tisdag 31 januari 2012

Att snubbla på målsnöret



Agnes och jag gick ner till Kinna för att lyssna på Annika Östberg. Hon skulle föreläsa om sitt liv före, under och efter sin fängelsevisit i USA. Jag tyckte det skulle bli galet intressant att lyssna på henne. Tyvärr hade väldigt många Markbor också tänkt den tanken och det var fullsatt långt innan hon ens klev in på scen.

Lite besvikna fick vi vända om. Vi slank in på Hemköp och köpte med oss lite glass. Vid 7-8 minusgrader är det inte någon risk glassen smällte i cykelkorgen inte! Både jag och Agnes hade riktiga äppelkinder när vi kom hem igen. Några blev glada för Tiramisun :)

Dock ger föreläsningsföreningen oss en ny chans i slutet av februari. Annika lovade att komma tillbaks när hon hörde hur många som molokna gick hem. Yes, då ska jag vara där i tid!

Nu har jag däckat i soffan och blir säkert sittandes där tills mannen kommer hem vid halv-tolvsnåret. Vad jag ogillar dessa sena tider. Men snart har denna veckan också passerat! I morgon är det en vanlig onsdag, på torsdag är det arbete hela dagen med Lärarförbundet och på fredag är det fredag!!!


Gonatt alla fina läsare! Kram Anna

Lite sugen på bus!

Vilket väder! Nästan så jag börjar gilla vintern på allvar. Tänk att göra något busigt. Ungefär som att ta ledigt från jobbet, hämta upp alla i familjen och ge sig av till en sjö. Dricka varm choklad och grilla korv! Det vore någonting.

Tyvärr ogenomförbara idag men jag tar med mig det till helgen och kollar av hur många av mina vänner som vill följa med ut i snön med packad ryggsäck :)


Kram Anna

söndag 29 januari 2012

Vänner och Zumba

Snart har denna helgen gått och vi går en vecka närmare våren! Tycker dock det är ett helt perfekt väder just nu. Lite snö som lyser upp och nästan fritt på vägarna.

Vi har verkligen tagit det lugnt denna helgen. IGEN! I fredags var vi ute och åt med goda vänner. Det var gott att sätta sig vid dukat bord och sedan åka hem lagom till The Voice. Igår var det soffhäng med ett gäng gladiatorer. Jösses vad styk utmanarna fick! Så det kändes gott att ligga i säkert förvar i soffan.

Tidigt i morse gick jag upp och bakade några plåtar kanelbullar. Signe önskade sig lite nybakat till söndagsfikat!
Därefter tog vi en megapromenad på en och en halv timma uppe i spåren. Jag var lite rädd att det skulle vara lite för mycket snö men det var rejält upptrampat så det var ingen fara alls. Dock får ju en yrpanna som jag se upp var jag sätter mina fötter så jag inte bjuder på värsta cirkusnumren! Detta undveks idag! Vi hade goda vänner med oss och det var extra gott att komma inomhus och ta en kaffe efter den rundan! Allt blir lite annorlunda när det är snö ute. Det förvirrar och skyltarna med 5 km och 7 km samt 1 mil verkar dyka upp lite varstans!!

Just nu sitter jag med färg i håret. Lite gråa små silverstrån blir moccabruna igen. Så visst kommer jag att se ut som 30 om en stund! Om inte annat så känner jag mig sån :) och en sak till....det blir lite Zumba på en timma! Woohooo. Kommer jag att kunna gå i morgon?


Ha en fin kväll...och du- söndagar = filmkväll. Jag ska se Skytten med Wallander!

Kram Anna

lördag 28 januari 2012

Motion, iPhones och möbleringar!


Sitter i underställsbrallorna och myser vid köksbordet. Eva Dahlgren förgyller stunden med lite musik och te värmer! Klockan har passerat lunchtid och jag känner mig nöjd. Vi har gått en 7 km lång promenad och kroppen är behagad av det!

Det finns bara ett barn hemma och det är lugnt, nästan för lugnt! Ingen som retas och ingen som vill ha min iPhone! Lovisa sköter numera allt på sin egen! Tänk vad det kunde göra att ha en snäll morfar när mamma säger blankt nej till en iPhone!!!! Hon skickade ett SMS till honom och bad om en iPhone och avslutade SMSet med: "Trots allt är du ju världens bästa morfar"!!!!!

Igår skrev jag om vårt hus och idag sitter jag och våndas! Jag och Kjell har husets största sovrum och nu känner jag att Lovisa skulle behöva lite större rum när allrummet blev gym och min vita Ektorpssoffa trycktes in i hennes lilla rum! Men våra sängar går med nöd och näppe in i hennes rum och då vet jag att det bara blir två sängar och HUR snyggt är det då? Men vi tillbringar så lite tid i vårt sovrum att jag kanske t om går med på detta! Gabriella har försökt innan men hon är bara hemma varannan helg och kanske inte har samma behov som Lovisa då. Usch, detta blev inte lätt alltså!

Vi får se hur det går! Men sugen på att sätta fart är jag! Så nu önskar jag er en fin lördag!

