bara kasta sig om halsen på den och viska hur mycket man älskar den. Igår blev det bara 5 km men dock i spöregn. Jag var dyngsur redan efter 100 meter. Men skam den som ger sig! 

Om vi återgår till Gofikat så ska mannen och ungarna fira den lilla Sessan som födes i morse! Grattis till Viktoria och Daniel. Vilken lycka! Det har spekulerats hela dagen i arbetsrummet vad hon ska heta. Ingrid är mitt tips och Malin trodde Alice. Någon kom att tänka på Dessiré. I morgon vet vi!! Idag äts det prinsesstårta här! NEJ tack för min del men JA till en apelsin ;)

 Nu ska jag klämma 2 km till. Ni ser ju att jag alltid ska överdriva men det är lika bra. Ni vet ju det där loppet den 12 maj tillsammans med massa andra dårar. Hur är det möjligt? Är det möjligt överhuvudtaget? Ja, inte vet jag men jag ger inte upp än!!!

Kram Anna


onsdag 22 februari 2012

Romantiken som är livet

Romantiska platser och romantik...Ja, vad säger man? Paris är väl den mest romantiska stad jag vet. Ett trångt café med en kaffe och något gott till. Språket, människorna, atmosfären och mystiken. Ett litet sunkigt hotellrum. Bomull,  vind och lägg till lite målardukar och en gitarr. Kanske t o m ett glas rött och en brödbit.. 


Numera är det ett minne blott dock är jag galet romantisk fortfarande. Jag älskar det romantiska och i periodvis visar jag det mer än vanligt. En liten lapp i smörgåslådan kan det bli. Ett litet fint SMS. Små överraskningar. Hela ordet romantik är väl romantiskt!!


Det kan vara en måltid på tu man hand. Jag och min man har inte varit bortskämda med att vara ensamma. Förr när barnen var små åkte vi alltid till Stockholm varje vår och varje höst. Hoppade på tåget i Kinna och vips 4 timmar senare gick vi och strosade i Gamla Stan. 


Numera är det lättare att sticka iväg till sina smultronställen. Nu är det ju så att jag är väldigt familjär och mår allra bäst när min stora familj är i närheten men lite vill man ju har för sig själv och mannen!


Ett bad, lite levande ljus, massor av skumbad och helt tyst. Vi brukar ofta bada ihop och jag tycker det är romantiskt. Lite rosenblad i vattnet...


Att sitta uppe och vänta på att Han ska komma hem från jobbet. Trött men ändå glad. En liten tallrik med ostar och kex. 2 glas som väntar på lite rött. Det är vardagsromantik för mig. Visst jag gillar blommor och sånt men att få vara tillsammans är det bästa. 


Andra platser som jag gillar och som jag förknippar med romantik är Österlen. Jag är så lyrisk för denna del av Sverige. Havet, husen och satan i gatan vad jag älskar stället! Äppelmust Äppelvin och Äppelpaj. 


Jag är barnsligt förtjust i picknikar. DET är romantiskt. Då spelar inte stället någon roll. Det kan vara i Assbergsravinen, Paris, Venedig, Ystad eller Hedgärdessjön. Det är själva grejen! Åh, vad jag gillar det.
Det var det jag hade om ämnet Romantik!


JAg har inte kunnat blogga tidigare i veckan. Min webbläsare stödjer inte blogger och jag har försökt att få till det men inte lyckats förrän idag!! Wohooo,så bra det gick till slut!! Så nu blir det blogginlägg igen! Fast jag ska ta och pausa för en spännande basketmatch i Kinnahallen. Håll tummarna för tjejerna!
Kram Anna

måndag 20 februari 2012

Jobb, jogging och shopping!

 Ny dag, ny vecka och framför allt nya möjligheter. Sportlovsveckan gick snabbt och det är lite så att man är lite avundsjuk på de som har lov nu! Barnen var sjuka mestadels av lovet så det blev lite övernattningar i slutet av veckan i 500 knyck.

Lördagens Skottefest var superlyckad och vi fick njuta av god mat och god dryck. Lite fuldans blev det också. Skrattade så jag fick ont i magen! Tur någon filmade eländet...

