söndag 31 oktober 2010

Den retliga läraren VS Den gode grannen :)

Den gode grannen och tillika äkta mannen vaknar tidigt mot hans vilja. Dagen är kommen då prestige går före verkligheten. Innan han ska bege sig till Sveriges andra största stad har han lite han måste utföra. Årstiden kräver att bilen förses med vinterdäck och detta är inget som han är intresserad av att ligga på gårdsplanen för att göra. Nej, han vill vara delaktig i att låta andra göra jobbet så han håller Sverige vid jobb!

Han har fortfarande sviter efter veckans kritiska förkylning men ber frun ladda Ipren-skåpet! Detta kunde bli öderstiget eftersom det innebar en risk för att missa dagens sammandrabbning mellan ett gäng korpspelare och ett gäng muskulösa, snygga, tvättbrädeliknande, välbetalda ishockeyspelare från tändsticksstaden. Den gode grannen blickar ut genom fönstret ner på huset där den retliga läraren bor. Han är dock inte orolig över att hennes tips ska bli sanna. För inne i hennes kök sitter en liten griffeltavla med ett tippat resultat Korpen- Team Marcus Schenkenberg 0-3. Han tror sig veta att laget presterar mer än så.. Hon vet att så icke är fallet...

När klockan är ett sätter han sig i sin retlige grannes bil som på ett ögonblick tar de vidare till kollektivtrafikens uppsamlingsställe. Hon noterar att han för dagen är stiligt klädd i snygg skjorta men över den borde han haft en snygg tröja men istället har han hittat en röd tröja med en indian på. Hon förstår genast att han behöver ha den för sin krigsdans när kvällen är slut och han måste gräva ner stridsyxan under pålen. Hon förstår också nu att hennes gode granne blivit helt förvirrad vad det gäller tröjan. Hon är mycket orolig för detta...

Väl på plats efter några lugnande drycker på bussen lotsas de in i restaurangen ovanför entrén och får ett litet fint bord där det serveras mer lugnande drycker. Här känner han sig hemma eftersom likasinnade med samma maskeradliknande tröjor som han och hans snygga fru har fått på sig minglar runt. Kring bordet sitter tre stycken Judas. En retlig lärare, en Årebo och en snygg inredningsexpert. De småler åt den gode grannen för de vet...

Plötsligt sitter sällskapet tillsammans med två nytillkomna gäster. Vi tror oss veta att dessa också stödjer korplaget mot viss betalning. Lamporna släcks och ett sprakande fyrverkeri börjar. Vi tror att det har med den där indiantröjan att göra. Ett gäng korpspelare gör entré med röda tröjor. Vi applåderar väluppfostrat. Plötsligt håller hela ladan andan. In kommer det mest vältränade och väldesignade lag staden någonsin skådat. Alla är klädda i vit...

Den första perioden visar de vita vart skåpet ska stå. De är dock så pedagogiska att de inte låter indianerna deppa ihop direkt. Man visar mer på vad målburen har för syfte. Men som sagt de vill inte krossa åskådarnas hopp redan. I andra förstår de att den retliga läraren behöver sträcka på kroppen och gör därför ett besök i indiandernas kasse redan i inledningen. Därefter får den retliga läraren sträcka på sig gång på gång medan den gode grannen får svårt att tygla sitt humör. Barnförbjudna ord halkar ut ur hans mun ...

Spänningen har uteblivit och glada i hågen firar de tre förrädarna segern genom en tur upp i Gothia Towers-hissen. är det någonstans den gode grannen ska få sin revanch över den retliga läraren så är det här. Hon tittar med hårt blundande ögon in i hörnet av hissen. Höjden är gräslig och hon lyckas inte dölja det men hennes lag för kvällen hade ju tagit en promenadseger igen! Till den gode grannens lycka fanns inga platser kvar för att äta den berömda räksmörgåsen på Heaven 23. Han ler inombords då han vet att de omgående ska åka ner i helvetsmaskinen igen. Revanch igen! Men den retliga läraren noterar dock, utan att visa det, att maskeradkostymerna har tagits av och hon undrar om de nu ligger i någon papperskorg tillsammans med tuggummin, ölburkar och annat skräp....

Gravölen dricker den gode grannen på en libanesisk restaurang där han tillsammans med sin underbara retliga lärare till granne äter en pizza. De övriga sällskapet äter nyttigare kost som ser gudomligt god ut. Den snygga inredningsexperten börjar att få en enorm längtan efter sin ålderdomlige fotbollsspelare till man. Denne har begett sig till Helsingborg med unga, oerfarna bolltrillare över helgen. Temat är så barnförbjudet att jag bara vågar tänka tanken på hur många yngre män som går omkring i kinna med välpolerade bowlingklot efter helgen ;)
Vad de inte vet är att den gode grannen smider ytterligare planer på att ta med sig sällskapet till ladan för ännu en förnedring men det kan sällskapet leva med!!!

