fredag 30 september 2011

Nostalgi

Idag lyssnar jag på Rom i regnet med Ulf Lundell! Bättre fredagsmusik kan man knappt få...om man bortser från Winnerbäck då då!

Kram Anna

Vikten av att sova skönt!


Fina fredag. Äntligen. En RIKTIG slapparhelg ligger framför mig. God mat, roliga aktiviteter..ja jag vet att jag skrev slapparhelg, men lite måste man ju sätta händerna i :)

Betongbordet har spruckit och jag vill ropa fula ord men jag ska slänga på mer betong och armering tror jag. Undrar hur mycket det kommer att väga till slut. Kanske inte funkar alls. Vad vet jag? Men man måste ju prova sig för. Jag kan inte speciellt mycket om betong men har en ambition om att lära mig mer!

Dagens bilder kommer från gårdagens trottoarmodevisning. Jag blev hejdlöst förälskad i detta täcke och i kuddarna modellerna nedan håller i. De kommer från af Swedala och säljs på Shop Around The Corner. Lite sugen på dem faktiskt. Kanske ska viska till han att det är det vi ska satsa på till julklapp i år. Skippa den vanliga G-Star tröjan och parfymen. Sängkläder. Smakar på ordet. Jag blundar och känner hur skönt det är att lägga sig i en säng med sköna sängkläder. Alldeles nybäddat och svalt! Åh, skönt att det är fredag och sovmorgon i morgon!!


Kram Anna

torsdag 29 september 2011

Ett litet avbrott i stressvardagen!


Dagen började med att jag snozzade med klockan alldeles förlänge. Orientering stod på schemat så eleverna började inte förrän halv tio idag men vi hade som vanligt morgonmöte kl 8.00. Snabb genomgång av dagen sedan iväg.

Mariebergsparken bjöd på strålande höstväder och det var gudomligt härligt att bara sitta där och skicka iväg små söta elever!

Snabbt ner till skolan igen och tog cyklen bort till gymnasiet för ett möte. Tittar på klockan. Cyklar tillbaks till Kinna och ner till finaste Sara där vi  har Lärarförbundsmöte. Äntligen slå ner häcken och äta ljuvligaste fikat för dagen! Tittar på klockan igen och cyklar hem. Pustar  två sekunder på toa och sedan av med kläderna. In i duschen. Hjärtat bultar. Hungrig. Törstig. Ut ur duschen. På med kläderna. Kollar håret! Men Herre Gud. I med plattången, på med kläderna. Pustar! Plattar håret, på med sminket. En fot i skon, kameran i handen. Taxin kommer. Vinkar snällt. På med andra skon. Lägger kameran i väskan. In i bilen. Pustar. Tittar på klokan. Fem i sex. Andas!

Så var vi då där i Kinnas finaste klädbutik, Shop Around The Corner. De ska ha trottoarvisning på kläder denna fina kväll. Jag och sällskapet går runt i butiken och drar och klämmer på alla fina kläder från bl Creme och Kaffe. Jag bara älskar dem. Önskar fortfarande att jag gått ner de där kilona men ICKE.

Plötsligt som en klar blixt ser jag skylten! Modevisningen börjar inte förrän 19.00!!! All denna stress?! Va! Pinsamt värre har jag och sällskapet gått omkring som riktiga VIP-gäster bland modellerna! Kunde inte annat än att skratta.. men ägarinnan av butiken övertygar oss att det inte gör något! Att jag aldrig kan kolla upp saker och ting i lugn och ro!!

Det finns så mycket fint i butiken att jag kan gå därinne i timmar och pilla och dra i allt. Fundera, tänka och besluta. Visst är det underbart med kläder och inredning i samma butik!

 Anna,som vanligt lika fin och alla kläder från Shop Around The Corner passar hon i.
   Susanne har gjort denna fina inspirerande med brysselkål och rödlök. Lite julkänsla smyger sakta till mig!