Det börjar bli dags att väcka barnen, kliva in i duschen och på allvar dra sig upp till skolan. Har joggat 2 km och känner mig riktigt pigg. Idag ska jag shoppa lite kläder till barnen. Signe har redan spanat in sina nya chinos. På fredag är det mellanstadiedisco och då måste det vara nya kläder! Själv får jag nöja mig med nya lakarn från af Swedala ;)

Önskar er alla en jäkligt bra start på måndagen. Oavsett om det är jobbardag, sportlov eller som amerikanarna som har helgdag <3

Kram Anna

söndag 19 februari 2012

Det ofattbara..1 år av sorg och saknad.
Det ofattbara.
Tänk om man kunde förändra.
Det ofattbara.
Du skulle vara med Lovisa och klasskompisarna.
Det ofattbara.
I dag tänder vi ett ljus hemma.
I morgon tänder vi ett ljus vid graven.
Vi minns ditt fina leende.
När det ofattbara händer.

You tuck me in
Turn out the light
Kept me safe and sound at night
Little girls depend on things like that

Brushed my teeth and combed my hair
Had to drive me everywhere
You were always there when I looked back
You had to do it all alone

Making a living, make a home
Must have been as hard as it could be
And when I couldn´t sleep at night
Scared things wouldn´t turn out right

You would hold my hand and sing to me
Caterpillar in the tree, how you wonder who you´ll be
Can´t go far but you can always dream
Wish you may and wish you might

Don´t you worry hold on tight
I promise you there will come a day
Butterfly Fly Away
Butterfly Fly Away

Flap your wing now you can´t stay
Take those dreams and make them all come true
Butterfly Fly Away
We been waiting for this day
All along and know just what to do
Butterfly Fly Away

Ta hand om era nära och kära. Ge dem en kram, ett vänligt ord eller varför inte en kärleksfull klapp på kinden.

Kram Anna

lördag 18 februari 2012

När man springer Ranelids ärenden!Då var det dags för Ranelid att kliva in i matchen! Melodifestivalen! Jag har tjuvlyssnat lite på låten och den är speciell och mycket mycket Ranelid!

Det skall erkännas att jag inte visste så mycket om herr Ranelid tidigare men har ju blivit mer eller mindre expert tillsammans med 180 andra Ranelidare! Något jag verkligen skulle veta om honom är hur han får till den där krullen i luggen. Någon som vet? Ikväll ska jag i alla fall rösta på honom.

När vi var nere i Malmö skulle Lena och jag snabbt springa över till Expressohouse för att köpa lite fika och då på två röda sekunder uppfattde Ranelid detta och skickade med mig två tjugor och bad om en ostsmörgås! Skickade med ett litet meddelande tillbaks med kvittot till mannen med det stora hjärrrrtat ;)


Har legat och lyssnat på stora laviner som går ständigt från taket! Vilket dån! Och då är det ändå bara från vårt lilla tak. Det kanske är bäst att gå upp och ta sig en dusch, äta lite frukost och ge sig av för att köpa lite presenter. Min förkylning verkar vara som bortblåst men attans ont i kroppen som träningsvärk. Jag får väl ändå ge mig av ut på min runda idag.

Ikväll blir det fest och herrarna ska ha kilten på! Den börjar nu bäras med stil på mannen måste jag säga. Funderar på om han har något under...men det får nog kontrolleras lite närmre!!

Ha en fab lördag! Woohoooo! Det ska jag ha!

fredag 17 februari 2012

Lite glädje en sån här sportlovsfredag!

Nu känns det som våren är på gång! Trots grymt hala vägar. Och snö som ligger packad.
Min man var ute och hämtade morgontidningen och kom in och sa att fåglarna sjöng som galningar!!
Och när jag lyssnade till så hörde jag dem genom sovrumsfönstret! Blir man glad?

En satans förkylning flög på mig efter gårdagens motionspass. Vet inte om det var för att jag var dyngsur när jag kom in efter en timma ute i världens oväder och kröp ner i ett varmt bad. Idag är jag gräsligt ont i kroppen. Får se vart det bär hän. Har inte lust att bli förkyld nu men verkar vara den av de sista!

Tillbaka med det där om våren. Jag älskar att leta små vårtecken. Allt från snödroppar till bara asfaltsvägar. När man plötsligt inte behöver ha på mössa, halsduk och vantar längre. Conversen blir lagliga att gå med igen! Visst mår man bra?!  Har ni sett några vårteckan än?