Tack mina fina grannar för en toppenkväll med god moral, vinnarskallar och dåliga förlorare! Kram Anna

Julens färger

Nu dimper de ner i affärerna som brev på posten! Alla julinredningstidningar. I Allt i Hemmets julspecial finns mycket tips och inspiration. Snygga Leila bjuder på fina recept och bilder. Man kan läsa om hur man firar jul på Krongården i Uppsala i Victor Rydbergs anda. Är du pigg och föränderlig kan du prova julen i lila och silver.. dock inte något för mig själv som helst vill att allt ska vara vitt och grönt!

Idag blir det jobb hela dagen. Omdömen ska skrivas inför utvecklingssamtal och jag hade tänkt att bli färdig på riktigt med min PIM-uppgift. I princip ska jag bara maila in den till Anna!

Det som överhuvudtaget är värt att göras, är värt att göras bra! Kram Anna

lördag 30 oktober 2010

Fantastiskt roligt!

10 000 besökare! Igår slog mätare över till 10 000 besökare sedan i juli då jag installerade räknaren. Jätteglad är jag och alla unika besökare betyder för mig.TACK!   Jag började ju blogga när Natalie flyttade ner till Cypern och nu är hon nog den som besöker mig minst eftersom hon inte har Internet i sin lägenhet! Ni får njuta lite av den fantastiska tårtan jag plåtade på Cypern i somras. Han som äger Natalies fotbollslag äger också en stor bagerikedja på Cypern. Denna fina tårta är ett av hans verk. Just nu skulle jag vilja bjuda er alla på den!

Vaknade jättetidigt i morse. Typiskt när man är ledig. Göteborg är bombhotat. Vem vill bomba Göteborg kan man ju fråga sig? Det lilla kruxet är att själv ska man dit idag. En het hockeymatch väntar i Skandinavium. Frölunda-HV. Jag håller på Färjestad igentligen men ikväll får det bli HV!! Men om man återgår till bombhotet så känner jag att alltid när jag ska göra något så är det något kring det. I somras när vi skulle flyga till Cypern då var det extra restrektioner vid landning i Larnaca. Flygledarna på ön pratade inte med varandra. När jag flög dit för några veckor sen var det extra restrektioner kring samtliga flygplatser i Europa och man hade höjt säkerhetsgraden några snäpp. Alltid ska det vara någonting.

Det högsta nöjet  i livet är att göra det folk säger att du inte får. Kram Anna

fredag 29 oktober 2010

Kärleken, fredagen och flytten!

Det där med att när man hittar stenar på Cypern, som ser ut som hjärtan, betyder ju evig kärlek..dessa två hittade jag när jag var där sist. Visst är det hjärtan?! Dessvärre tog den sure tullaren den redan i Larnaca.

Så var det fredag igen och skönt att komma hem och rensa tankarna. Fina kollegor har stöttat. Skönt att ha dem! Nu har jag landat i soffan och stannar där ett tag. Idol börjar om en stund och det ska bli intressant hur det går i kväll.

Nu går det snabbt till det att Niklas flyttar. Igår var han på IKEA och idag i Ullared! Båda tillhör mina favoritaffärer!!

Ögon som inte gråter ser ingenting. Kram Anna 

torsdag 28 oktober 2010

I morgon är en annan dag

Ibland blir inte livet som man tänkt sig. Saker händer och man omprioriterar saker och ting. Projektet är helt nerlagt. Kommer aldrig att fundera mer på om det var rätt eller fel. Det är numera längst ner i min själ och där ska det ligga.

Så skimrande var aldrig havet
och stranden aldrig så befriande,
fälten, ängarna och träden,aldrig så vackra
och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
som när du gick vid min sida
mot solnedgången, aftonen den underbara
då dina lockar dolde mig för världen.
medan du dränkte alla mina sorger,
älskling,
i din första kyss.

Du ska veta att jag tänker på dig. Kämpa på. Kram Anna

onsdag 27 oktober 2010

Det lackar mot jul..


                                          Signe vill gärna vara med och hjälpa till.


Nu vankas det glögg! Det var några år sedan jag gjorde egen glögg men i år är det dags. Lite svagdricka, lite socker, lite kryddor samt lite annat smått och gott är det i den. Nu ska den stå till sig i tre veckor och vi ska bara röra om den en gång om dag. Det blir ungefär sex liter. Så det ska nog räcka till tomten också!

Innan har jag varit i Göteborg med projektet. Nu var det sista gången och allt var som det skulle. Nu återstår bara resten...
Om en stund ska jag baka ut brödet som står och jäser. Därefter blir det en tripp till en gammal arbets-kamrat för lite skvaller! Det ska skötas det också. Fast vi skvallrar inte om onda saker! Bara roligt att träffas. Hon arbetar numera på Försäkringskassan i Borås.

Det är bra att ha få vänner och många bekanta och att veta vem som är vad! Kram Anna

tisdag 26 oktober 2010

Tomtar på loftet!