Kram Anna

fredag 27 januari 2012

Fredagstema: Inredning

Fredagstemat denna veckan är inredning. Det där är både svårt och roligt. Jag bor i ett nybyggt hus. Eller snart kanske man inte kan säga det eftersom vi bott där i 4 år!! Allt är i vitt. I vårt förra hus som var betydligt större var det modernt med terracotafärgade tapeter och grått i köket. Det var byggt 1989 så det var inte heller lastgammalt. Men så en dag så stod vi där. Tre av barnen gick på gymnasiet. En skulle börja på högstadiet. Två skulle börja 1:a klass och en skulle börja trean. Vi körde fram och tillbaka flera gånger om dagen Öxabäck-Kinna, Kinna-Öxabäck. 4 mil t or  och med 2 bilar. Det var ett evigt körande.

Så på två röda sekunder, nja nästan i alla fall hade vi köpt ett helt nytt hus i Kinna som någon annan byggt och kommit på under tiden att man nog inte var soulmates. Vi slog till 2, 5 miljoner. Det var då jag eldade upp alla mina gamla ekmöbler och lite till. Ghaa, vad jag har ångrat det. Det nya huset har två delar och en mitt kan man säga. Ingången med en liten hall som tar dig rakt in i hjärtat av huset. Högt, väldigt högt i tak. Vardagsrummet och köket tillsammans med en köksö som ett litet skydd för varandras aktiviteter. Till vänster in från hjärtat tar dig in i den ena delen där barnen håller till. Det finns ett allrum (som just nu fungerar som ett gym!) och tre sovrum samt en stor toalett med badkar. I den andra delen av huset finner man mitt och mannens sovrum, toalett samt tvättstuga. Perfekt att ha det så.

Hur som helst skulle detta inredas med moderna möbler. Helst lite minimalistiskt. Allt i vitt och rostfritt. Det gick något år. Jag kände liksom mig inte riktigt till freds. Nej, detta var inte min stil. Sakta men säkert började jag byta ut möblerna. Köpte nytt, köpte på loppis, dyrt blandat med billigt. Försökte hitta min stil. Jag älskar LAGOM. Det ska var lite lagom med allt. Hemma hos oss finns det mest vitt, svart  och grått som kombineras med lite gröna växter. Ljuslyktor och ljusstakar är ett måste. I massor. Gillar betong och älskar danska inredningstidningar! Helt klart de bästa!

Textilier är något som i inredningssyfte är nödvändig för mig. Kuddar och plädar. Allt ger en mysig hemmakänsla. För mig ska inredning vara något personligt och som betyder. Allt behöver inte vara tipptopp!

Jag tror dock inte att vårt hus är det hus där Kjell och jag kommer att bo hela livet. Min dröm är ändå ett hus vid havet. Det behöver inte vara så stort men jag vill ha en rejäl trädgård och ett härligt växthus. Tycker det är kul med inredning även utanför huset. Det ska se välkomnande ut. Jag vill att alla ska tycka det är hemtrevligt och mysigt. Gärna i New Englandstil. Kaffebryggaren står alltid på!

Drömma kan man alltid.


Ha en fin fredag!

torsdag 26 januari 2012

Förnyelse skadar ju inte

Är det bara jag som tycker tiden går i ett rasande tempo? Jag får inte gjort hälften av det jag borde och nu har jag ett hus som ser ut som sju svåra år som jag bara MÅSTE städa i dag. I och för sig är det kul att städa men jag har massor av andra saker jag borde hinna med- Är supersugen på att byta gardiner och köpa nya krukväxter. Ja, massor. Nyblom& Kollen har massor av tyger som jag gillar. Ska jag göra ett frest att övertala mannen om att vi ska åka till Fritsla Tyglager i eftermiddag ;) Han hakar säkert på om jag bjuder honom på en god middag med god dryck!

Det får bli min dag :)

Kram Anna

Erfarenhet är inte det som händer oss, utan vad vi gör av det som händer oss!

tisdag 24 januari 2012

Välkommen på en fika!












Ghaaaa, vilken dag det varit idag. Mitt sötsugsbegär har varit enormt och det var med nöd och näppe som jag tackade NEJ till kardemummakaka på personalrummet vid tisdagsfikat.

Ja, alla ni som prövat att gå ner i vikt vet ju vad jag pratar om!! Jag vill gå ner 20 kg har jag bestämt mig för. Och om det ska lyckas så vore jag jätteglad. Mest för att jag vill må bättre och få bättre flow på mitt blodsocker. Vill kunna sänka insulindosen rejält för jag vet att det går. Jag menar INTE att jag aldrig mer ska fika eller äta "onyttigt" men jag vill kunna begränsa det. Just nu har jag bestämt att fredag är en bra dag att få unna sig något som jag tycker är extra gott. Kanske en liten näve nötter eller några godisar.

Framför allt i mitt fall faller det ofta på motionen. Jag vet att det inte finns några genvägar. Det spelar ingen roll hur jag tänker på vad jag äter om jag inte motionerar.

Motion då. Hur roligt är det på en skala från ett till tio? Nja, sådär. Är man lite överviktig kanske det inte är det mest skojsiga man kan göra. MEN det gäller att hitta det som är rätt för en själv. Länge funderade jag på olika gym här i Kinna. 300-350 kr i månaden och då får man träna obegränsat. Låter ju kanon i mina öron. MEN jag känner att det blir ett tvång. Jag jobbar sent och vill kunna styra det lite efter barnens läxor och deras aktiviteter. Än är det inte mitt ego som kan ta över min familj! Nej, de behöver stöttning och skjuts hit och dit. MEN jag tar mig annan tid. Tid som jag ägnat vid datorn. Den tiden tar jag mig varje dag just nu.