Kram och det är fredag!

torsdag 16 februari 2012

Att belönas (!) med två goodiebags

Orkar ni med mer från Bloggeventet i Malmö tro? Ja, men visst!

Inte nog med
att vi fick träffa Ranelid...
att vi fick träffa varandra..
att vi fick njuta en Limhamnsbomb...suck! Underbart är kort!
att vi fick dansa fuldans

Vi fick dessutom två Goodiebags att ta med oss hem. Det var som lilla julafton när man pakade upp den ena ljuvliga saken efter den andra. Eller, vad sägs om Matteus, Höganäs, Eva i Walla, Beach House, Ittala, Durance och Linum. Linumtvålen hade dessutom Lena på Fritsla Tyglager sponsrat med.

Jag sitter och njuter av varenda sak i goodiebagsen. Sedan fanns det en mängd av bra erbjudanden från diverse företag. Nordljus är ett ställe som jag ska lägga in en beställning från. af Swedala ska få göra mig varm om nätterna!

Nu hoppas jag bara på att solen tittar fram! Undrar vad alla ni ska göra av en sån här dag...

Kram Anna

onsdag 15 februari 2012

Tänk vad man har det bra.
Har lust att ta ett glädjehopp. Upp och sedan rakt ner i snön! Wow, vilken dag!
Tog en frisk promenad med Pernilla vid lunchtid på en halv mil och satte mig i bilen med lagom rosiga kinder och mössan på svaj och tog mig upp till Öxabäck för att hämta hem Lovisa.

Nu har jag suttit ute och solat med en kaffe i handen. Kändes så lyxigt och det var länge sedan solen värmde så skönt! Hundarna njöt att springa runt i trädgården. Nåväl Humlan sprang med en lina eftersom jag inte har lust att springa och jaga henne i timmar.

Tänk att ha allt det där framför sig. Den underbara våren. Med att få ljuset. Bli piggare och skratta mer! Skaka av allt det där jobbiga som jag tycker att vintern för med sig. Även om det i år varit mycket mycket bätte. Jag har sorterat bort energitjuvar. Bara det.

Jag skiver listor på allt jag vill köpa när shoppingsuget sätter in och det känns som det är MYCKET! Kanske får ta det lite lugnt. Behöver jag allt?

Nu ska jag åka till biblioteket och därefter ta en gofika med en vän! Ha en fin kväll alla fina <3


Kram Anna

tisdag 14 februari 2012

Kärleken till min familj!Min fina "lilla" familj som jag älskar över allt annat <3
Låt mig presentera det underlägsna könet i familjen! De här två små tjejerna är minstingarna och fyller 12 år om 17 dagar!

Ja, man riskerar inte ha tråkigt hemma hos oss eller vara ensam!

 Sedan börjar det droppa in sambos och pojkvänner!! ...och ännu mer pojkvänner!
Till sist de små liven...som man bara inte heller kan vara utan <3


Kram Anna

Älska kärleken!


Alla hjärtans dag och man vaknar till en puss från mannen. Humlan var inte sen med att direkt kontra men jag föredrag nog mannen :)


En kärlekens dag är fint tycker jag. Trots att jag också gillar att det ska spira kärlek varje dag i massor.
Kärlek till sin familj.
Kärlek till sina vänner.
Kärlek till sitt jobb.
Kärlek till en fin mening.
Kärlek till en låt man gillar.
Kärlek till gåva.
Kärlek till en stund tillsammans.
Kärlek till en fika!
Kärlek till ett underbart leende.
Kärlek till min farmors rynkiga hand
Kärlek till livet

Jag smög upp och gav mig ut på kärleksjakt i mitt eget hus! Detta var vad jag hittade;


Hittade allt lite smått & gott!Jag bara älskar små fina texter <3


 
Bland mina stenar som jag samlat ihop genom alla resor hittade jag ett annat hjärta <3


Den första kärleken är något speciellt <3

 

På dotterns vägg hittade jag det här!


Lyckan är att ha en fin kompis! På en griffeltavla i Lovisas rum...


Ja, vad säger man!? Har man en fjortonåring så har man!! På väg in till Lovisas rum :)


Mina älskade stenar <3


Några små kärlekstavlor finns hemma hos mig också!

En till! Min passion är vackra texter.Mer fina ord.