De här godingarna har förgyllt min dag idag. Hitta en del av dem på Fritsla Tyglagers facebooksida och de har kommit in i affären! Jag tycker att de är så söta.
Har haft huvudvärk hela dagen så jag har inte varit i form. Nu har jag väl piggnat till lite och ska planera lite inför morgondagen. Jag ska smita ifrån jobbet redan efter två lektioner, visserligen gjorde jag igen en idag men jag ska till Göteborg en sväng! Projektet igen. Snart ska jag berätta lite mer om det.

Ha en bra tisdagskväll alla fina läsare. Kram Anna

måndag 25 oktober 2010

Mätt och belåten!


Åh, idag har vi ätit vår favoritkvällsmat. Vaniljyoghurt, banan, hallon och granatäpplen. Jag älskar att bara titta på detta. Dessa röda fina färger i vaniljyoghurten. Verkligen gott!
Vi sitter alla i köket och läser läxor. Jag planerar lektioner, Signe räknar matte, Agnes läser högt, Lovisa läser på prov om regnskogen och Gabriella skriver en rapport om sitt fadderföretag; Marks Golfklubb.
Det råder inga stillsamheter här inte!!

Niklas håller på som mest med sin flytt. Bara en vecka kvar och han och Alexander har mycket att stå i. Jag har blandade känslor och det klart man vill att de ska få eget bo samtidig som jag vill ha han i huset alltid! Hoppas han ofta kommer hem och äter middag! Vill ju träffa Kristin också! Det slutar väl med att jag kommer hänga i hans lägenhet!!

Humor är att säga ja till livet med ett leende och med en tår i ögonvrån! Kram Anna

Massor av idéer!

Hittade de här två godingarna när jag var och handlade innan. De blev mina och har förgyllt en stund nu. Massor av fina inspirationsbilder och massor av recept. Det är ju nu det roliga börjar! Jag har massor av idéer om saker som ska göras.. Lär bli fullt upp!!

Idag har det varit en fin höstdag. Solen har tittat fram men det är kallt.Känns som snön knackar på dörren och på morgonen är det glashalt. Det blir till att sätta på vinterdäcken till helgen.

Jag har en liten sjukling hemma. Signe har sån hosta att hon inte kan sova på natten. När det blir morgon är hon dödstrött, så idag fick hon bli hemma. Får pyssla om henne lite extra. Läsa en bok och ha en mysig stund.

Det bästa sättet att förverkliga sina drömmar är att vakna! Kram Anna

söndag 24 oktober 2010

Snart är det dags!

Ikväll är jag så sugen på glögg. Det börjar gå åt det hållet och vad värmer upp i kylan om inte lite glögg!?
Årgångsglöggen är saffransglögg. Låter ganska spännande! Förra året var det mandarin och den gilalde jag inte så. Det trista är att man måste köpa den i tid för den tar fort slut.

Nu sitter hela familjen i soffan och tittar på "Grown ups". Rätt ok. Vi är lite trötta och dävna.

Ha en mysig avslutning på söndagskvällen ;) Kram Anna

Jordens barn..

FN-dagen idag och en tanke till jordens barn. Jag hittade bilden på nätet och jag tycker den är fin. Länkar till den fina sången Michael Jackson och Lionel Richie skrev tillsammans för länge sen. Klicka här!

Igår var det en lugn lördag och vi fixade och donade. Så är det även idag. Har pysselabstinens och gör så gott jag kan för att dämpa det.
Det blir middag för hela familjen förutom Kristin. Hon skulle äta hemma med sin familj. De har varit på fina Kanarieöarna i en vecka. Då har Niklas och hon passat på att Leva samboliv :) Gabriella och Johan är hemma men ska bowla i eftermiddag. Det gäller att sno ihop maten snabbt!! Kristofer och Jennie kommer också. Jag gillar när alla är här! Fast jag tror att de tycker jag tjatar mest hela tiden !!!! Det ska bli klyftpotatis och fläskfilegryta!

Ge någon en kram under dagen! Kramar och pussar Anna

lördag 23 oktober 2010

Hon är grejen värsta grymma tjejen..


Jag saknar dig. Fast jag vet att du är mitt uppe i livets äventyr. Det har gått två år sedan du flyttade ner till Cypern och bara få göra det du älskar - spela fotboll! Det var bara två veckor sen vi såg nere på ön och det var så mysigt. Tyvärr går ju tiden fort när man har trevligt..men jag är verkligen glad för det lilla.
Älskar dig

Allt detta regn!

Regn hela dagen. Mysigt inne-sittar-väder! Jag vaknade till värsta hotellfrukosten då älsk hade stekt bacon och gjort äggröra till mig och Agnes. Sedan var det snabbt in i duschen och iväg. Vid gårdagens träff med de fina grannarna bestämde vi oss för att ta oss till bowlinghallen för att se när Gadden spelade derby! I somras vallfärdades vi till Öxabäck för att se fotboll men nu är det bowling som gäller!!