Motionen jag valt är promenader och på min Crosstrainer. Det får räcka just nu. Jag har mätt upp olika rundor och mestadels väljer jag den som är 5 km asfalt om det är snö ute. När det är barmark tar jag skogen och det finns 3km, 5 km och 7km att välja emellan. Helt perfekt. Dessutom bor jag precis intill spåret så det är bara att kliva på! Inga undanflykter är accepterade...!!

Ibland har jag sällskap, ibland går jag själv. Och jag tycker att det är kul. Det som sporrar mig extra är att lyssna på musik. Upptempolåtar blandat med gamla schlagerhits är en perfekt kombination!! Musiken gör det mycket mycket lättare.



Så just nu har jag varit ute på min lilla runda och ska faktiskt träna i 20 minuter till. Känns jäkligt skönt att sätta sig i soffan med lite jobb sedan!

 Så får jag bjuda på lite fika......!!!!!!


Ha en fin kväll med eller utan fika eller med eller utan något till fikat <3

Kram Anna

måndag 23 januari 2012

Vad jag saknar..

Oj, vad det känns länge sedan jag bloggade. Kan ju säga att jag saknat det och det är inte för att jag inte har velat skriva eller inte haft något direkt att leverera utan jag skyller allt på tekniken!!

Vårt bredband har krånglat i flera dagar och nu äntligen har vi fått till det! Tänk vad beroende man är alltså.

Helgen har varit så attans god. Jag startade fredagseftermiddagen med att ta på mig underställ och gav mig ut i spåret. Humlan var inte sen på att haka på. Vi fredagsmyste med "The Voice" och en god sallad. Som vanligt är man galet trött på fredagskvällen men det var skönt att lägga sig i hyfsad tid. Upp tidigt och vi tog med oss hundarna ut i spåret igen. Fåglarna kvittrade i skogen och jag kände en sån tacksamhet att vi har så nära till underbar natur. Och vilket friskt väder. I fredags hade jag bara understället och en tunn jacka på mig. Det är härligt att få en stund för sig själva så där någon gång. Vi planerade sportlovsaktiviteter och ev kan det bli något litet spännande äventyr för barnen!

På lördageftermiddag kom snön! Det snöade och snöade och snöade! Ungarna var i extras och hade rosiga kinder! Jag kan ju inte säga att jag njöt 100 % men måste ändå medge att det blev ljust och fint. Väldiga kontraster mot att jag nästan hade vårkänslor på fredagen! Är det vinter så är det vinter!

Lördagsskvällen tillbringades med goda vänner tillsammans med ostar och kex. Gud vad det är gott med ost. Jag har fastnat så för Himmels Blå. Ghaaa, vad god den är. Nu är ju inte ost det bästa för mig att äta men lite av det goda unnade jag mig! Vinet hoppade jag över för tillfället! Jag är ju inne i min lilla gå-ner-i-vikt-intensiv-period! Motivationen är start och jag tar en dag i taget så får vi se vad det leder till. Jag tränar varje dag på min cross-trainer. Minst 20 minuter i alla fall. Ibland kan det bli 40min. Gott efteråt när det är gjort. I går bjöds på på sol och vi var ute och gick en mil under dagen uppdelat på två gånger. Hundrarna var helt slut och jag med för den delen. Låg på slagsida i soffan tre timmar! Såg en sån underbar film som jag fått att Lotta med bloggen "En plats i solen". Den var perfekt för min återhämtning!!


Nu är det måndag och nya tag och nya möjligheter. Eller hur!

Kram Anna

fredag 20 januari 2012

Fredagstemat: Favoritförfattare

Då var det dags för temadag igen och denna gången är det favoritförfattare! Jag har alltid läst mycket böcker. I nedre tonåren slukade jag alla Kitty och Mary-Lou böcker som gick att hitta och det var många det! Kanske är det därför som jag fortfarande är kvar i deckargenren!?

För några år sedan då jag läste till lärare fick jag lägga all skönlitteratur åt sidan för en helt annan typ av böcker.Det blev på sommarlovet och jullovet som jag läste lite annat. Dock slutade jag aldrig att köpa böcker. Jag la dem på hög här hemma för att påminnas om att det kommer en tid då jag verkligen har tid för läsning av den karaktären.

Vad läser jag då? Tittar jag snabbt i bokhyllan är det mesta deckare.
Liza Marklund
Viveca Sten
Brenda Novac
Karin Fossum
Camilla Läckberg
Anna Jansson
Åke Edwardsson
Carin Gerhardsen
Mons Kallentoft
Leif G W Persson
Marie Jungstedt
Johan Theorin
Stieg Larsson

Alla dessa författares böcker vilar tryggt tillsammans med en och annan dammråtta i mitt sovrum. Jag gillar de alla på olika sätt. De skriver böcker som ger mig möjlighet att koppla av allt som trängs inne i hjärnan.

Men sedan kan jag ju inte utesluta svenska klassiker som Moa Martinsson och gänget. Jag är en allslukare!