Kvällens härligaste bild bjuder Gisella på. Denna ryssmössa kommer varenda snyggo i Kinna gå omkring i efter denna kväll!! Lovisa var en stor fantast av mössan!

Mer bilder i morgon! Nu väntar en skön säng på mig. Ska visa fina lakarn från af Swedala i morgon som verkligen står högst upp på vill-ha-listan!

Natti natti! Kram Anna

onsdag 28 september 2011

Internationella kontakter!
Efter jag och mina glada kollegor lämnat bokmässan i fredags styrde jag och Malin våra sargade fötter vidare till "okänd mark". Inte så okänd på ett vis men på ett annat. Vi var på e-Twinningsinformation på Burgårdens konferansanläggning utanför Skandinavium.

Ni vet alla resor till Cypern där vi gått utbildning finansieras genom Internationella Programkontoret. Det är en myndighet som främjar kunskapsbyte och samarbete över nationsgränser. Deras huvudsponsor är EU-kommissionen. Jag tycker det är väldigt spännande och man bryter det gamla tradiga mönstret. Malin min kollega har hunnit mycket längre än jag inom branschen och utbildas nu till EU-Ambassadör tillsammans med ett fyrtio andra lärare i landet. Högstadielärare.

Målet är att nå större gemenskaphet, kulturell förståelse blandat med ny kunskap och skapa internationella kontaktnät. Bara att hänga på!!!

e-Twinning är att ingå i ett projekt tillsammans med kollegor utomlands. Ett slags samarbete. Man kan sedan ge sig ut och besöka denna skola för sk jobbshadowing. Jättespännande.

Efter mötet minglade vi med lite vin och god mat. Så alla ni som är pedagoger som läser bloggen och ni är några stycken..våga satsa, våga vinn!

Kram Anna

Lite light-information!

En fördel att cykla till jobbet är att man hinner se och känna väldigt mycket. Naturens olika skepnader och färger. Nu börjar det bli riktigt fint alltså. Speciellt de röda bladen. När jag kom till jobbet i morse klipptes det gräs och det luktar fortfarande så där gott som det gör när man klipper det.

När jag undervisar i Bild brukar det bli så bra samtal med eleverna. Idag har vi pratat om olika bildredigerarprogram och att vi faktiskt ska använda oss av det i just Bild. Det står en hel del om det i den nya kursplanen. Att fixa och greja med kort är bara hur kul som helst. Just nu håller jag på att göra lite olika inbjudningskort som snart ska skickas ut.

Lite fotbollsresultat från Cypern: Natalies lag möte ett pojklag och resultatet blev 3-3. Om jag inte riktigt misstog mig så gjorde Natalie lagets andra mål och spelade fram till de båda andra! Spännande, snart börjar säsongen.

Lite betongresultat: Bordet ser bra ut och på fredag ska vi ta bort ramen. Det blir också spännande att se hur det blir!

Lite träningsresultat: Snart stänger Göteborgsvarvet sin anmälan. Det är frågan om timmar nu! Passa på om du inte är anmäld!! Jag har tagit det lite lugnt efter min förkylning, kanske lite för lugnt om jag får säga mitt!! Men nu är det dags att ta ett tag igen!

Ja, onsdag igen..Ha en bra sådan! Kram Anna

tisdag 27 september 2011

Att välja att se..

En liten fin bild jag hittade på nätet.


Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är
Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut
Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt
Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut


Var rädda om varandra..Anna

måndag 26 september 2011

Missa inte detta!

Passa på att tävla om urläckra sjalar från Nordljus. Inredningsbloggare Lotta som har bloggen "Fyra årstider" har en utlottning just nu.

Min favoritsjal heter i alla fall Cadaques. Den är grymt snygg :)

LYCKA TILL!

Mer ljus


Det är dags att krypa in och tända lite ljus. Hela dagen har varit varm nästan på gränsen till åska men nu avslutas den med ett rungande regnväder. Det fullkomligt öser ner och jag försökte ge mig ut och täcka för betongbordet. På två röda sekunder blev jag som en blöt disktrasa.