Klockan tio prick befann sig jag, Kjell, Johan och Åsa i bowlinghallen och det var mycket trevlig stämning! Johan och Kjell tittade flera gånger på klockan för att se när den blev elva..då öppnade korvbaren!!
Tyvärr blev det förlust för Anders lag men vi kommer tillbaka i returen!

Tänkte jag ska göra något som har med den stora högtid som äger rum om 2 månader. Vad vet jag inte riktigt men något ska det bli!

Aliquando et insanire iucundum est! Kram Anna

fredag 22 oktober 2010

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet!


Hittade denna fina bild på nätet. Jag tycker den är gullig och tänkvärd. Vänskap handlar det mycket om i mitt yrke. Varje dag påminns man om hur viktigt det är med just vänskap. Att ha en vän som man delar hemligheter med, en vän som stöttar en, en vän som lyssnar och mycket mycket mer. Vi pratar jättemycket om vänskap. Det gäller hela livet. Vänner måste man ha. Jag är ju lite översocial och väldigt beroende av mina vänner. Vissa av dem träffar jag väldigt sällan men jag vet att de finns där. Och jag finns där för dem.
En del pratar jag med dagligen och får jag inte prata på något vis med dem dagligen undrar jag alltid hur det är med dem. Konstigt det där. Men vänner är bra!

Idag har jag hela bilen full med jobb som måste göras i helgen. Hur i sjutton ska man få tiden att räcka till? Jag önskar att jag kunde dra tillbaks klockan vissa dagar. Bromsa lite.

Hur som helst det är dags för lite matlagning och det blir säkert lasagne här hemma. Sedan en sväng bort till grannarna med tyskhunden! Idol hägrar!

Den får inga vänner som är rädd att skaffa sig ovänner! Kram Anna


torsdag 21 oktober 2010

Håll i er!

Min nya ljusstake..bilden blev hemsk ser jag i efterhand. Lummern ligger som spindel på ljusstaken men det får jag bjuda på idag!!
Vilket väder, Mysigt att gå och lägga sig och höra vinden pina utanför fönstret. Somnade på soffan när jag tittade på Robinsson. Inte mycket att ha även om det är ett av få program jag tittar på. Har längtat efter Natalie hela dagen så det fick bli ett litet samtal ner till Cypern. Kanske, kanske hittar hon till Sverige framåt jul! Jag hoppas verkligen det!

Nä, nu blir det inget mer bloggande för idag.

Passa på att mys nu när hösten är i full gång! Kram Anna

Marks kommun-Det goda livet

Kallt ute, kallt inne. Var uppe i natt och kände mig lite febrig så jag öppnade fönstret vilket ledde till att Kjell fick tända kaminen innan han for till jobbet halv sex. Hi hi, känns mycket gott att ha tagit beslutet om att börja använda sockar igen! Nu gäller det bara att hitta dem för de yngre tjejerna vill gärna använda dem också. Kan det bero på att jag är barnsligt förtjust i Hallo Kittysockar eller liknande?!

Funderar fortfarande mycket på Uppdrag granskning. TV-programmet som satte Marks kommun på kartan. Deras logga som är Det goda livet.  Det känns verkligen inte relevant att marknadsföra sig med sådana ord. Hela kommunen är en stor härva vill jag påstå. Men värst är det när barn far illa.
Vi har fajten inom skolan, hur man anställer männiksor. Ibland ska utbildning vara det man går på, ibland är det ifall högre ort känner någon som behöver jobb och då spelar inte utbildningen någon roll osv..finns inget rättvisesystem alls i den här kommunen.

Farligast är inte onda människors ilska, utan goda människors tystnad. Kram Anna

onsdag 20 oktober 2010

Och i den här kommunen bor jag...

Hur trött kan man bli? Ullared suger verkligen! Förvisso inte så mycket folk men de har ju möblerat om. Jag hittar knappt någonting och då tröttnar jag direkt. Köpte inte alls mycket men fick tag på en skitsnygg ljusstake som jag slänger in ett kort om ett tag.

Har nu suttit och tittat på Uppdrag granskning där det handlade om Marks Kommun och socialförvaltningen/socialnämnden. Hjälp, vad bor jag i för kommun. Skäms något gräsligt för vad människor kan utsätta andra för. Undra om någon av dem går till jobbet i morgon. Hur ska man kunna reparera detta någonsinn? Tror inte det går. Ligger för mycket prestige i det. Jag hoppas verkligen att de två små barnen finner en trygghet i livet. Mina tankar går i kväll till dem.

Ta hand om varandra. Kram Anna

Dags att sätta på sig sockarna!

Det fanns lite risgrynsgröt kvar från igår som jag åt till frukost. Det var länge sen och det blev nästan lite julkänsla när jag satt i köket med tända ljus. Ute är det mörkt och det blir värre och värre att gå upp. Kjell har första skift och klockan ringer kvart i fem. Det är tidigt..

I eftermiddag ska jag göra ett besök på Gekås. Signe behöver ha en ny jacka och de andra lite vantar. Själv ska jag inte handla något särskilt. Kanske en adventsljusstake eller så.