Antagligen en liten växt full av kärlek! Ett litet tyghjärta som jag köpt på Shop Around The Corner.
Dagens frukost bestående av frukt & bär & keso.Favoritte passar också bra på Alla hjärtans dag!

Nog finns det ett och annat hjärta hemma hos mig. Det bor en sann romantiker inom mig. Jag älskar små saker som gör det trevligt i livet. Det kan vara små vardagslyxigheter som att äta falukorv och makaroner på finporslin, att tappa upp ett bad med massor av skum. Tända lite levande ljus i sovrummet. Ligga i soffan och läsa högt för barnen. Överraska hundarna med en extra promenad. En litet lapp i smörgåslådan man gör till mannen. En fika i all enkelhet med en fin vän! Kärlek är det!

Jag hoppas att ni alla får en fin dag!

Kram Anna


måndag 13 februari 2012

Lite gofika hos Pernilla!


Jag fick gjort det jag ville med denna dag. En liten ommöblering tillsammans med en storstädning! Eller rättare sagt stordammning! Misstänker min kära kamin att vara boven i dramat. Snyggt med hög mysfaktor men dessvärre en faslig nerskräpare. Nu är det gjort och det känns skönt.

Har läst massor av trevliga bloggar idag och det känns som en liten nystart igen! Förra veckan var jag så trög med att blogga och tiden räckte inte till.

Jag har i vanlig ordning tagit min halv-milsrunda. Idag åkte jag till Pernilla med Humlan och vi mätte ut en ny runda. Funka finfint!
Humlan busade lite med våra gamla katter som bor hemma hos familjen B. Vi avslutade med en härlig fika. NEJ NEJ NEJ!! Jag tog inga bullar till mitt te. Någon måtta får det vara!!

Tyvärr blir det nog inte så roliga aktiviteter denna veckan då Agnes är sjuk. Signe har piggnat till och sover över hos en kompis. Lovisa har åkt till Öxabäck för övernattning hos Tuva. Lite lagom lugnt men som sagt inget över för roliga saker. Det brukar vara jag som är sjuk på loven men undantag är väl till för att kunna ske!

Gonatt! Kram Anna

När man vill säga TACK!


En lördag som senare skulle gå till historien började jag och mannen resan ner till Malmö. Det var ett kallt Varberg vi lämnade bakom oss.
Tiden var inne. Dagen då 180 bloggare skulle mötas, kramas, knyta kontakter och skratta tillsammans. Av lite pirriga skäl tvingade jag mannen att åka med ner för att finnas där när man kom halkande in på hotellet frampå nattkröken. Men han protesterade inte. Kanske trodde han att han skulle få träffa 180 bloggande kvinnor! Men ack som han bedrog sig!!

Vi passerade ett kallt stranpromenadstråk mot Apelviken. Det kändes ganska gott att sitta där tryggt och varmt på tåget med lite kaffe och nybakade baguetter. Det blir inte alltför ofta Kjell och jag är ensamna på äventyr mot det okända. Lite Wordfeud och Facebook smög sig in i tiden och vips så var vi här:


Malmö!
Vi bodde på Grand Garden och det låg bara ett stenkast från Centralen. Det kändes inte så länge sedan vi gick på det här torget tillsammans med våra underbara och galna vänner. Faktum är att 1½ år har gått sedan vi var här och gjorde Malmös gator osäkra. Numera är det inte vi som gör de osäkra det finns det så många andra som gör ;) 
Då var det dags! Jag hade hoppats på att stöta på någon bloggerska  (naturligtvis med laptopen i högra handen och kameran i vänstra med ett lätt stressande steg) på hotellet som jag kunde ha följe med bort till Börshuset. Skönt kändes det när jag sprang på dessa underbara varelser Mindecor och Living&Loving! Strax därpå anslöt sig Lena och det var liksom då man kände sig att detta ordnar sig. Du är inte ensamnast i världen på ett ställe du inte känner någon! Tänk jag som varje dag strålar samman elever i olika grupper och konstellationer blev blyg. Jag som brukar tjat hål i huvudet på mina vänner. Skråla med vinglas och bli helt överspelt. Jaa, thats me. Men var var jag? Kunde inte hitta mig själv!