Nu dessutom har jag börjat att skriva en lista av böcker som antingen ska köpas eller lånas. Jag har en fin bloggvän som har en ljuvlig sida där hon ofta skriver bokrecentioner och tipsar om böcker. Jag är helt såld. Nu känner jag att deckarna och alla ouppklarade mordgåtor hamnar under sängen ett tag! Besök hennes logg här och njut av hennes tips både om böcker och om resor: Bokcafét i byn.

Just nu läser jag Zlatan-boken och har ett kapitel kvar. Den var på sitt lilla vis ;)


Kram på er alla och en fin fredag!



Anna

torsdag 19 januari 2012

Fler listor bland listorna!

Hej!

Små listor cirkulerar på bloggarna nu och jag gillar listor av olika slag! Är det någon som känner sig utmanad att också skriva blir jag jätteglad. Skriv gärna om du gjort en så jag kan gå in och läsa :)


1 Var är din mobiltelefon? I närheten av min dotter. Hon väntade på sin nya iPhone men tyvärr kom det en iPhone 4 istället för en iPhone 4s. Så nu blir jag av med min en stund till..

2 Var är din andra hälft? På jobbet och dyker inte hem förrän 23.30.
3 Ditt hår? Långt och mörkt och oftast plattat :)
4 Din mamma? Hemma hos sig

5 Din pappa? Övningskör med Gabriella

6 Det bästa du vet? Vara vid havet en varm sommardag med nära och kära.
7 Din dröm i natt? Sov som en stock
8 Din dröm/ditt mål? Gå ner 20 kg och fortsätta med motionen.
9 Rummet du är i? Köket, lugnt och skönt!
10 Din hobby? Resor
11 Din skräck? Överleva barnen.
12 Var vill du vara om sex år? På en semesterresa!
13 Var var du i går kväll? Hemma och tog en kopp te med en god vän.

14 Vad är du inte? Långsint

15 En sak du önskar dig? Kitchen Aid
16 Var växte du upp? Kinna
17 Det senaste du gjorde? Åt middag med barnen.
18 Dina kläder? Svart och vitt i dag.
19 Din TV? Platt

20 Ditt husdjur? Jack Russeln Olle och Griffonen Humlan!
21 Din dator? Har många

22 Ditt humör? Positiv för det mesta beroende vem man frågar ;)
23 Saknar någon? Natalie
24 Din bil? Som alla andra bilar. Dyr att laga :(
25 Något du inte har på dig? Leopardfärgade kläder
26 Favoritaffär? Shop Around The Corner
27 Din sommar? Västkusten och Medelhavet
28 Älskar någon? JAAA!!!
29 Favoritfärg? Svart, vitt, beige, blått och lime
30 När skrattade du senast? Idag i arbetsrummet. Bröt ihop ordentligt. Skrattar nästan ännu!

31 När grät du senast? Inte alls länge sedan.



Ha en fin kväll!


Kram Anna

onsdag 18 januari 2012

När den bästa motivationen bara kommer

Min fina filt, som jag lyckades vinna på fina bloggen "Fyra årstider", från af Swedala kom igår. Gissa en som är lycklig. Den var sponsrad av Nordljus. Hur som helst var det den varmaste och goaste pläden som har bott hos mig på mycket länge! Så den är jag verkligen nöjd med :)

Veckan går mot sitt mitt och redan är det onsdag. Idag kunde jag inte låta bli att träna lite på cross-trainern innan jobbet. Ca 20 minuter tränade jag och sedan mådde jag som en prinsessa på jobbet! Varför gör man inte det oftare? Nu ska jag göra det så ofta det bara går. Den står ju ändå som en kompis i vardagsrummet just nu! Kompisar är ju till för att man ska ha roligt tillsammans ;)

I eftermiddag har jag och en god vän (flera kompisar, ja ni ser ju själva!!!) varit ute i spåret med hundarna. Det var bra för både brudar och hundar. Det var så skönt och friskt. Efteråt när vi satt inne i mitt kök och drack te såg jag att det började att regna ute. Så vi hann nog precis.

Jag har nog riktigt gått i gång på detta med motion och är galet motiverad av olika anledningar. Dels med lite utmaningar och dels med era fina kommentarer och stöttningar! Woohoooo!! I love it...

Nu är det en ett snabbt frallor-bak, lite TV och sedan en liten mys-te stund med nya filten naturligtvis. Kan ju bara bli en bra kväll!! Hoppas ni också får det.

Kram Anna

tisdag 17 januari 2012

När livet ska förändras.



Woohooo är som ni kanske inte vet mitt favorituttryck i många sammanhang! Och nu är det woohooo i mitt vardagsrum. Crosstrainern har flyttat in, motionscykeln knackar på dörren och hantlarna har placerat sig på första parkett mitt på golvet tillsammans med yogamattan.

Jag misstänker att det lär vara för djävligt att komma ur sängen i morgon!!Benen kommer att vara som spagetti likaså armarna. Häcken går väl inte att få ner på stolen. Shit, vilken tur att jag har många lektioner i morgon :))

Ja, så här ser det ut. Skönt när man utmanar folk och får stöd av varandra i kamp om att leva ett sunt liv. Ja,
Rom byggdes inte på en dag precis så jag har väl tid! Eller vad tror ni?