Mina små prinssesor sitter här i köket och är så nervösa inför skolan. Idag ska det tas spruta och det är inget som de gillar precis.
Måste bara säga, inte för att det är intressant, men igår hade mina fötter det varmt! Första dagen i sockar på mycket mycket länge!

Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar! Kram Anna

tisdag 19 oktober 2010

Lite tips!

Hittade denna söta adventskalender på nätet. Är lite sugen på att göra en sån till de små barnen hemma. Det var några år sedan jag hade kalender till dem men orken har inte funnits. Nu i år har jag bestämt att i någon form ska det bli en kalender.

Sitter på jobbet och har en liten rast. Det har varit fullt upp idag och det är många timamr kvar. När vi ändå inne på tema jul så kokade jag risgrynsgröt till min lilla familj innan jag åkte till jobbet. Det var så länge sen vi åt det och nu ska vi få en smak på jul lite så här 9 veckor innan jul!! Herre Gud, vad tiden kommer att springa iväg. Jag gör mycket innan jul och vid Lucia brukar jag ha det mesta klart så jag bara kan njuta. Varför ska man stressa och vara helt slut när julen kommer. Bättre att vara ute i tid ;) Hm, känner hur präktigt det låter men jag vet hur det kan vara. Nej, nu ska allt vara klart så jag kan koppla av, bjuda hem folk, umgås och läsa böcker.

En smula hänsyn och omtanke betyder så mycket! Kram Anna

Regn och rusk!

Jag hittade en underbar liten tomt på Cypern när jag var där i somras. Den såg igentligen hemsk ut men den satte fart på min fantasi!!

Fantasi kan vara bra att ha. Idag är det kolsvart ute och regnar och blåser. En sån här dag som jag skulle vilja vara hemma och bara gå omkring i joggingbyxor och raggsockar. Men istället får jag sluta fantisera och åka till jobbet. Dessutom har vi APT i dag så jag lär inte vara hemma innan vid 20.00-tiden.

Jag lägger ner lite extra frukt till mina barn idag. Såg på matsedeln i skolan att det serverades fiskbullar... Det är som kattmat för mig. Det går bara inte att tugga!

Håll Er inne idag! Kram Anna

måndag 18 oktober 2010

Projekten som avlöser varandra!

Nu är lilla projektet färdigt! Nymålad bänk och en dyna. Skönt att ännu ett projekt är i hamn. Det finns några kvar men dem spar jag. Håller för fullt på att planera julen. Mer lingonris måste hämtas och till helgen ska det nog bakas lite. Denna helgen ska vara lugn och stilla.

Har varit i Göteborg en sväng på morgonen och det är ju ett annat projekt som jag än så länge bevarar hemligt. Var på jobbet vid lunchdags och ett möte var inplanerat direkt. Jobbade sent och hem till grytorna!

Sköna måndag! Kram Anna

Helg lika med jobb :)

Vart tog denna helgen vägen? Det har verkligen varit fullt upp. Vi var ute i skogen en sväng på morgonen och det var kallt vill jag lova. Hittade en hel del lummer och lingonris. Sedan hittade jag ett projekt i garaget som jag tog mig an. Det innebar målning och nu är det färdigt. Jag ska bara sy en dyna till den. Hittade nämligen en gammal träbänk som jag målade vit och tog in till våran entré. Där ska den få stå med lite kuddar och sådan! Ska ha samma tyg till den som jag ska ha till de fyra stolarna som väntar på att få bli omklädda!

Söndagskvällen avslutades hos Johan och Åsa. Vi drack lite öl/vin och åt gott julknäckebröd och korv. En liten försmak på julen kan man säga... Precis som den underbara julgransmattan från Nyblom o Kollén.
Den skulle jag gärna vilja ha!

När du tittar på båda dina tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra! Kram Anna

lördag 16 oktober 2010

En prinsessa fyller 12 år


Lovisa och jag gjorde en överenskommelse igår kväll om att vi inte skulle upp alltför tidigt i dag! Vi var nämligen mycket trötta! Det blev skönsång och paketöppning vid nio-tiden. Pengar, kläder, tidningar och mycket annat hamnade i hennes säng. Det kändes som om hon var nöjd. Senare i eftermiddag var det små söta kompisar här. Grattis till dig Lovisa som blir hela tolv år idag! Massor av pussar och kramar!

Annars har det varit ganska lugnt i dag. Jag har legat på sängen och bläddrat lite i jultidningar! Sent i eftermiddag kom jag på att jag ville kolla läget om mina lummer-marker var kvar i Holsljunga . Vi for dit och gjorde ett snabbt konstaterande att det bara blir mindre och mindre. Inte för inte som det är fridlyst.

Nu blir det en stund framför brasan och kanske ett glas vin. Kommer väl somna direkt då är jag rädd!!

Ha en bra kväll och ta det lugnt! Kram Anna

fredag 15 oktober 2010

Fredagsmys på hemmaplan!