Ibland blir inte livet som man tänkt sig och det är svårt att skriva om det. Jag hoppas allt löser sig och att jag kan rå om min lilla skatt igen.

Tror det blir lite te och en bok framför brasan i kväll. Frågan är vilken man ska börja på. En smarrig deckare tror jag!

Humor är som champagne, den torra är den bästa! Kram Anna

söndag 25 september 2011

Betong, shopping och Svinalängorna...


Vilket finfint tvättväder det varit idag! Vi har tillbringat stor del av dagen ute och nu är jag nöjd med dagens arbete. Vi har gjutit en bordsskiva till vår uteplats. Det är inte alls säkert att vi kommer att lyckas med den men vi har gjort ett försök. Om inte annat får vi göra det igen. Dessvärre räckte inte betongen till något annat och jag var laddad för några ljusstakar!

Igår tillbringade vi hela dagen i Kungsbacka. Jag var i behov att köpa födelsedagspresent till Lovisa som snart fyller år. Hann med både Freeport och Kungsmässan. Jag hade ingen tur på Freeport utan allt inhandlades på Kungsmässan. Det fanns så mycket fint men som vanligt är det tjejerna som det köps till! Fast jag fick tag på en snygg tröja till mannen iof.

Hösten har verkligen satt sig. Löven virvlar runt och man vill bo in sig. Krukor ute förses med ljung och mossa. Om några veckor kan man väl sätta fururis i vissa krukor. Det går så himla snabbt. Vips är det advent och jul, nyår och 2012!

Såg Svinalängorna igår. Vet inte vad jag ska säga. Mig föll den inte i smaken. Den var oerhört tragiskt och man tänker på hur många barn som har det på det viset. Det här omhändertagandet och förnekande. Nej, den var bra på det viset att den sa något men jag tyckte vare sig Ola eller Naomi lyste. Den lägger vi till handlingarna och hoppas på att söndagsmysfilmen är bättre. Idag ska vi se "The Lincon Lawyer" och hoppas på att den är bättre.

Jag har skickat med en liten söt elev, som skulle till Agia Napa, massor av godis till Natalie. Några svenska tidningar också för den delen. Jag hörde talas om att hon tillsammans med några goda vänner hyrt ett hus uppe i Trodosbergen och att hon skulle mysa med godiset är hon kommer hem!

Dagens bilder kommer från Ystad :)

Humor är leendet i vishetens ögon :) Kram Anna

Bokmässan bjuder på överraskningar...


Gillar kokböcker...


Systrarna Eisenmans "Vinterns söta" inspirerar för ännu ett bokköp!


Bokmässans måste NO 1. "Kåt, glad och tacksam" Jag har alltid gillat uttrycket " En blick säger mer än 1000 ord". Undrar varför?

Mer Systrarna Eisenman. Snygga är de som satan!
Varför inte en ny kudde i inredningstrendens nya stil...

Nej, det är inte Glada Hudiksteatern utan Glada Lyckeskolan!

På tal om snygga pappor. Jag vet en....eller två!

Jag var riktigt sugen på att köpa Lundells senaste men ångrade mig. Den får vara med på julklappslistan i stället!

Man måste fika för att orka en dag på Bokmässan

Fler böcker som vill inhandlas. Denna blev dock i form av en ljudbok istället en inbunden bok.

Vill man få ett snyggare yttre så ger Emma Sjöberg-Wiklund lite smarta tips!

Fåfängda, ursäkta, Dolph Lundgren lär oss vara "Fit Forever".

Mer energi behöver fyllas på. Här gäller det att ta för sig när det bjuds!

Mönsterlärare eller Monsterlärare. Fast det har smugit sig in en katt bland hermelinerna! Men en trevlig och söt sådan!

Lite kyckling och coleslaw blev jag sugen på!

Tareq Taylor signerar och inspirerar...
Lite annat bjöds det på!


Till sist: Hammarby-serien fortsätter....