Måste få till en snygg vattenflaska också. Tydligen gick inte sirapsflaskor hem sa min tolvåring!!


Ja, ja nu ska jag kika in lite hos mina favoritbloggar :)

Kram Anna

Det finns ingen återvändo

Vilken skitdag jag hade igår! Usch och fy! Men idag är det en ny dag och nya möjligheter. Så får man se på det. Eller hur?

Jobbet går sig gilla gång och jag dagdrömmer om varmare ställen. Har kommit igång med motionen på ett bra sätt för mig. Cross-trainern är lagad och nu är det på´t igen. Ingen återvändo precis. Känner redan träningsvärken komma siprandes i musklerna :)))

Dagdrömmer också om massa roliga saker jag vill göra under våren. Det kommer inte till dig, du får ta dig dit säger jag till mig själv! Fixare och donare som jag är. Snart är det bloggträff i Malmö och det är verkligen något jag ser fram emot. Fast fortfarande är jag galet nervös eftersom jag inte känner EN enda människa. Nu är det ju inte så att jag otroligt blyg eller så men lite nervöst. Emma är en fanstastiskt duktig drivande kvinna!
Nyfiken på hennes blogg? Här är den. Att vara någons fru

Nu är fikarasten över och dags att jobba några timmar. Njut av denna lilla tisdag i januari 2012!

Kram Anna

söndag 15 januari 2012

Fotboll, Pudlar och vårkänslor!


Vad jag har längtat! Nu var det grymt länge sedan man träffade alla de andra fotbollsföräldrarna till tjejerna i IFK Örbys F-00 lag. Så himla kul att heja fram tjejerna som spelade toppenbra idag. 2 vinster och en 0-0 match vilket resulterar i ytterligare en spelsöndag om 3 veckor. Woohooo!!

Lite småsegt att gå upp och optimisten Anna trodde ju att hon skulle vara såå hurtig att hon hann med en promenad innan avfärd! Och vad händer? Jo, så galet gött att ligga kvar i den varma sängen en halvtimma extra.

Men det blev en skogspromenad med fina vänner i eftermiddags istället. Det var ju t om lite roligare än att gå på asfalten! Humlan sprang och kaxade sig mot deras Pudel hela tiden. Men inget illa menat från hennes sida men en stund trodde jag att hon ville bita av han nos!

Jag har fått vårkänslor! Jösses vad ska det bli av detta..Det resulterar i att jag och mannen ligger i sängen och planerar 90 års kalas till våren. Hur gamla är vi tro ni?

Att planera är det bästa jag vet och jag vill ha framförhållning. Så nu återstår det att se vad det blir för tema på festen. Det är nog det bästa...!

Kram alla fina goa bloggläsare! Anna

lördag 14 januari 2012

Det kan inte sägas för ofta

 Jag gillar ju texter och denna är den vackraste av dem alla.

Mörkret har lagt sig över Kinna och kvällen blir kall. Vi har tänt i kaminen och ska bänka oss i soffan för ännu ett avsnitt av gladiatorerna. Det brinner ljus lite här och var. Jag har bakat lite bröd och en sockerkaka som tjejerna betällt till fotbollscupen som bär av i morgon. Vill hinna med en långpromenad innan vi åker så allt är färdigpackat. Vill inte ha en stressmorgon. Jag har bestämt att vi äter frukost i Svenljunga när vi kommer fram. Så sovmorgonen släng dig i väggen!


Kram Anna

Att njuta en lördagsmorgon.

Extremt mycket vatten i Viskan...
Vilket underbart väder! Det är nästan så att man får lite vårkänslor!Vi vaknade ganska så tidigt och det var inte läge att säga NEJ till en långpromenad. På med understället och mössan och ge sig iväg. Hundarna var nog lite förvånad över att komma ut så pass tidigt idag.

Jag lovar det var helt ljuvligt. Vi gick och pratade och jag fick en väldig längtan till den riktiga våran! Men nu njuter vi i massor av det vi har tycker jag. Kjell passade på att handla lite i Kinna när vi passerade centrum.

När vi kom hem stekte jag omelett och vi åt en god frukost. Det är inte var dag mannen äter frukost så därför njöt jag lite extra av hans sällskap.


Denna helgen är relativt lugn och det var behövligt efter 2 månader med intensivt partajande och annat :) Nu har man ju jobbat en vecka fast det känns som terminen varit igång längre. Jag gillar vårterminen. Lite lagom så där. Sportlov i februari, sedan går det undan till påsk och sedan är det valborg för att sedan bli Kristi Flygare osv osv...mycket roligt att se fram emot. Kjell planerar sitt 45 årskalas för fullt. Om sanningen ska fram så kanske jag har ett finger med i spelet också för den delen.



Kram Anna

Dagens motion: 5 km

fredag 13 januari 2012

Ljus i vintermörker.


Ljuset som ger blommorna kraft.


Lite tända ljus förgyller den annars så mörka kvällen.


Signes ljusstakar har gjort mig så himla glad!

En ny sak för mig börjar idag! Jag är numera med i en grupp bland några bloggare som har temafredagar. Lite välan sent gör jag ett inlägg om detta tema som denna fredag heter: Ljus i vintermörkret.