Så var det åter igen fredag. Förra fredagen satt jag på en restaurang i Nicosia och åt cypriotisk mat. Denna fredagen skall tillbringas med goda grannar. Det blir lite käk och cypriotiskt öl och vin. Sedan intar vi soffan och tittar på Idol.

Jag har varit i Göteborg en sväng om projektet och det börjar arta sig. Berättar med om det när det hela är i hamn!

Ha en ljuvligt mysig fredagskväll med massor av levande ljus! Kram Anna

torsdag 14 oktober 2010

Fikadags!


Nu finns det ett gäng bullar som väntar på att bli uppätna! Jag tycker bullar ska ätas nybakta! Iof kan vi inte äta upp 100 bullar här ikväll men nog kan vi få ner minst 2 var!
Sedan finns det svärdöttrar och svärson att bjuda på också! Det är så mysigt när de kommer och hälsar på.

Nu ska jag snart sätta mig och kolla på Robinsson, ett av få program jag tittar på.
Missade ju förra avsnittet.

Du är alltid välkommen hem till mig på en fika! Kram Anna

En vanlig torsdag!

Första arbetsdagen gjord. Kände hur mycket jag saknat eleverna. Jag hade en känsla av lycka hela dagen. Det har varit en underbar höstdag. Hela Kinna svämmar över av lönn-löv. Så fint. Jag är sugen att ge mig ut med kameran men valde istället lite husmorssysslor ;)

Ska sätta mig och planera lite. Julen är på väg och lite framförhållning har jag ju som ni vet!! De som känner mig väl brukar fråga i början på november om jag stekt mina julköttbullar men SÅ illa är det inte!!!

Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen! Kram Anna

onsdag 13 oktober 2010

Små söta ting

Vem kan motstå denna lilla gulliga tändsticksask? Inte jag i alla fall! Den köpte jag på Fritsla tyglager idag plus en griffeltavla och en liten duk från Nyblom och Kollén. Den fick bo på fläkten.

Känner mig galet trött och ska lägga mig tidigt! Köpte två jultidningar idag där man fick lite tips och idéer inför julen. I år ska jag vara tidigt ute och inte spara på mig mycket till sista stund. Vi slutar skolan sent i år och efter det ska man bara njuta.

Godnatt alla fina läsare :) Kram Anna

Home sweet home!

Skönt att komma hem till sitt hem. Men samtidigt trist att skiljas från Natalie. Vi halka hem med taxin vid 11-tiden och sedan var det till att packa upp. Blev så skitsur på tullen i Larnaca. De tog alla min mina fina vita stenar som jag plockade på Afroditestranden. Men den största låg säkert i resväskan.

Jag och Agnes åkte runt lite i affärer nu i eftermiddag. Det blev ett besök på Fritsla Tyglager och Shop around the corner.
Nu ska jag städa lite.Full fart hela tiden! På med Spotify och kör.

Njut av Markbladet som kommer snart! Kram Anna

tisdag 12 oktober 2010

Sweden, Wernbloom och middagen.

Säger bara Heja Sverige. Det är så skoj att se den matchen härnere. Här är alla fotbollstokiga! Får jag gissa så klart Sverige vinner och snyggingen Wernbloom gör båda målen. Borde ha tagit med den svenska flaggan ner! 
Nu är det snart dags att ha avskedsmiddag och jag känner mig lite nedstämd. Jag tror att det är för att jag lämnar Natalie kvar här nere. Känner att jag bara vill lipa men jag unnar henne äventyret så jag tar mitt förnuft tillfånga! Vi ses ju en stund på landskampen ikväll! Längtar hem till Kjell och barnen så jag tycker det är lite jobbigt.

Nu hejar vi fram Sverige till en seger! Kram Anna

Du gamla Du fria Du fjällhöga Nord!

 Helen och Marie på båten.
 Susanna från Tyskland, Ingrid från Söderhamn, Celine från Norge och Anette från Söderhamn.
 Farmagusta, spökstaden.
 En liten kyrka intill Capo Greko.
Båtturen med strålande sol gjorde ingen besviken. Först åkte den till Farmagusta, Spökstaden där vi inte fick komma så nära. Men vi kunde skymta att hotellen stod tomma och öde. Väldigt läskigt! Sen vände den kurs och tog oss till Capo Greko där vi la ankare. Vattnet var kristallklart och vi fick bada från båten en halv timma. Skönt att bada men jag tror att jag har världens förkylning som lurar i vassen. Kände mig febrig i morse men nu är det bättre. Tur man bara ska jobba två dagar till denna veckan.

Efter båtturen la vi oss vid poolen och det kan tyckas lyxigt men vi gjorde av vår presentation tidigare i dag och fick våra diplom. Vi har jobbat hårt så nu det sista tänker jag bara njuta. Nu återstår bara en gemensam middag ikväll och sedan drar vi vidare in till Protaras för att se landskampen mellan Sverige och Holland. Natalie ska komma dit också. Kändes jobbigt i morse när vi kramades att det skulle dröja ett tag innan vi ses igen men nu blev det en liten bonusstund till. Skönt för mitt mammahjärta. Borde också packa lite väskor och jag undrar så HUR detta ska gå!! Den verkar väga en hel del!!!