Det var en underbar Bokmässa fredagen bjöd på. Vi kom dit när det öppnade och först kändes det så lätt och ensamt att gå där i gångarna bland alla bokförlags montrar. Men det fylldes på ganska så snabbt. Det vimlade av kändisar och vanligtvis måste jag säga att jag inte brukar hänga på dem utan tycker i allmänt att de är vanliga människor de med. Men det liksom blev en grej mellan mig och kollegorna och kameran! 

Jag fick tag på många av de böcker jag tänkt mig. Men många blev kvar! De får vänta tills några av alla mina böcker på hyllan är utlästa. Jag är expert på att fylla på hyllan men inte ge mig tiden det krävs för att läsa ut dem!
Några av de böcker jag köpte var: "Bröd från Brunkebergs bageri" av Heléne Johansson, "Vinteräpplen" av Josefine Sundström, "Bumerang" av Tatiana De Rosnay, "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" av Lucy Dillon, Leif GW Perssons "Den döende dektetiven", "Flickan med snö i håret" av Ninni Schulman och Jan Wallentins "Strindbergs Stjärna".

Som ni förstår har jag att göra ett bra tag med dessa!

Nu står det betonggjuteri på min agenda! Ha en fin söndag! Kram Anna

Utbyteselever hemma hos oss


För en vecka sedan när jag vaknade var jag superstressad. Vi skulle vara värdfamilj åt två danska tjejer fyra dagar. Gabriellas gymnasieprogram Entreprenörs-programmet har ett utbyte med en dansk skola i Vejle. Nu kom de hit och i januari ska Gabriella och hennes klass åka dit.

De hade ett fullspäckat program. På söndagen var de här och åt middag för att sedan dra ner till en restaurang där de samlades både danska och svenska ungdomar. Vi fick två jättegulliga tjejer hit. De hann med besök på Borås Arena, där Elfsborg tränade, de gjorde ett studiebesök på Stora Enso, åkte till Ullared och till Sju Sjöar. Tror det blev en och annan fest däremellan också ;)

Men trevligt var det och nu har de åkte hem  igen. Jag gillar konceptet med utbyte för ungdomar. Det där att vara utbytesstudent är verkligen något jag hoppas att någon av mina barn ska nappa på! Tänk att få gå i amerikansk skola ett år. Vilken upplevelse och erfarenhet. Jag vet att jag ville göra det men hade inga föräldrar som förespråkade det men strax därpå åkte jag i alla fall ner till soliga Miami för att jobba som au-pair. Inte detsamma men såväl en erfarenhet rikare!

Hoppas mina barn läser min blogg idag och att jag har sått ett frö!

Kram Anna

lördag 24 september 2011

Att vara kändiskåt

Åsa Moberg på Bokmässan 2011

Rikard Sjöberg förgyller...

Björn Hellberg gillar också att skriva böcker!

Bildsköna Emma Sjöberg/Wiklund pratade om SKÖNHET...

Först sa jag att Martin Melin inte var lika snygg i verkligheten men jag ÅNGRAR mig!!!!

Kändisar vill också ta kort på andra kändisar... Martin Melin och Emma Wiklund plåtar Björn Ranelid!

Jag plåtade också Björn Ranelid


Ursnygga Martina Haag

Mat-Niklas och Alexandra Zazzi

Anna Fredriksson

Finner inga ord....Henrik Schyffert

Schyfferts vapendragare Fredrik Lindström

Sprang på favoriterna Emma Hamberg & Anette Roswall!!

Hening Mankell och Ulf Elving diskuterar förmodligen prishöjningen på Skånelängorna!

Sveriges minsta Uggla och Sveriges minsta Minimjölk!


Snyggosarna Maria Andersson och Malin Lydell Manfjärd som skrivit boken Kåt, glad & tacksam ;)

 Detta är ett axplock vad Bokmässan i går hade att erbjuda. Mer info kommer i morgon! Det vankas pizzakväll på Kinnastensvägen 15 i kväll och en bra film förhoppningsvis!

Kram Anna