Januari brukar många gånger för mig vara en månad som är lite förknippad med ångest. Ångest kanske inte i den bemärkelsen att man mår dåligt men lite ånger för hur mycket pengar man gjort av i december, vetskap om att det är långt kvar till våren osv.

I år har jag tagit tag i det lite mer. Drog ner på massor av julklappar och hoppas att de var nöjda i alla fall. Köpte mer nyttiga saker. Jag har planerat upp mer saker som gör att den långa mörka januari ska bli lite mer ljus. Köpt ett gymkort är en av sakerna som jag också ser fram emot att få använda massor!!

Men framför allt alla ljus. Jag tänder massvis med små värmeljus, långa ljus och mer stabila ljus. Min man säger att jag nästintill kan värma upp vårt hus vintertid med ljus. Och han har så rätt så rätt!

Sedan om jag återgår till själva temat "Ljus i vintermörkret" vill jag slå ett slag för alla som förgyller dagen för mig. Min familj, mina kollegor, mina vänner, mina bloggvänner och alla mina facebookvänner. Alltså vänner i allmänhet. De är också som ljus i vintermörkret. Vi har haft galet mörkt i Södra Sverige denna vintern. Ingen snö som lyst upp utomhus och då är det gott att luta sig tillbaka med alla dessa vänner :)

Nu ska jag snart sällskapa med Ola Salo i soffan. Det blir The Voice med couscous, kyckling och wokade grönsaker. Jag har gjort det jag ska idag och så attans skönt!

Önskar en en trevlig lagom stillsam fredagskväll!

Kram Anna <3


Dagens motion: 7 km

torsdag 12 januari 2012

När man säger NEJ!

Den här godingen, innehållande massvis av fluffig mandelmassa och som är något av det bästa jag vet och grädde som jag också har högt på gilla-listan, var idag min på förmiddagen. Åtminnstone för en stund!

Torsdagar är ju en helt legal tillåten fikadag inne på mitt arbetsrum där jag trängs med  de tre M:en Malin, Magalena, Maria och med Per med den snygga sopptallriken, och ja det är en Matteus, och med Mattias och Fredrik båda hårdrockshockeyhunkar som bjuder på bästa musiken när man kommer lite lätt trött in i arbetsrummet måndag morgon. Jag lär mig massor om grupper jag inte ens känner igen namnet på!

Inte min tur att ta med mig fika utan Malins. Jag hade nästan glömt av det eller kanske t om förträngt det när Maria kom och hämtade mig någon helt annanstans än i arbetsrummet.

Jodå kanske var jag på väg att ta en av gammal vana när jag såg årets första semla men NEJ!

NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ.....

Nu ska jag ge sjutton i allt onödigt fluff som är så där dödligt gott och galet onyttigt. Jag ska flyta med i flowet med hon som blev inspirerad av mig som jag nu är inspirerad av igen!!

Hängde ni med? Kanske inte. Men jag ska låta motionen komma in mer i mitt liv. Och det har jag sagt förrut men jag ska ge det en chans igen! Jag har ju ändå anmält mig till det där jäkla Göteborgsvarvet!! Inte för jag vet om det för överhuvud taget ens är genomförbart med fem månaders träning. Men vem vet! Undrens tid är kanske inte förbi trots allt!!

Kram Anna


Dagens motion: 5 km rask promenad

onsdag 11 januari 2012

Ännu en utmaning!


Ännu en fin blogg Brunkullan med Mosipperötter har en utmaning! Spänn fast er för här går det undan i bloggvärlden!!


1. Vad gjorde du för 10 år sedan?


Jag var 35 år och hade fullt upp med min "lilla familj" som då bestod av (givetvis samma som nu bara lite yngre!) Agnes och Signe 2 år, Lovisa 3 år, Gabriella 8år, Kristofer 11 år, Niklas 12 år och Natalie 13 år samt den jämnåriga mannen i mitt liv, Kjell. Jag hade precis beslutat mig för att sluta i hemsjukvården och börja läsa på Komvux för att sedan ta mig vidare till Lärarhögskolan. Vi flyttade till ett större hus och jag odlar kiwi, passionsfrukt och en massa annat i mitt stora lyxiga växthus! Vi åkte till Italien med hela familjen. En helt underbar resa där vi tillbringade två veckor i lilla Bibione utanför Venedig. Vi lekte på stranden och solade och drack goda italienska viner. Dagarna var fulla av glädje och det var en mysig tid när barnen var små och vi tillbringade verkligen tiden tillsammans. Livskvalité

2. Vad gjorde du för 1 år sedan?

Oj, tiden går fort. Jag jobbade på en annan skola än den jag gör idag. En låg och mellanstadieskola och jag arbetade i en 5:a som jag förövrigt fortfarande har nu också, fast de har blivit 6:or! Underbara ungar förresten! Familjen har nu vuxit till sig och tre av barnen har flyttat hemifrån varav den ena också bor utomlands. Vi hälsar givetvis på henne flera gånger om året så man kan säga att Cypern blivit vårt andra hem!


3. Fem snacks som du gillar?

Hm..jag gillar nötter! Är galen i nötter! Jag gillar Turkisk peppar, Zoo, Kex Choklad samt Ahlgrens bilar!