Heja Sverige! Kram Anna

Redovisning av äventyret!

Bilden är tagen på Afroditestranden där det fanns massor av stenar som formats till hjärtan

Dagen D. Det är examination idag och vi ska redovisa vårt arbete. Lite pirrigt att stå där framme och prata inför alla kan jag nog tycka! Fast det är en god erfarenhet när man själv är lärare. Kl 11 blir det båttur mot Farmagusta, spökstaden och vidare till Capo Greko. Lägger in lite bilder mer i kväll.

Ha en fin dag! Kram Anna 

måndag 11 oktober 2010

Väldigt mycket kultur idag!

 En amfiteater i Limasol
 Klippan där Afrodites föddes.
 Om man simmar rumt den tre gånger i månsken förblir man evigt ung!
Eftersom vi varit så duktiga åkte vi på utflykt...nä, det var inte riktigt sant men sant var att vi varit duktiga!! Men utflykten ingick i kursen. Så idag åkte vi buss till Limasol och tittade på en amfiteater. Jättefin var den. Sedan åkte vi vidare till Pafos och Afroditeklippan. Jag kan nämna att jag utsatte mig får hård press då jag har otrolig svindel och jag kan lova att det var högt och hemska serpentinvägar med bussen..
Vid Afroditestranden stannade vi en liten stund men jag hade gärna stannat längre. Det var helt overkligt vackert och jag plockade massor av fina stenar. Passade även på att ta ett dopp. Nu blev det ju inte att simma runt stenen men i havet var jag!

Vi åkte tillbaks till Limasol där vi åt lunch, solade och shoppade. Jag köpte tvättsvampar och lite goda tvålar. En lyckad dag!

Nu har Natalie kommit till hotellet och vi har ätit middag ihop. Vi kör lite repris sedan i lördags! Hon ligger och kollar fotboll och jag bloggar!

När jag tittar på alla fina stenar jag plockade på Afroditestranden blir jag alldeles varm när jag tänker på vilken kultur de representerar. Afrodite, kärleksgudinnan. Och faktisk hittade jag två stenar som var formade som ett hjärta. Evig kärlek!

Att älska en människa är att gå med på att åldras med honom! Kram Anna

söndag 10 oktober 2010

Den mätta, dagen den är aldrig störst. Den största dagen är en dag av törst.


Nyduschad och redo för en middag. Tiden springer iväg. Det har blivit mycket jobb idag för vi har inte mycket tid kvar innan vi ska presentera vårt jobb. Det gäller att bli godkänd! Jag är så stolt över mina kollegor Marie och Helen som verkligen lärt sig massor. Jag känner inte att jag tycker själv att det varit jättesvårt men helt klart har jag lärt mig nya saker. Helen och Marie var helt färdiga att ta en taxi till Larnaca för hemfärd i fredags! Vi har skrattat idag nu när de har känt att de behärskar programmet. Underbart att man lär sig jämt!!

Det blev en timma vid poolen. Jag och Malin tog det dagliga doppet i Medelhavet. Lite kallare än innan men det hindrade inte oss!!

Det högsta är ej att aldrig falla utan att resa sig efter varje fall. Kram Anna

Uppe med tuppen!

Vaknade mycket tidigt och hade svårt att somna om. Jag har rummet ovanför ingången och det var full rulle därnere. Inte förstår jag vad de säger heller! Sedan är det lite varmt i rummet för Natalie vill inte ha AC på...
Dagarna springer iväg och idag blir det också mycket jobb. Vill ju helst hinna så mtcket som möjligt!

Undrar vad det är för väder hemma. Ska bli mysigt att komma hem till riktig höst!

Carpe Diem! Kram Anna

lördag 9 oktober 2010

Umgås med fina dottern!

Full fart i datasalen idag. Min portfolio börjar ta form och jag är väldigt nöjd med den. Visserligen kommer det ta lång tid att bygga upp den men nu sitter grunderna där och det känns grymt. I eftermiddag kom Natalie hit och vi solade en stund. Sedan var det dags för henne att träna. De hade bytt gårdagens träning mot i kväll därför att Cypern spelade landskamp mot Norge i Larnaca. Och den ville de inte missa! Norge vann med 2-1. Orättvisst tyckte dottern...vad det nu betyder ;)

Nu har hon kommit tillbaka och vi har ätit middag ihop. Mätta är vi och utslagna så för oss blir det en lugn kväll med dator,TV, tidningar och godis!! Det är en sådan bonus att få vara på kurs just  här på Cypern och att hon bor bara ett par kilometer från mitt hotell. Det gör mig så glad. Så nu ska jag bara umgås.