 Plötsligt visade sig vackra Emma som driver bloggen "Att vara någons fru" och dörrarna slogs upp och vi tog plats. Satt där och spanade nyfiket på alla kvinnor och man undrade ju vem som var vem. Vi fick små klisterlappar där vi skrev vem vi var och vilken blogg man har. Svåra Lena infann sig tätt tätt brevid huvudpersonen och jag kunde liksom inte sluta tänka på allt jag läst om denna roliga människa. Nästan som hon fanns med i min vänlista på ett cypersätt. Konferencieren Måns hade fulls upp hela dagen med att rodda oss kvinnor runt och hålla iordning på alla fina vinster som lottades ut. Han avslöjade även att han driver bloggen "Att vara någons man" ;)

Dagen stora dragplåster Björn Ranelid fick varma applåder och han hade ett väldigt gott öga till Emma. Eller vad sägs om att han tackar nej till 9 av 10 erbjudande av jobb.
Björn Ranelid.
Vad säger man? En man i sina bästa år. Brunbränd. Träffade honom på bokmässan i höstas (Mer om det HÄR) . Jag har väl inte haft någon åsikt om vad jag tycker igentligen. Jag visst att han skrev böcker, lite indragen i konflikter.

Men nu känner jag mig kär! Jaa, lite kär i Ranelid. Och jag är helt säker att jag inte är ensam. Det satt 180 kvinnor som jag tror kände lite lika där! Jag satt t om och funderade på hur gammal karln var!! Han pratade i non-stop i en timma. Jag var helt såld i Ranelidskan. Han var som en blandning av Zlatan och en poet. Woohooo!!

Malin, min kollega från skolan sa till mig i fredags att jag skulle fråga om han var solariebrun eller om han sprayade sig! MEN jag hade faktiskt sett en nytagen bild på en joggande Ranelid på en strand i Sydafrika.
Väl medveten om sin snygga färg pratade han naturligtvis om hur han redan i januari öppnade upp fönstret där han bor och sitter där med en kaffe och solar sig ;)
Vackra Malena från Finland var där och hennes härliga feelgood-blogg "Malenami"kan du läsa mer om här!


 De berömda Limhamnsbomberna fanns naturligtvis med på eventet! Alltså allt var ju så bra och jag kunde ju inte bara komma hem till Kinna efter en sån här helg utan att ha smakat på den!!

Plötsligt glömde jag av NEJ till ljuvliga bakverk utan handen ,som brukar lyda mig, trotsigt men glatt tog en bomb och virade in den i en servett och förde den till munnen... Det var som en enda stor inbakad semla utan mandelmassa! Är ni med?
Ghaa, men jag ångrar inte en sekund att den blev min!
Den hetaste frisören i Malmö; Böddi och hans kollega Laila visade hur man snabbt, på 10 röda sekunder, fick till en snygg festfrisyr!

Ranelid sålde massor av böcker som vi ville köpa! En drag-queen visade hur vi skulle sminka oss både till vardags och till fest! Det ni!


Sedan blev det kväll och kväll är lika med fest. Vi lotsades vidare till Skeppsbron 2 för ännu mer kramar, skratt och vinster. Jag, Lena, Carola och Lotta placerade oss väldigt lämpligt mitt i smeten och tyckte vi hade de mest perfekta platserna ända tills vi bjöds på underhållning av två karlar som jag inte har en susning om vad de hette.

Jag uppfattade att de var från Eslöv och jag kan numera allt om Eslövs exotiska uteliv en lördagskväll! Helgalna var de och vi bjöd dem på mycket skratt. Antagligen lite väl mycket skratt från vårt bord eftersom jag, Carola och Lena fick agera doatjejer! Ja ja man är ju inte roligare än man gör sig! Vinet satt som en smäck till det uppträdandet i alla fall!!
 Vi åt tapas ochdrack massor av vin!


Massa annat skoj hände men nu vill jag säga TACK till dig Emma! I massor!

Tack för att du fick idén om bloggeventet
Tack för att jag fick lära mig mer om Ranelid
Tack för alla tankar om godhet!
Tack för goodiebagarna (som jag ska visa senare)!
Tack för möjligheterna!
Tack för ett nytt minne som etsat sig in i mitt hjärrrta (som Ranelid skulle ha sagt)!
Tack alla tjejerna!
EMMA, TACK IGEN!

Jag avslutar med "När jag var fyra år cyklade mamma med mig från Sallerupsvägen 13 till Möllevångstorget".