4. Fem sånger som du kan hela texten till?

Hihih, finns ganska så många men jag väljer Lars Winnerbäcks "Om du lämnar mig nu", och en Winnerbäck till "Söndermarken", Madonnas "La isla Bonita", sen drar vi till med lite andra typer av sånger.
"Nu leker laxen" gärna en snaps till då rå och "Living next door to Alice"
Vill också säga att jag sjunger hellre än bra!
5. Fem saker som du skulle göra om du var mångmiljonär?

Phu, svårt att säga. MEN
Jag skulle jobba kvar på mitt jobb men vara ledig en dag i veckan. Jag skulle göra mig skuldfri, köpa en sommarstuga i Bohuslän, ny bil, ge barnen massor av pengar. Resa lite lagom runt jorden!
MEN nu är ju inte pengar allt som gör mig lycklig utan jag skulle skänka pengar till många olika välgörenheter. B la forskning av olika sjukdomar. Olika föreningar och tillförmån av världens barn.
Det är en svår fråga efterom jag har allt det jag behöver för att kunna leva ett drägligt liv. Men eftersom man frågade får jag ju svara!

6. Fem dåliga vanor?

Motionerar alldeles för lite! Ändring pronto!
Sitter vid datorn galet alldeles för mycket! Ändring pronto!
Lägger mig för sent på kvällarna! Ändring pronto!
Att jag inte lägger mer fokus på mig själv! Ändring pronto!
Är ibland dålig på att få saker och ting gjorda! Ändring pronto!

7. Fem saker du gillar att göra?

Umgås med min familj.
Umgås med vänner!
Lyssna på musik.
Blogga och läsa bloggar!
Gå på bio.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?

Jag måste passa! Vet inte men det skulle väl vara ljust färgen som skulle göra att jag inte skulle klä mig i vissa klädesplagg. Jag gillar inte lila och röda kläder på mig. Skitsnyggt på andra dock.

9. Fem favoritleksaker?

DATORN!!!!
kameran.
sängen (!)
pläden
inredningstidningar


10. ÅTTA personer jag  gärna vill se göra denna utmaning!!


Charmigt sa Charlie
Life in the surburb
Min plats i solen
Saltistjejen
Pettas blogg
Bara en kaka till
A piece of happines
Mrs Sunshine

Vad man blir glad!

Det kom en Award....




från fina bloggen  A Piece of happines. Jag tackar och niger. Jätteglad för det blir jag. Vi är inte enbart bloggvänner utan också Wordfeudvänner!

När man får denna utmärkelsen ska man:




♥ Tacka den som givit mig utmärkelsen (det har jag gjort både på min blogg och hennes blogg)

♥ Lämna den vidare till fem fina bloggar, och lämna en kommentar hos dem (det är jag på gång att göra)
♥ Sen hoppas att awarden lämnas vidare till nya fina bloggar.



Jag ska alltså lämna över den till bloggar som har färre än 200 följare och prenumeranter och det är lättare sagt än gjort. Jag följer så många fina bloggar att välja kommer att bli megasvårt. Men jag väljer följande:



Den första Awarden ger jag till KiwiElin. En ganska ny bekanstskap som jag híttat på min absolut favoritblogg Charmigt, sa Charlie. KiwiElin bjuder på mycket som jag gillar på hennes blogg. Härliga bilder och små mysiga recept och tips. Har bott på Nya Zeeland och gillar resor!

Den andra Awarden ger jag till Bokcaféét i byn. Så otroligt glad över att jag hittade denna fina blogg. Vill du läsa bra böcker eller bli inspirerad av underbara resor så gör ett besök här! Du fastnar, jag lovar!

Den tredje Awarden går till Mollymera. En Kinnatjej som kan allt om OddMolly och då menar jag verkligen ALLT! Jag blir inspirerad av hennes kläder. Vill också ha alla Mollysar!

Den fjärde Awarden väljer jag att ge till Mammaxtre en blogg som jag har följt ett tag som har härliga funderingar och många gånger dagens båtbild. Mycket reflektioner och det är viktigt!

Den femte Awarden bli till Carin i Finabo. En tjej som inte heller bor så långt ifrån mig. Levererar underbara naturbilder och blandar med hyss ifrån söta Beaglen Selma till inredningsprojekt.

Det finns många många andra som jag skulle vilja ge en Award för ni är värda den allihop men det får bli en annan gång! En del av er ska få en annan Award som jag också har antagit!!


Kram Anna

Att vara glad

Undrar om det bara är jag som har problem med att ladda ner bilder till bloggen!

Oj oj oj vad det tog att börja jobba. Far away är detta nattsuddandet och nu är det läggdags tidigt! Har inte ens orkat att blogga. Ögonen har inte velat öppna sig och jag fullkomligt stupade i säng i går. Såg att många kommenterat  och det är så himla skojsigt.Sedan jag försökte smyga in hos många av favoritbloggarna men efter en stund fick jag ge upp!

                                                                  MEN

Nu är jag pigg, utsövd och glad igen! Ville bjuda er på glädjerutan idag men fick liksom inte till det. Inget att störa sig på, eller hur?

Jag har fått en jättefin Award  av finfina bloggen A piece of happines och den ska jag skriva och berätta om lite senare i lugn och ro!

Önskar er alla en härlig onsdag! Kram Anna

måndag 9 januari 2012

Träningsvärk eller inte!