Kärleken är evig! Kram Anna

Nicosia i mörkret


En av de utflykter som var/är planerade gick i gårkväll till Nicosia. Vi hade två timmar till förfogande i den gamla delen och vi sprang runt lite i affärer. Rätt vad det var hade vi hamnat i den del som övervakas av turkarna. Eftersom vi inte hade våra pass med oss så vände vi vid gränsen. Jag hade turen (!) att hitta lite julkort i värmen...såna där engelska som jag gillar. Men i och för sig var det inte alls konstigt att jag hittade dem eftersom vi just då befann och på Debenhams. Det konstiga var väl att vara på Cypern och köpa julkort i 30 graders värme.

Som en parantes kan jag berätta att det regnade och åskade rejält i går. Fast vi hade inte så ont av det eftersom vi satt i konferensrummet mestadels. Portfolin är nog grundat i datorn nu så idag blir det att bara fylla på uppgifter som jag ska ha med i den. Spännande! Och ni, idag är det strålande sol igen...

Hur som helst, åter till Nicosia, Cyperns huvudstad. Efter våra två timmar kom bussen och hämtade upp oss för att ta oss till en cypriotisk restaurang som heter Hordes. Där var dukat långbord och vi fick smaka på en massa delikatesser! Sedan blev det dans och alla dansade typ "Medelhavsdans". Skoj hade vi i alla fall!

När klockan var halv tre somnade jag ganska skönt i sängen. Och i dag är en annan dag. Natalie ska komma hit i eftermiddag så vi kan umgås lite också!!

Lördag, mina vänner..passa på att njut av helgen. Snart är det måndag igen! Kram Anna

fredag 8 oktober 2010

Dags igen!

Vi kommer göra totalt motsatsen idag! Längtar efter att börja jobba med själv portfolion! Jag har legat och väntat på att sätta igång! Vädret är soligt. Hurra för Malin som fyller år idag och det ska firas i huvudstaden Niccosia. I kväll.

Nu säger jag trevlig fredag till er alla! Kram Anna

torsdag 7 oktober 2010

Hårt arbete idag..

 Marie, Malin och del av Helen
 Rumänien har dukat upp sitt bord
 Tjejerna från Arvidsjaur hade med sig mycket gott!!


Idag har vi fått bekänna färg, både den vi fick i går av solen och dagens arbete! Vi börjar arbetet kl 9.00 och det känns helt lagom. Sov som en stock inatt efter inte så många sömntimmar tidigare dygn!

Det är människor från Rumänien, Spanien, Italien, Slovenien, Sverige, Litauen osv med på kursen. En del läser Digital portfolio som vi gör, en del läser matte och en del management. Alla ska hålla i en presentation om sitt land och sitt arbete. Det tog ungefär halva dagen och vi släpptes ut för lunch halv två. Snabbt i med den och vidare till poolkanten! Men dessförr innan dukade vi upp Sveriges specialiteteroch så gjorde även de andra deltagarna med sitt land. Vi bidrog med, Glögg, Ahlgrens bilar och Ballerina/Singoalla-kex.Sedan får man gå och smaka på lite godsaker och läsa om landet. Trevligt!

Vår grupp fick grunderna till att bygga upp en digitalportfolio. Det kliade i mina fingrar för jag var sugen på att börja arbeta. Men först i morgon ska vi starta upp själva mallen. Kul kul!

Nu är det dags för middagen nere på hotellet. Kanske knyta en och annan kontakt med andra från andra länder. Det är liksom grejen tycker jag!!

Ha en bra kväll. Gör inget som jag inte hade gjort!! Kram Anna

onsdag 6 oktober 2010

Släktträff, Power-Point och strålande sol på Cypern

Cypern oktober 2010
Utsikt mot havet från vårt hotell.
 Kalla drycker slinker ner en varm dag!
 Träffade älskade dottern idag. Har inte setts sedan i mitten av augusti!
 En frappe är också ett alternativ för kall dryck!Hej alla kollegor, bloggläsare, vänner och fina familjen!

Vårt äventyr EDIPED började igår på Landvetter där vi tog planet ner till Budapest för vidare färd till Larnaca. George, Natalies favorittaxichaufför, hämtade oss och körde oss till vårt hotell i Protaras. Hotellet ser ni ovan. Helt ok! Vi har varsin lägenhet att disponera.
Tyvärr delade de inte ut rum halv fem på morgonen så det blev en sovstund i sofforna i foajen! Funka för oss som alla är vana resenärer! Frukost halv åtta och sedan en solstol vid havet. Vädret har varit strålande varmt idag. Himlen helt blå och havet svalkade skönt.

Vid lunchtid kom Natalie hit och hälsade på! Så roligt att träffas igen. Vi har umgåtts hela eftermiddagen. Snart är det dags för ett arbete i Power-Point om Sverige som vi ska presentera i morgon. Senare i kväll ska vi samlas alla deltagare för gemensam middag innan kursen sätter igång på allvar i morgon bitti.

Jag kan säga att vi trivs allihopa och det går ingen nöd på oss!

Ha det gött alla! Kram Anna