Så var första arbetsdagen gjord och det var inte så svårt som jag trodde att ta sig upp i morse. Kjell åkte redan kvart över fem så en timme unnade jag mig att ligga kvar i den otroligt varma sängen.

Då lovet tog slut kom snön! Ganska typsikt men jag tror barnen varit nöjda ändå. Det har varit filmkvällar, datakvällar, övernattningsgäster och de har själva sovit borta. Visserligen är Signe sjuk men de har valt att stanna inne i kväll. Jag är lite sugen på att gå ut och fota lite men jag fryser och det känns ända in i märgen hur kylan tränger in. Jag är inte den som bänkar mig vid kaminen i första taget utan jag tycker mest att det är en mysig detalj i huset! Men nu vid middagen kröp både jag och hundarna nästan in i den! Det värsta är att vi behöver mer ved. Den är nästan slut och då vet man att till sommaren blir det dubbelt så mycket ved som förra året som behövs köpas in. Hittade en gammal träningsbok i går och där hade jag skrivit att jag lanat ved och att träningsvärken var olidlig! Där ser man :) Borde faktiskt ta till den där träningen på allvar för det gav resultat!

Lite Cypernfotbollsresultat: AEK- Apollon 0-1. De storspelade både Natalie och Frida men dessvärre satte Apollon ett nickmål. Jag skrev till Natalie att hon skulle knyta handen och ta nya tag! England here you come! Få se vad hon gillade det :) Jag längtar så efter henne. Nästa resa till Cypern blir ingen direkt solresa som det brukar även om vi säkert får solsken på oss. Det blir en fotbollsresa. Jag har ju inte sett någon match där hon varit med eftersom säsongen sträcker sig från okt/nov fram tills april. Förra året när jag var nere på sportlovet hade jag tajmat in en toppmatch. Den som gick i helgen mot Apollon. Vädret var toppen den morgonen efter en natt med regn och rusk. Jag var laddad för en proffsmatch men det fungerar ju inte riktigt som här hemma. Domaren kom till matchen och bestämde att det var lite väl vått i ena hörnet nere vid flaggan. Han blåste av matchen som inte ens hann att bli någon match. Jag är väl ganska tålmodig av mig men det gjorde mig förbannad. Här åker man ner, visserligen i ett annat ärende, utan att få se en enda match! Så så nära är det alltså jag och Cypriostisk fotboll kommit varandra :) Vi gör ett nytt försök här på vårkanten!


Ha en fin måndagkväll och ta det lugnt i trafiken! Kram Anna

söndag 8 januari 2012

The Voice

 Supersnyggosen Ola Salo har skaffat många till sitt lag.


Petter med den coola rapprösten!



 Den vackraste av alla röster tillhör Carola.



En kaxig liten Uggla!

Är det någon som missat The Voice ? Jag tycker att det är ett underbart program. Förnedrings-TVn lämnar oss en stund. Är det något jag avskyr så mycket som när folk talar om hur dåliga andra är. Jag har aldrig fattat vad som är det roliga i det. Hur som helst gillar jag program som "Så mycket bättre" och "The Voice" där man har en trevlig framtoning och fokuserar på fina egenskaper.

Uggla framstår ju som en human liten farbror när han raggar folk till sitt team. Petter utstrålar charm hela han. Vem skulle inte vilja vara i hans team? Carola ger ett mer säkert intryck om vilka hon vill ha i sitt lag. Sedan har vi den härligaste av dem alla. Ola Salo. To die for! Vilken god röst han har och vilka fina omdömen har ger alla! Wow, om man ändå kunde sjunga!

Det ska bli spännande att följa med de duktiga talangerna i deras utveckling!

Idag har jag spenderat sista ledigheten i köket! Bröd och bullar har bakats och soppa har kokats.Däremellan lite Spotify och några danssteg har tagits! Nu sitter jag här med böcker upp över öronen och smider planer för veckans lektioner! Hur fort går inte tiden! Det var verkligen inte länge sedan vi hade både jul och julledigheten framför oss...


Kram Anna

lördag 7 januari 2012

Påta i trädgården.


Vet inte riktigt varför men jag börjar längta till att påta i trädgården. I min trädgård som jag hade förr hade jag både damm och växthus. Jag började alltid i februari mars att så frön som skulle bli till underbara blommor på sommaren. Det var lite burkar här och var. Oj, vad kul det var.

Nu har jag en minimal trädgård och trots detta har det börjat att klia i mina fingrar. I år har jag bestämt mig för att så lite olika saker. Tomater och gurka och kanske lite annat smått och gått. Jag gillar att hämta egna kryddor i landet och förra sommaren gjorde vi ett litet land med olika kryddor. Sen plockade jag med mig lite från Cypern och det ska bli spännande att se om det tog sig. Den milda vintern har nog gjort sitt hoppas jag. Våra rosor har nog mått bra av det.

Jag tror det är så här för att jag längtar vansinnigt till våren. Men ska ta och njuta av tiden som är HÄR och NU. På måndag är jag tillbaks på jobbet igen och jag ser fram mot en vårtermin med nationella prov och annat spännande. Härligt!

Det börjar bli dags för mig att lämna datorn och städa mitt sovrum! Sortera i garderoben och ja ett jättejobb ligger framför mig :)


Kram och Hopp och Hej!

Anna